05 / 05 / 2024

11 bin yıllık aksaray müzesi

11 bin yıllık aksaray müzesi

Kapadokya tarihine ışık tutan önemli arkeolojik ve etnografik eserlerle, mumyalar ve dünyanın bilinen ilk ameliyatlı kafatasının bulunduğu Aksaray Müzesi, teşhir ve tanzim çalışmasının tamamlanmasıyla yeniden ziyarete açıldı...

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken mesaj: Bir yıllık kaybım 228 bin TL!

Ev sahibi ve kiracılar arasında sert rüzgarlar esmeye devam ederken, mağdur bir ev sahibinin mesajı oldukça dikkat çekti. Yaşadığı mağduriyeti paylaşan ev sahibi bir yıllık kaybının 228 bin TL olduğunu söyledi.

KONUTDER: İstanbul’un yıllık 123 bin yeni konuta ihtiyacı var!

KONUTDER, İstanbul için 10 yıllık konut ihtiyacını ortaya koyan ayrıntılı bir “İstanbul Konut Stratejisi Raporu” hazırladı. Rapora göre İstanbul’un yıllık 123 bin adet yeni konuta ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

İstanbul'un yıllık konut ihtiyacı 123 bin!

İstanbul'un 2023 yılında 16 milyon olan nüfusunun 2032 itibarıyla yüzde 5 artışla 16,7 milyona ulaşacağı ve artan nüfusun konut ihtiyacı doğuracağı kaydediliyor. Ayrıca İstanbul'un yıllık ortalama 123 bin; 10 yıllık dönemde de 1,23 milyon yeni konuta ihtiyacı var.

Altın tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı!

Son zamanlarda rekor üstüne rekor kıran altının ons fiyatı bugün 2 bin 62 dolar ile tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı.

Tadilat için başladığı evinin altından 2 bin yıllık yer altı şehri çıktı!

Kayseri'de Mimar Sinan'ın evinin bulunduğu sokakta oturan Mustafa Halıcıoğlu, 5 yıl önce tadilatına başladığı evinin altında 200 metre uzunluğunda 2 bin yıllık yer altı şehri buldu.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

Sanayi üretimi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,4 artışla beraber 13 ayın zirvesine çıktı. Ayrıca, üretimdeki artış istihdama yansıdı. 30 günde 318 bin kişiye yeni iş kapısı açıldı. Temmuz ayında işsizlik yüzde 0,2 düşüşle beraber yüzde 9,4’e geriledi.

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, OVP sürecince istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artmasının beklendiğini, işsizlik oranın ise 2026’da yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini paylaştı.

Okul servisi ücretleri yıllık 100 bin TL'ye dayandı! Veliler servislerden kaçıyor! 

Okullarda servis ücretleri yıllık 100 bin lira seviyelerine çıkarken, bazı veliler birkaç komşu çocuğunun taşındığı ‘komşu turizm’i tercih etmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Sahildeki aylık loca fiyatı dudak uçuklattı! 1 yıllık ev kirasına denk geliyor!

Antalya'da sahildeki işletmelerde loca kiralamak isteyenler günlük 3 bin lira, aylık kiralamak isteyenler de 75 bin lira ödüyor. Bu kapsamda, 1 aylık loca kiralama ücreti kentteki en ucuz evin yıllık kira bedeline denk geliyor.

O ilimizde 25 bin TL’ye yap-işlet-devret modeliyle 29 yıllık ihalenin sahibi olabilirsiniz!

Sadece 25 bin TL muhammen bedeli karşılığında yap-işlet-devret modeliyle 29 yıllık lunapark ihalesinin sahibi olabilirsiniz!

Hesaplar karıştı! Kıdem tazminatındaki artış ikiye böldü! 10 yıllık çalışan…

Memur ve emekliye yapılan zamdan sonra 2023 yılı için kıdem tazminat tavanı 17 bin 904 TL olarak belirlendi. Ancak 10 yıllık çalışan için bu durum farklılık arz ediyor. İşte detaylar!

11 bin yıllık aksaray müzesi Haberi

11 bin yıllık aksaray müzesi

Kapadokya tarihine ışık tutan önemli arkeolojik ve etnografik eserlerle, mumyalar ve dünyanın bilinen ilk ameliyatlı kafatasının bulunduğu Aksaray Müzesi, teşhir ve tanzim çalışmasının tamamlanmasıyla yeniden ziyarete açıldı.


Kapadokya tarihine ışık tutan önemli arkeolojik ve etnografik eserlerle, mumyalar ve dünyanın bilinen ilk ameliyatlı kafatasına sahip Aksaray Müzesi, teşhir ve tanzim çalışmasının tamamlanmasıyla yeniden ziyarete açıldı.


Aksaray Müzesi Müdür Vekili Fariz Demir yaptığı açıklamada, 2012 başında yeni teşhir çalışması için kapatılan müzenin teşhir ve tanzim çalışmasının tamamlandığını söyledi.


Müzenin 2 bin metrekaresi kapalı, 12 bin metrekarelik alan üzerinde yer aldığını belirten Demir, "Sekizgen plan üzerine 3 katlı inşa edilen müze ve bahçesinde toplam 15 bin 437 adet eser bulunuyor. Müze içinde 6 salon, 5 depo, konferans salonu ve çalışma odaları bulunuyor" dedi.


Müzede, Kapadokya'nın 11...