29 / 04 / 2024

Gökhan Avcıoğlu kimdir?

Gökhan Avcıoğlu kimdir?

Gökhan Avcıoğlu, 1960 Ankara doğumludur. Selçuk Üniversitesi’nde mimarlık eğitimi alan Avcıoğlu, Özlem Ercil Avcıoglu ile birlikte, GAD (Global Architectural Development) mimarlık bürosu 1994 yılında kurdu...




Gökhan Avcıoğlu, 1960  Ankara  doğumludur. Selçuk Üniversitesi’nde mimarlık eğitimi alan Avcıoğlu, Özlem Ercil Avcıoglu ile birlikte, GAD (Global Architectural Development) mimarlık bürosu 1994 yılında kurdu.


Yaptığı projeler arasında, ofis binaları, kamu ve ticari alanlar, İstanbul, Bodrum, Malpes, Dubai New Jersey, Washington DC, Virginia, Philadelphia, Connecticut, ve Libya'da konut projeleri bulunmaktadır. GA, Manhattan, NY, İstanbul ve Washington DC'de restoran ve çeşitli mağazalar da tasarladı. Son projeleri arasında, BORUSAN MUZIK EVİ, ONE ORTAKÖY, NLF, NEWADA, TRGTRS, GDKP gibi ödüllü tasarımlar bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul Shell Genel Müdürlük Binası (Doğan Holding) Altunizade, Esma Sultan (Ortaköy), Bodrum Kuum Hotel, Beşiktaş Balık Pazarı gibi birçok karma kullanımlı, konut ve ticari projeye imza atmıştır. Aynı zamanda, Washington'da loft, otel ve özel konutlar; Bodrum, Kazan, Rusya ve Libya'da halka açık bir park projeleri ve çok katlı karma kullanım yapıları bulunmaktadır.


Yıldız Teknik ve İstanbul Teknik Üniversiteleri'nde öğretim üyeliği de yapan Avcıoğlu,  2007 yılından bu yana Paris’te bulunan Ecole Speciale D’Architecture’da öğretim üyeliği yapıyor. GAD projelerinde de yer alan Gökhan Avcıoğlu’nun GAD projeleri; 2002’de Galerist İstanbul ve Minima Art Philadelphia, Amerika’da; 2003 ve 2004’de Miami Bienali’nde, 2005’de Rotterdam Mimarlık Müzesi ve Londra Kraliyet Sanat Akademisi’nde, 2010’da Los Angeles’da sergilendi. Ayrıca, 2008 Nisan ayında Milano’da gerçekleşen Block sergisinde de Gökhan Avcıoglu’na ait çeşitli şekillerde tasarlanmış objeler yer aldı.


Gökhan Avcıoğlu hangi ödülleri aldı?


- ODTÜ Teknokent Ar-Ge Binası Yarışması, 4. Ödül

- ÇİMSA Kent Mobilyaları Yarışması , 2. Ödül

- Tekstilbank Genel Müdürlük Binası Mimari Proje Yarışması, 1. Ödül

-  İzmir  Adnan Menderes Havaalanı Yeni Dış Hatlar Terminal Binası ve Katlı Otoparkı Yarışması, 2. Mansiyon

- TED Ankara Koleji Yerleşkesi Yarışması, 1. Ödül, 1998

- Konkur AŞ "Ahşap Ev" Mimari Fikir Yarışması, Büyük Ödül, 1997

- Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Bina Kompleksi Mimari Proje Yarışması, 1. Mansiyon, 1997

- Eskişehir Bademlik Spa ve Termal Otel Projesi ile 2012 Uluslararası Otel Ödülleri-Europe Ödülü 2013




Geri Dön