11 / 05 / 2024

Fi Yapı'dan ev alanlara müjde! Fikret İnan'dan son dakika açıklaması geldi!

Fi Yapı'dan ev alanlara müjde! Fikret İnan'dan son dakika açıklaması geldi!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Fi Yapı'dan konut alanlar için bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte Fikret İnan'ın o açıklaması...



Esenyurt ilçesi, 1539 ada, 2 parselde bulunan projemizin inşaatına 2010 senesi Mayıs ayında başlanmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenyurt Belediyesi, Sosyal Güvenlik Müdürlüğü ve TMSF tarafından uygulanan hukuksuzluklardan dolayı 9,5 yıl çalışamadık. Bu süreçte şirketimizin uğramış olduğu maddi ve manevi zararların tamamını üstlendik. 

Ortalama 25 kat artmış olan inşaat maliyetlerini de üstleneceğiz. 31 Mart 2023 tarihine kadar Sözleşmedeki tüm sorumluluklarını yerine getiren müşterilerimize teknik şartnameye uygun olarak EK bedel talep etmeden dairelerin anahtar teslimi bitirilmesine karar verilmiştir. 31 Mart 2023 tarihine kadar sorumluluklarını yerine getirmemiş olan kişilerin ise sözleşmeleri tek taraflı fesih edilecektir.

Fİ YAPI'DAN RUHSAT YENİLEME DAVASI 

Sayın Daire Sahipleri, Esenyurt Belediyesi ile 8 aydır devam eden haklı mücadelemizden sonuç alamadığımız gibi birde şantiyemize Belediye’ye ait olan “Derman” denen şirket üzerinden çökmeye kalktılar. Bildiğiniz gibi bu hadsizler ile ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nda soruşturma başlatıldı.

Şirket olarak sorumluluklarımızı bir an evvel yerine getirebilmek için her türlü mücadeleyi verdik ve vermeye devam edeceğiz. İstanbul İdare Mahkemesi’nde ruhsatımızın yenilenmesi için davamızı açtık.

Sizlere bundan sonraki süreç ile ilgili bilgi vermek isteriz. Yasa gereği mahkeme taleplerimize 60 gün içerisinde cevap verecek. Mahkemece şirketimize el konulmasından dolayı kullanamadığımız 15 aylık ruhsat süremiz kanunen mevcuttur. Mahkeme kararı ile ruhsatımızı aldığımız takdir de 15 aylık sürede projemizin ortak alanlarını bitirebiliyoruz. Bu da demektir ki bir daha Esenyurt Belediyesi’nden ruhsat talep etmemize gerek kalmayacak. Gelişmeler sizlere bildirilecektir.

Fİ SİDE PROJESİNDE NELER OLMUŞTU?

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın şirketi geçen senenin Mart ayında iade edildi ve İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada binlerce vatandaşı sevindiren bir karar verilmişti. 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Fi Yapı'da yönetim kayyumuyken, verilen bu kararın ardından denetim kayyumu olacak ve Fikret İnan'a iade edilen şirket TMSF tarafından denetlenecekti. 

Satışlara 2009'da başlanan Fi Side Bahçeşehir projesinde 3 bin 185 konut inşa edilmesi planlanırken; 1+1'den 3+1'e kadar değişen konut tipleri yer alıyor. Fi Side Bahçeşehir projesindeki konutların dışında 20 bin metrekare büyüklüğe sahip ticari alan bulunuyor.  

Fi Yapı mağdurları 13 senedir alamadıkları evlerini istiyor! 

Fi Yapı’dan ev alanlar dikkat! Son dakika açıklaması geldi!

Fikret İnan'dan son dakika Fi Side açıklaması! Fi Side Bahçeşehir'den ev alanlar dikkat!

Geri Dön