14 / 05 / 2024

1976 yılında Belediye malları

1976 yılında Belediye malları

Belediye'nin elinde bulunan emlakın değerlerini tespit etmek ve elde bulunan malların toplamını çıkarmak için bir heyet kurulmuş. Belediye'nin yerini dahi bilmediği emlakı varmış ve tümünün değeri 20 milyar lirayı bulmaktaymış.

1936 yılında ruhsatsız yapılar için soruşturma başlatılmış!

1936 yılında Belediye, ruhsat almadan inşaat yapanlara ve hatta tamir ettirenlere soruşturma başlatmış.

1941 yılında Belediye Haliç şirketini satın almış! Vapur seferleri düzenli hale getirilmiş

1941 yılında Haliç Şirketi'nin vapur seferlerini sekteye uğratması sonrası İstanbul Belediyesi şirketi satın alınmış.

1935 yılında İstanbul'da toplam 142 bin 820 bina varmış!

1935 yılında Belediye istatistiklerine göre İstanbul'da bulunan binaların sayısı toplamda 142 bin 820 olmuş. 

1952 yılında İstanbul'un imar planı yapılmış!

1952 yılında Belediye tarafından İstanbul' un imar planının yapılmasına karar verilmiş.

1934 yılında belediye ruhsat vermedi! İnşaat ruhsatları yüzde 10'a geriledi!

1934 yılında İstanbul'da inşaat ruhsatları bir önceki seneye göre yüzde 10 düşmüş. Belediyeler, inşaat yapanlarının ruhsatlarını vermemiş. 

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda yapımı tamamlanan  birinci ve ikinci etap beyaz yol çalışmalarını inceleyerek, yaklaşık 53 kilometreyi aşan bir kısmını tamamlandığını kalan yolların ise 2024 yılında tamamlanacağını açıkladı.

1947 yılında emlak sahipleri telaşta!

1947 yılında Belediye ile Emlak Kredi Bankası'nın kurduğu şirketin konut buhranının önüne geçmek için Mecidiyeköy'de konut inşa etmeye başlaması emlak sahiplerini telaşa düşürmüş ve emlak sahipleri belediyenin konut yaptıramayacağını savunmuşlar.

1946 yılında Dolmabahçe Gazhanesi Haliç'e nakledilecek!

1946 yılında Belediye ile Dolmabahçe Havagazı Fabrikası arasında yapılan mukavelede fabrikanın Haliç'e nakledilmesine karar verilmiş. Gazhane, Haliç'te masrafları Belediye tarafından karşılanarak inşa edilecek yeni tesislerde faaliyet gösterecekmiş.

1946 yılında Belediye üç büyük otel yaptıracak!

1946 yılında İstanbul Belediyesi, şehrin otel ihtiyacını karşılayabilmek için üç büyük otel yaptırılacakmış. Çırağan Sarayı'nın otel haline getirilmesinden sonra Taksim ve Florya'da birer otel yaptırılacakmış.

1946 yılında Harbiye imar edilecek!

1946 yılında Belediye, Harbiye semti için hazırlanan imar planını tatbik edecekmiş. Harbiye binasının da yıktırılması gündeme gelse de bu işten vazgeçilmiş. Bölgede bir açık hava tiyatrosu, sergi binası ve bir otel yapılacakmış.

1946 yılında Belediye, konut buhranını önlemek için ev inşa edecek!

1946 yılında Belediye, şehirdeki konut buhranını önlemek için ilk etapta 5 bin bina inşa edecekmiş. Dar bütçelilere yönelik inşa edilecek evler kira paralarından ibaret taksitler mukabilinde satılacakmış.

1944 yılında Havagazı Şirketi Belediye'ye geçmiş!

1944 yılında Şehir Meclisi, Havagazı Şirketi'nin satın alınmasına karar vermiş. Meclis, şirketin vazifesini ifa etmediğini ve fırınlarını yenilemediğini belirtilerek, şirketin 300 bin liraya satın alınarak Belediye'ye devredilmesine karar vermiş.

1976 yılında Belediye malları Haberi

1976 yılında Belediye malları



Tümünün değeri 20 milyar lira


İstanbul Belediyesi'nin yerini bilmediği emlakı var


  İstanbul Belediyesi'nin elinde bulunan arsa ve binaların değerlerini tespit etmek ve elde bulunan malların toplamını çıkarmak için Belediye Başkan yardımcılarından Mahmut Erdem'in başkanlığında bir heyet kurulmuş ve dünden itibaren çalışmalara başlamıştır.

  İlk olarak Şişli bölgesindeki Belediye malları ele alınmış ve Şişli Belediye Şubesi binasına 5,5 milyon lira değer konmuştur. Aynı şekilde diğer binalar da teker teker değerlendirilecek ve bundan sonra Belediye'nin elindeki arsa ve binaların kesin şekli anlaşılacaktır.

  Hazine malı arsalar üzerinde yapılmış binalara tapu verileceği ve affa uğrayacağı hakkındaki kanunun, birkaç ay sonra yürürlüğe gireceği haberinin duyulması...