28 / 04 / 2024

1954 yılında küçükçekmece

1954 yılında küçükçekmece

Reşat Altın'ın 57 liraya satıldığı 1954 yılında, Küçükçekmece'de bulunan değeri 15 bin lira olan, 254 metrekare ve 278 metrekare olarak parsellenen arsalar 114 adet altın parasına, 6 bin 500 liraya satılacakmış.

1954 deniz kenarında metrekaresi 8 liraya arsa!

Reşat Altın'ın 57 liraya satıldığı 1954 yılında, Küçükçekmece civarında parsellenen deniz kenarında arsalar metrekaresi 8 liraya, Avcılar da ise 507 metrekarelik arsalar metrekaresi 6 liradan, 3 bin liraya satılacakmış.

1954 yılında Levent Mahallesi 3. kısım evleri için inşaat çalışmaları başlamış!

1954 yılında Türkiye Emlak Kredi Bankası tarafından yapılan duyuruda Levent Mahallesi 3. kısım evlerinin inşaat çalışmalarının başladığı belirtilmiş.

1954 yılında kira bedelleri gündemde! Dükkan kiralarında kritik karar!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kongresinde kira fiyatları gündeme geldi.

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

1957 yılında köylünün bir an önce toprak sahibi yapılması istenmiş! 

1957 yılında Bütçe Komisyonunda Arif Onat (CHP) bu memlekete toprakların 50 milyon kişiyi bile geçindirebileceğini ve topraksız köylünün kalmaması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuş.

İzmir'deki Kültürpark 1936 yılında 1 milyon TL'ye mal olmuş!

İzmir'de 1936 yılında Kültürpark yapılması planlanmış. Söz konusu projenin 6 yıl içinde tamamlanması hedeflenmiş.

Türkiye’de 2022 yılında şirket iflasları bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı!

Dun & Bradstreet tarafından açıklanan Küresel İflas Raporu'nda 2022 yılında küresel ölçekte şirket iflaslarında artışların arttığı belirtilirken Türkiye’de ise 2022 yılında iflaslar bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı.

Kıdem tazminatı 2023 yılında ne kadar olacak?

Asgari ücrete yeni yılda yapılacak zam ve EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesi gündemdeki yerini koruruken merak edilen konulardan biri de kıdem tazminatı. Peki 2023 yılında kıdem tazminatı ne kadar olacak?

1948 yılında KüçükÇiftlik Park'ta lunapark ve gazino kurulacak!

1948 yılında mülkiyeti Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan KüçükÇiftlik Park'ta, arazi sahipleri, lunapark ve gazino kurmak istemişler. Mali vaziyetinden dolayı parkı istimlak edemeyen Belediye, arazi sahipleri tarafından gelen teklifi değerl

1946 yılında KüçükÇiftlik Park istimlak edilecek!

Varlık Vergisi'nin tahsili sırasında Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan, Maçka Demokrasi Parkı'nın yanında bulunan, KüçükÇiftlik Parkı İstanbul Belediyesi 1946 yılında istimlak etme kararı almış.

1941 yılında Köçeoğlu Yalısı yıktırılacak!

1941 yılında Belediye, Bebek ile İstinye arasında açacağı yolun ortasında kalan Köçeoğlu Yalısı yıktıracakmış. Müzeler İdaresi yalının yıkılmamasını istemişse de Belediye yolun ortasında kaldığı gerekçesiyle yalıyı yıktıracakmış.

1941 yılında kömür depoları bulundukları yerde kalacak!

1941 yılında Boğaziçi'nin imar planını Prost'a hazırlatan Belediye, Kuruçeşme'deki kömür depolarının bir müddet daha bulundukları yerde kalmasına karar vermiş. Prost, Boğaz'da fabrika inşasının doğru olmayacağı görüşündeymiş.

1939 yılında kömür depoları Kuruçeşme'den kaldırılacak!

1939 yılında müstakbel İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa'da inşasına karar verilmesinden sonra Kuruçeşme'deki kömür depolarının nakli gündeme gelmiş. Dönemin hükümeti, kömür depolarını da liman mıntıkasında bulunmasını istemiş.

1939 yılında Kartal içme suyuna kavuşacak!

1939 yılında küçük bir kasaba olan Kartal, Kaymakam Bahir Öztrak'ın gayretleriyle içme suyuna kavuşacakmış. Yakacık suyunun açılacak su yollarıyla Kartal'a getirilmesi için 40 bin liralık bir keşif planı hazırlanmış.

1954 yılında küçükçekmece Haberi

1954 yılında küçükçekmece

KÜÇÜKÇEKMECE'NİN İÇİNDE SATILIK YALI ARSALARI


1- Bu arsalar, KÜÇÜKÇEKMECE'DEDİR. Küçükçekmece, telefonu, elektriği, ev, villa, köşk, yalı, otel, gazino, plaj sitesi gibi medeni bir insanın bütün ihtiyaçlarına aynı zamanda veren ve İstanbul'a ''cennet şehir'' vasfını kazandıran sevimli eğlence ve mesire köşelerinden başta gelen biridir.

2- Bu arsalar, elektrikli banliyö treni istasyonu ve ucuzluğu, temizliği ile meşhur çarşıya


YAYA 4-5 DAKİKA MESAFEDEDİR, istasyonun Sirkeci'ye uzaklığı 17 dakikadır.

3- Bu arsalar, hem LONDRA ASFALTI üzerinde, hemde KUMSAL SAHİLDE olup, emsalsiz bir manzaraya sahiptir. Ayrıca burası PLAJ, YALI, GAZİNO, BENZİN İSTASYONU, OTEL yapmaya ve çakıl, dişli kum, perdah (sıva) kumu istihsal etmeye fevkalade uygundur.

4- Bu arsaların bir hususiyetini de, motor ve kayıkla, Küçükçekmece Köprüsü altından geçerek 4-5 dakika içinde FLORYA SAFA PLAJI yanında denize ulaşabilmek imkanı teşkil...