16 / 05 / 2024

Gram altın bu seviyeyi görecek! İki bomba tahmin

Gram altın bu seviyeyi görecek! İki bomba tahmin

Altın fiyatlarında flaş gelişme. 1185 TL ile rekor kıran gram altın şu an 1099 TL'den satışa sunuluyor. FEDin sözlü yönlendirmelerine başlayacağını belirten analistler, gram altın fiyatlarına dair tahminlerini açıkladı. İşte tüm detaylar...



Mynet'te yer alan habere göre analistler, bugünden itibaren FED yetkililerinin de sözle yönlendirmelere başlayacağını kaydederek, ABD'de büyük perakende şirketleri Walmart ve Home Depot'un yarın açıklayacağı finansal sonuçlarının da piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini dile getirdi.

FED'İN FAİZ ARTIŞI DEVAM EDECEK
1185 TL rekorunun ardından düşüşe geçen gram altın fiyatları için yatırımcılar önümüzdeki günlerde yönün ne olacağına ilişkin soruya yanıt ararken iki kurumdan açıklama geldi.

"Dünyada enflasyon ile yapılan mücadelede kullanılan faiz silahı henüz etkisini göstermiş değil. 2023 yılına girerken Merkez Bankalarının faiz artırımlarında yumuşayacakları ve FED'in şahin duruşuna son vereceği beklentisi oluşmuştu" diyen Ata Yatırım Yurt İçi Piyasalar Direktörü Şükrü Cem Kaya, "Ancak son gelen datalar bu beklenti için erken olduğu anlaşıldı. FED'in mevcut faiz artışlarına devam edeceği ve yüksek faiz politikasının önümüzdeki dönemde devam edeceği beklentisi tüm risk iştahını törpüledi. Bugün açıklanacak FED tutanakları bu yönde beklentiyi güçlendirebilir. Bu nedenle de ons altın fiyatları düşüş trendindeki hareketine devam ediyor. Bu görüntüye bağlı gram altında 1.135 altında kaldığımız sürece sırası ile 1100-1075-1050 seviyeleri gündemde olacaktır" diye konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön