05 / 05 / 2024

Ev sahipleri kiracılara öyle oyunlar oynuyor ki! İşte ev sahiplerin akıl almaz oyunları!

Ev sahipleri kiracılara öyle oyunlar oynuyor ki! İşte ev sahiplerin akıl almaz oyunları!

Ev sahipleri, kiracıların evlerinden çıkması için öyle oyunlar oynuyor ki. İşte en yaygın kullanılan yöntemler!



EV SAHİPLERINDEN KİRACILARA YENİ OYUN!

Halihazırda ödenen kira tutarı düşük olan ev sahiplerinin, yasal artış oranının üstünde kira talep etmek için kullandıkları bir yöntem daha ortaya çıktı. Kiracılarının ödemelerini yaptıkları banka hesabını kapatmaları ve ardından kiracılarını evden çıkartmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Kiracıların, tebligatlar almasına karşın harekete geçmemeleri halinde evden çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalabilecekleri uyarısı yapıldı.

“PARA GERİ DÖNÜYORSA PTT’DEN ADRESE PARA YOLLANMALI”

Kiracıların, ev sahiplerinin kira sözleşmesinde yer alan IBAN’larını kapatmaları halinde ödemelerinin geri dönmesi ile öncelikle ev sahibine yapılan tebligatları takip etmeleri ve bu durumda harekete geçmeleri gerekir. Buna ek olarak ev sahibine para yollamak yerine, kira ödemelerini yasal olarak belirlenen yollar ile yapmaları ve ev sahibinin yaptığı bu işlemlere itiraz etmeleri de gerekir. Bu tür durumların önlenmesi adına da kira sözleşmesi yaparken dikkatli bir şekilde okunması ve ev sahibinin kira sözleşmesinde belirttiği IBAN’ın doğruluğunun kontrol edilmelidir.

“İTİRAZ ETMEMELERİ HALİNDE HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞERLER”

Avukat Baysal, Antalya'da ortaya çıkan ev sahiplerinin kiracıları evden çıkartmak için kullandığı banka oyununun hukuki sonuçlarını açıkladı. Avukat Baysal, ev sahiplerinin kira sözleşmesinde yazdıkları IBAN numaralarını kapatmalarını, kiracıların ödemelerini alamadıklarını ileri sürerek icra takipleri başlattıklarını söylediler. Bu durumda kiracıların, itiraz etmeden hemen önce süreleri dikkatli bir şekilde takip etmeleri ve gerektiğinde hukuki destek almaları gerektiği kaydedildi.

İCRA TAKİPLERİ ARTIYOR!

Avukat Baysal, ev sahipleri tarafından kiracıları evden çıkartmak için kullanılan yöntemle ilgili olarak, hukukta süre ve yaptırımların kritik olduğunu açıkladı. Kiracıların icra takibi başlatıldığı an çok geçmeden itiraz etmeleri gerektiğini dile getiren Avukat Baysal, kişilerin, ellerine gelen tebligatların takibini yapmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca ev sahipleri ve kiracılar arasında bu konudan dolayı icra takiplerinin arttığını belirtti.

Evde bakım maaşı yatan iller 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 13 Ocak evde bakım maaşı yatan iller!

KYK bursu alan öğrencilere müjde! Bankkartlara 100 TL hediye! Hemen bakın!

Emlak vergisi ne kadar 2023? Emlak vergisi 2023 ne zaman ödenecek?


Geri Dön