15 / 05 / 2024

2013 Halka arzdan sağlanan gelir

2013 Halka arzdan sağlanan gelir

AA muhabirlerinin Borsa İstanbul verilerinden derlediği bilgilere göre, 2012 yılında halka arzdan sağlanan gelir 47,9 milyar lirayken 2013 yılında halka arzdan sağlanan kaynak tutarı 60 milyar lirayı geçti.

Rönesans Holding halka arzdan 4.5 milyar TL kaynak bekliyor!

Rönesans Holding'in ülkemizdeki ticari gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi olan Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın yüzde 10.08'lik kısmının halka arzı için talep toplama süreci başladı. Söz konusu halka arzdan sağlanacak kaynağın 4 milyar 503 milyon Türk Lirası olması bekleniyor. 

Avrupakent GYO 47.6 milyon TL'ye dükkan satın alıyor! Halka arzdan sonra yatırımlar hızlandı!

Avrupakent GYO, Kemerburgaz'da bir siteden 650 metrekarelik dükkanı 47.6 milyon TL'ye dükkan satın alıyor. İşte o satın alma ile ilgili tüm detaylar...

Adra GYO, halka arz gelirini yeni gayrimenkul projelerinde kullanacak!

Adra GYO, halka arzdan elde edilen fonun nerelerde kullanılacağını tek tek açıkladı. İşte Adra GYO'nun yeni projeleri...

Borsaya taze kan: Borlease Otomotiv halka arz oluyor!

Borlease Otomotiv'in halka arz için yaptığı başvuru, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Sixt Rent A Car'ın Türkiye temsilciliğini 2019'da bünyesine katan Borlease, halka arzdan elde edeceği geliri büyümeye yönelik yatırımlara ayıracak.

Reeder Teknoloji halka açılıyor! Talep toplama tarihleri belli oldu!

Cep telefonu ve elektrik cihaz üreticisi Reeder Teknoloji, halka açılıyor. Cep telefonu ve elektrik cihaz üretimi gerçekleştiren şirket, halka arzdan sağlayacağı geliri yeni yatırımlarda kullanmayı planlıyor. Şirket 13-15 Eylül tarihleri arasında borsada talep toplayacak.

Martı, ABD borsasında işlem görmeye başladı: Halka arzdan 60 milyon dolar kaynak!

Türkiye'nin başlıca mobilite platformları arasında yer alan Martı, ABD borsalarında dün işlem görmeye başladı. Gerçekleşen halka arzın ardından şirket, yaklaşık 60 milyon dolarlık kaynak elde etti. Fakat şirket, ilk işlem gününde değer kaybetti. İşte ayrıntılar...

Astor Enerji 1 Temmuz 2023’ten itibaren BIST 30 Endeksi’nde yer alacak

Borsa İstanbul Yıldız Pazarda işlem gören Astor Enerji hisseleri 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren BIST 30 Endeksinde yer alacak. Şirketin 2023 yılı başında gerçekleştirdiği halka arzdan bu yana yüzde 30’ün üzerinde piyasa değerinin arttığı belirtildi.

Bu rakam şok edecek! İşte halka arzdan şirketlerin kasasına giren para!

Geçtiğimiz sene rekorlarla tarihe geçen ve yatırımcıya en fazla kazandıran Borsa İstanbul’da halka arz olan 40 şirketin kasasına giren para miktarı belli oldu.

Kuyumcukent Gayrimenkul komite raporunu yayınladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul, halka arzdan elde edilen fonların kullanım yerlerine ilişkin denetimden sorumlu komite raporunu KAP'ta yayınladı.

Giresun Atık Su Arıtma Tesisi Projesi halka tanıtıldı!

Giresun Belediyesi tarafından 2013 yılında hazırlanan ve 2015 yılında teknik onay alan AB Altyapı Entegre Su Projeleri kapsamında, Teyyaredüzü Mahallesi Batlama Mevkiinde yapılması planlanan Atık Su Arıtma Tesisi Projesi halka tanıtıldı.

Sinpaş GYO bu yıl 1 milyar TL ciro hedefliyor!

Sinpaş GYO, halka arzdan bu yana 10 binden fazla aileyi ev sahibi yaparak, 4,2 milyar TL ciroya ulaştı. 2015’te 650 milyon TL’den fazla ciro elde eden Sinpaş GYO, büyüme ivmesini 2016’da artırmayı hedefliyor.

Halk GYO 2015'te yeni projeler peşinde!

Halka arzdan sonra kârlı büyümesini sürdüren Halk GYO, katma değer yaratmaya odaklı projelerin izini sürüyor.2015 Halk GYO için projelerin bazılarının sonlandığı ve yeni projelerin başladığı bir yıl olacak.

Murat Kurum: Halka arzla şirketimizin küreselleşmesi sağlandı!

2010 ve 2013'te iki halka arz işlemi gerçekleştiren ve 4.3 milyar TL kaynak yaratan Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürü Murat Kurum, "Halka arzla şirketimizin küreselleşmesini de sağladık" dedi.

2013 Halka arzdan sağlanan gelir Haberi

2013 Halka arzdan sağlanan gelir

AA muhabirlerinin Borsa İstanbul verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen yıl 350 ihraç gerçekleşirken, halka arzda sağlanan gelir 60 milyar 278 milyon lira oldu. Bunun 4 milyar 624 milyon lirası pay halka arzından, 5 milyar lirası borsa yatırım fonlarının halka arzından, 55 milyar 649 milyon lirası da borçlanma araçları ve kira sertifikası satışından elde edildi.


Bir önceki yıl, yani 2012 yılında halka arzdan sağlanan gelir 47 milyar 887 milyon lira olarak gerçekleşmişti. 2013'te sağlanan 60 milyar liranın üzerindeki gelir, 2012'ye göre yüzde 25,9 arttı. 


Geçen yıl bir şirketin ikincil halka arzı gerçekleşirken, 18 şirketin hisseleri de borsaya yeni açıldı. 2013'te hisseleri pay piyasasında işlem görmeye başlayan 9 şirketten 1 milyar 309 milyon lira, gelişen işletmeler piyasasında hisseleri işlem görmeye başlayan 9 şirketten...