18 / 05 / 2024

Evini ısıtmak isteyen vatandaş servet ödeyecek! İşte rakamlar...

Evini ısıtmak isteyen vatandaş servet ödeyecek! İşte rakamlar...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, doğal gaz, odun, kömür ve tüp gaz fiyatlarının bu yıl el yakacağını ve vatandaşın büyük sorun yaşayacağını söyledi.



“TÜP GAZ FİYATI DA İKİYE KATLANDI”

Doğal gaz kullanılmayan kırsal bölgelerde bazı vatandaşlar ise mutfak tüpünü aynı zamanda ısınma amacıyla da kullanılıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Eylül 2021 tarihinde 12 kilogramlık tüp fiyatı 160 lirayken bugün itibarıyla 12 kilogramlık tüpün fiyatı 327 liraya çıktı. Başka bir deyişle tüp gazın fiyatı da ortalama yüzde 105 oranında zamlandı. Buna göre bir vatandaşın tüp gaz kullanarak ısınmasının maliyeti de geçen kışa göre henüz kış ayları gelmeden ikiye katlanmış oldu.”

“ISINMA İHTİYACI EZİYETE DÖNÜŞECEK”

CHP’li Akın, Türkiye’de ısınmanın lüks hale gelmesine neden olan iktidarın kendi beceriksizliğini dünya genelinde yaşanan enerji krizine bağladığını savundu. Akın, şunları kaydetti:

“Yanlış ekonomi politikaları nedeniyle Türk lirasındaki değer kaybı, bağımlı olduğumuz enerji fiyatlarındaki artışın Türkiye’de çok daha fazla hissedilmesine neden oluyor. Temel bir ihtiyaç olan ısınma ihtiyacının maliyeti, önümüzdeki kış aylarında vatandaşlarımız için ne yazık ki bir eziyete dönüşecek. Zaten geçen kış da kombisini en düşük seviyede açan vatandaşımız, katlanan faturalar nedeniyle bu kış kombisini açmaya bile korkacak.”

Evini ısıtmak isteyen vatandaş servet ödeyecek! İşte rakamlar...

EDİTÖR NOTU: Bu haber 4 Eylül 2022 tarihinde saat 20.19'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,22 Türk Lirası, euro 18,14 Türk Lirası, altının gramı ise 1001,52 Türk Lirası değerinde.

"Sakın inanmayın" diyen İslam Memiş, gram altında tarihi fırsatın yaklaştığını söyledi!

Dolar alacaklar dikkat! Selçuk Geçer'den bomba tüyo geldi!

Özgür Demirtaş yılbaşından sonra olacakları tek tek sıraladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön