10 / 05 / 2024

1 metrekare nasıl hesaplanır

1 metrekare nasıl hesaplanır

Net metrekare, bilindiği üzere brüt metrekarenin aksine evin kullanılabilen gerçek alanını ele alır. Net metrekare nasıl hesaplanır? Peki, 1 metrekare hesabı nasıl yapılır? İşte 1 metrekare hesaplama formülü..

Emlak vergisi 1. taksit ödeme ekranı Mart 2024! Emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 1. taksit ödemeler 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla başladı. Peki emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? 

Emlak Konut GYO Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Balıkesir'deki yeni projesi ön talep topluyor. Peki Emlak Konut Balıkesir için nasıl başvuru yapılır? Balıkesir Emlak Konutları 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 fiyatları ne kadar?

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Yüzde 1,20 faiz oranlı konut kredisi örnek hesaplaması nasıl yapılır?

Milyonlarca kişiyi ev sahibi yapacak yeni konut kredisi kampanyası gündemde yer almaya devam ediyor. 1.20 faizli konut kredisinin verileceği tarih merak beklenirken vatandaşlar ödeme hesaplamasının nasıl yapıldığını araştırıyor.

Evi olan herkesin bilmesi gerekiyor: DASK adres kodu nereden nasıl öğrenilir?

1 Mart 2013'ten itibaren zorunlu hale gelen DASK'a başvuruların nasıl yapıldığı merak ediliyor. İşte DASK adres kodu öğrenme işlemi aşamaları...

Gram altın, çeyrek altın, tam altın fiyatları ne kadar? Altın fiyatları yeni aya nasıl başladı? 1 Ekim altın fiyatları..

Altın fiyatları, FED faiz kararının açıklanması ile beraber en düşük seviyelerine geriledi. Peki gram altın, çeyrek altın, tam altın fiyatları yeni aya nasıl başladı? İşte 1 Ekim 2023 son dakika altın fiyatları...

Fed'in faiz kararı sonrası dolar güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru

Dün piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Kararın hemen ardından gözler dolar kuruna çevrildi. Değer kaybeden dolar kuru güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru.

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir? Megakentte 1.525 bina yüksek riskte! 

Deprem uzmanlarından beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken, megakentin kentsel dönüşüm planı merak ediliyor. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir?

Yeni kıdem tazminatı kaç TL oldu? Kıdem tazminatı hesaplama 2023! Yeni tavan kimi nasıl etkileyecek? 

1 Temmuz’dan itibaren işçilere ödenecek kıdem tazminatının tavan tutarında da artış yaşandı. Peki yeni kıdem tazminatı kaç TL oldu? Yeni tavan kimi nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Euro güne nasıl başladı? 1 Euro kaç TL oldu? 

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra aniden fırlayan Euro'nun bayram haftasına nasıl başladığı merak ediliyor. Peki, Euro ne kadar kaç TL? İşte detaylar...

Tahıl Koridoru ile 32 milyon ton tahıl taşındı! Buğday, arpa, mısır fiyatları nasıl etkilendi? Rakamlar açıklandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 Ağustos 2022-20 Haziran 2023 döneminde taşınan toplam tahıl miktarının 32 milyon ton olduğunu belirtti. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları nasıl etkilendi? İşte 25 Haziran 2023 fiyat listesi...

Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik o analizi...

Prefabrik ev nasıl yaptırılır? 55 metrekare 2+1 prefabrik ev fiyatları ne kadardır?

Prefabrik ev yaptırmak isteyen, ancak nasıl yaptırılacağına dair herhangi bir fikri olmayan kişiler bu konuda araştırmalar yapmaktadır. İşte prefabrik ev yaptırmaya dair merak edilen o detaylar!

1 metrekare nasıl hesaplanır Haberi

1 metrekare nasıl hesaplanır

1 metrekare nasıl hesaplanır?


Evinizin metrekaresini hesaplamak istiyorsanız, bu aslında dikdörtgen bir cismin alanını hesaplamak demektir. Bir dikdörtgenin alanı komşu iki kenarının çarpımına eşittir. Sizin evinizin alanını metrekare cinsinden bulmak için, evinizin birbirine birleşen komşu iki duvarını dışarıdan metre cinsinden ölçün. Ölçtüğünüz bu iki değeri birbiriyle çarpın. Bulduğunuz sonuç evinizin metrekaresidir. Bulmuş olduğunuz sonuç sizin evinizin brüt alanıdır. 



Evin brüt metrekaresi: Evin içerisindeki duvarlar, kolonlar, sıva payları, bağımsız bölümün merpen sahanlıkları ve basamakları ile bu merpenlerin altlarında kalan yerler ile sadece bağımsız bölüme ait ve bağlantılı olan; balkonlar, çatıda, katta ve zemindeki teraslar, açık çıkmalar, çatı veya kat bahçeleri dahil kapladığı alandır. 


Brüt metrekare hesabına dair esaslar Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında 44. maddedesinde açıklanmıştır.


Evinizin net metrekaresini...