11 / 05 / 2024

14 şehir hızlı trenle

14 şehir hızlı trenle

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Nüfusumuzun yüzde 55'inin yaşadığı 14 şehri 2023 hedefleri içerisinde hızlı trenle birbirine bağlayacağız" dedi.

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi bu yıl ihaleye çıkıyor! İki büyükşehir arası 80 dakikaya iniyor!

Büyük İstanbul Mitingi'nde önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin bu yıl ihaleye çıkacağını müjdeledi. İşte Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi ile ilgili detaylar...

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projelere başlayacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası'ndaki 3 ilçeden geçen 8 istasyon ve 10,9 kilometrelik Çekmeköy- Sancaktepe- Sultanbeyli Metro hattında kazı çalışmalarını bitirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projeleri başlayacağız.

Araç başına düşen hızlı şarj istasyonunda Avrupa birincisiyiz!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye'de şarj istasyonu sayısının hızla arttığını belirterek, "8 bin 861 şarj noktası var. Her 14 araca bir hızlı şarj (DC) noktası düşüyor. Araç başına düşen DC şarj noktası açısından Avrupa’da 1. sıradayız" dedi.

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesiyle ilgili son dakika gelişmesi! Seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren projesi tamamlandığında Ankara İzmir arası 14 saat olan seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceğini söyledi. 

ŞOK’ta hızlı şarj başlığı 399 TL’ye, yağ çözücü 17,95 TL’ye, 3’lü servis seti 14,95 TL’ye düştü!

ŞOK, çok beğenilen büyük indirim kampanyasının 15 Ağustos’ta sona ereceğini duyurdu. Bu doğrultuda, ŞOK’ta hızlı şarj başlığı 399 TL’ye, yağ çözücü 17,95 TL’ye, 3’lü servis seti 14,95 TL’ye düştü. İşte 15 Ağustos Salı ŞOK fiyat listesi...

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük: Ankara-İzmir Hızlı Treni ile 14 saatlik yolculuk 3,5 saate inecek!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük, Ankara-İzmir Hızlı Treni projesinin bitirilmesi ile 14 saatlik yolculuğun 3,5 saate ineceğini belirtti. İşte detaylar...

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

O iki şehir arası yolculuk 12 saat yerine 2 saate düşecek! Hızlı tren ne zaman açılacak!

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni hızlı tren hattının ne zaman açılacağını kamuoyuna duyurdu.

Dünyanın en hızlı bilgisayarı! İşte Apple MacBook Pro özellikleri

Yeni MacBook Pro, Apple'ın M2 Pro ve M2 Max yongalarıyla dünyanın en hızlı 14 inç dizüstü bilgisayarı. Destansı pil ömrü,  onu kullanan profesyoneller için neredeyse harika tasarlanmış.

Hızlı tren seferleri 10 Eylül’den itibaren 44’ten 56’ya çıkıyor! 5 Eylül 2022 Hızlı tren fiyat listesi..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Hızlı tren seferlerini 10 Eylül 2022’den itibaren 44’ten 56’ya çıkarıyoruz. Ayrıca Eskişehir-İstanbul arasına da ilk defa sefer konulacak." dedi. İşte haberin devamı…

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı: YHT kapasitesi artacak! İşte 14 Nisan 2022 Yüksek Hızlı Tren bileti fiyat listesi...

Ulaştırma Bakanlığı bayram yaklaşırken seyahat planı yapanlara güzel haberi verdi! Yüksek Hızlı Tren kapasitesi arttırılacak! Peki, Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatları ne kadar? İşte 14 Nisan 2022 fiyat listesi...

52 şehir hızlı trene kavuşacak!

Türkiye'de 8 bin 554 kilometrelik demir yolu hattının 2053 yılına kadar tamamlanması ve hızlı trenlerle bağlı il sayısı 8'den 52'ye yükselmesi hedefleniyor!

14 şehir hızlı trenle Haberi

14 şehir hızlı trenle

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Nüfusumuzun yüzde 55'inin yaşadığı 14 şehri 2023 hedefleri içerisinde hızlı trenle birbirine bağlayacağız" dedi. 


Yıldırım, TBMM Genel Kurulunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri üzerinde Hükümet adına yaptığı konuşmada, her hizmetin yerini bulacağını söyledi.


AK Parti iktidarında hazırlanan 14 bütçenin 12'sinde bizzat bütçe görüşmelerini gerçekleştirdiğini belirten Yıldırım, bu görüşmelerde ciddi katkılar ve eleştiriler gördüklerini ifade etti. 


Türkiye'nin 13 yılına bakıldığı zaman ulaştırmada gelinen noktayı konuşmacıların anlattığını dile getiren Yıldırım, Türkiye'nin milli geliri içerisinde istihdam bakımından ve büyüme bakımından ulaşımın, iletişimin büyük bir katkısı olduğunu kaydetti. 


Bakanlığın görev alanlarını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:


"Bir benzetme yaparsak yanlış olmaz. Ulaşım ve iletişim olmazsa dünyada insanların yarısı açlıktan ölür, diğer yarısı da soğuktan ölür. Çünkü ulaşım...