09 / 05 / 2024

Fitch Ratings: ABD'de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

Fitch Ratings: ABD'de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, soğuyan talep ve kötüleşen satın alma durumu sebebiyle ABD'de nominal konut fiyatı artışının 2023 yılında ciddi ölçüde yavaşlamasını beklediğini açıkladı. 



Verilen detaylara göre, yüksek konut kredisi faiz oranlarının konut fiyatlarını baskılamaya devam ettiğin belirtilen söz konusu açıklamada, konut finansmanı şirketi Freddie Mac'e göre, 2 hafta önce yüzde 6,27 olan 30 yıllık sabit ipotek oranının 12 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yüzde 6,33'e ulaştığı kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, konut piyasasının azalan satışlar, düşük envanter ve düşen fiyatlarla durgunluğunu koruduğuna işaret edilerek, hem ev satın alma hem de ev satma hissiyatının 2022'dekine kıyasla önemli ölçüde düştüğü belirtildi.

Fitch Ratings: ABD de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

Ayrıca yine verilen bilgiye göre, soğuyan talep ve kötüleşen satın alınabilirlik sebebiyle nominal konut fiyatı büyümesinin 2023 yılında ciddi ölçüde yavaşlamasının beklendiği belirtilen açıklamada, nominal konut fiyatlarının 2023 yılında yüzde 0 ila 5 arasında düşeceği ve 30 yıllık ipotek oranının yüzde 6,5 ila 7 arasında kalacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Ayrıca yapılan açıklamada, yüksek enflasyon ve faiz artışlarının yol açacağı belirsizliğin 2023 yılında konut kredisi faizlerindeki oynaklığı ve aşağı yönlü riski artıracağı da kaydedildi.

ABD yüksek enflasyonla mücadele ediyor! En büyük masraf barınma ve yiyecek

Dev bankada işten çıkarma depremi! Binlerce kişi işsiz kalacak!

ABD’de 2. el konut satışları yerin dibine girdi! 2010 yılından beri böylesi görülmedi!


Geri Dön