18 / 07 / 2024

Gabonlular Türkiye'den ev alabilir mi?

Gabonlular Türkiye'den ev alabilir mi?

Gabon vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmaları mümkün mü? Gabonlular Türkiye'den ev alabilir mi? Gabonlular Türkiye'den arsa alabilir mi? Gabonlular Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...




Gabonlular Türkiye'den ev alabilir mi?

Gabon, resmi adıyla Gabon Cumhuriyeti, orta Afrika'nın batısında bir ülkedir. Batıda Gine Körfezi, kuzeyde Ekvator Ginesi ve Kamerun doğuda ise Kongo ile çevrilidir. 17 Ağustos 1960 tarihinde Fransa'dan bağımsızlığını kazandığından beri sadece iki yönetici tarafından yönetilmiştir.


Küçük nüfus, yeterli doğal kaynaklar ve yabancı yatırım ülkeyi bölgenin en zengin ülkelerinden biri haline getirmiştir. Afrika'nın en huzurlu ve sorunsuz birkaç ülkesinden birisidir.,


Peki Gabon vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmaları mümkün mü? Gabonlular Türkiye'den ev alabilir mi? Gabonlular Türkiye'den arsa alabilir mi? Gabonlular Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Gabon, mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde yer alıyor. Buna göre Gabon vatandaşları bu listede yer alan diğer ülke vatandaşları gibi Türkiye'den mülk sahibi olabiliyor.


Gabonların Türkiye'deki tapu işlemleri için gerekli olan belgeleri temin etmeleri ve tapu müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Gerekli olan belgeler:

Gabonluların; Kimlik belgelerini veya pasaportlarını; Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini; Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekiyor.




Geri Dön