18 / 05 / 2024

  TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi

  TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi 9 Aralık 2018 Pazar günü Kahvaltılı Üye Buluşması düzenleyecek...

İstanbul'un 5 ilçesinde kentsel dönüşüm projelerine karşı 43 iptal davası açıldı! 

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü tıkamak için 5 ilçede 43 dava açıldığı belirtildi. Bu davaların İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meclis üyeleri ve TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından açıldığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

TMMOB'un Hatay raporunda şok detay: Riskli alanlar sermaye için kullanıldı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin en çok etkilediği Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerine dair “Yıkım Yaşanan Şehirlerde Planlamanın Analizi” raporunu yayımladı.

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Şehir Plancıları Odası'ndan şehirler için kamusal ve nitelikli planlama çağrısı! 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir'de yaşanan taşkınlardan sonra önemli bir açıklamada bulundu ve kamusal ve nitelikli planlama çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerekiyor: Olası depremde yıkım olacak caddeler tek tek açıklandı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç,   Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti ve yıkım beklenen caddeleri açıkladı. İşte ayrıntılar...

Eskişehir’de deprem riskine karşı 22 bin bina incelendi! Sıra 28 bin binada!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda üç belediye ile TMMOB İnşaat Mühendisleri arasında imzalanan protokol masaya geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesince verilen bilgilendirmede Eskişehir’de 22 bin binanın incelendiği ve incelemelerin sürdüğü aktarıldı.

Yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi! Şehir Plancıları Odası tek tek açıkladı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi geldi. Peki neden bu şekilde değerlendiriliyor? İşte Şehir Plancıları Odası'nın açıklaması... 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

9'uncu imar affına Şehir Plancıları Odası'ndan tepki! İmar barışında son durum!

Büyük Birlik Partisi  Ankara  Milletvekili Mustafa Destici, İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu ve imar affı yeniden gündeme geldi. TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından, imar affı teklifi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapıldı. İşte ayrıntılar...

İzmir'deki emsal artışını yargıya taşıyan TMMOB'a tepki!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri, ağır veya orta hasar görmüş binalar için emsal artışını kapsayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararını yargıya taşıyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) tepki gösterdi.

İzmir'deki emsal artışına TMMOB'dan tepki!

İzmir depreminde evlerini kaybeden mağdur vatandaşlar, yeni binaların inşası için gerekli maliyeti karşılamak için emsal artışı talep etti. Bayraklı Belediye Meclisi yüzde 10 emsal kararı verirken, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi bu oranı yüzde 30'a yükseltti. TMMOB'dan bu artışa tepki geldi.

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan kentsel dönüşüm tepkisi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi, Keçiören'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklama yaptı. 

  TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Haberi

  TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Kahvaltılı Üye Buluşmasını 9 Aralık 2018 Pazar günü düzenleyecek. TMMOB Şehir Plancıları Odası bu etkinliğe tüm meslektaşlarını aileleri ile birlikte davet etti.

Açık büfe kahvaltı için kişi başı katılım ücreti 10 TL olup kontenjanımız sınırlı olduğundan katılmak isteyen üyelerin TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ile iletişime geçerek rezervasyon yaptırmaları gerekiyor. 

İTÜ Maçka Havuzbaşı Restoran’da saat 10.30’da başlayacak olan etkinlik, Beylikdüzü Belediyesi’nin katkılarıyla...