14 / 05 / 2024

2014 kredi kullanımları

2014 kredi kullanımları

Tüketici kredisi ve konut kredisi kullanan toplam kişi sayısı haziran sonu itibariyle 14 milyon 958 bin kişiye, kredi bakiyesi ise 242 milyar TL 'ye ulaştı.

Yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde yeşil çimento kullanımı teşvik edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefleri kapsamında, yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde "yeşil çimento" kullanımlarının teşvik edileceğini bildirdi.

Opel'den tüm modellerde "Nisan" ayına özel kredi seçenekleri!

Opel Türkiye nisan ayına özel kredi seçeneklerini açıkladı. Hangi Opel modelinde ne kadar kredi kullanılacağı ve vade süreleri belli oldu.

Kredi kartı kullananlar ters köşe olacak! Kota geliyor! 1 Nisan'dan itibaren resmen değişiyor! 

Enflasyon ile baş edemeyen ve geçim  derdinde olan vatandaşlar kredi kartı kullanıyor. Kredi kartı kullanımları her geçen gün artmaya başladı. Hal böyle olunca bankalardan hamle geldi. 1 Nisan'dan itibaren resmen değişiyor...

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Geçen hafta TBMM’ye sunulan torba yasa doğrultusunda, konut kredilerine ilişkin banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) istisnasının ilk konutla sınırlandırılması gündemde. İkinci ve sonraki konut alımları için kredi kullanılması durumunda da artık yüzde 5 BSMV alınması konuşuluyor!

Konut kredileri 2022 yıl sonuna göre yüzde 23,1 arttı: 443,3 milyar TL kredi kullanıldı! 

Faiz oranlarındaki aşırı artış ve kredi kullanmada miktar kısıtlamaları ile konut, taşıt, ihtiyaç gibi tüketici kredileri baskılanırken, gecikme faizlerinin yükselmesi, nakit avans limitinin düşürülmesi gibi zorlaştırıcı önlemlere rağmen, kredi ve kredi kullanımı arttı. İşte detaylar...

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

Faiz el yakıyor, tüketici kredileri iki kat, ticari krediler 2,5 kat daha pahalı!

Gözler Merkez Bankası’nın bu hafta belirleyeceği yeni politika faizine çevrilirken, ‘sıkı para’ ve ‘seçici kredi sıkılaştırması’ politikaları ile uyumlu şekilde kredi kullanımları kısıtlandı, üç aydır artış trendi izleyen kredi faizleri tarihi düzeye ulaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KOBİ'lere müjdeli haber! 150 milyon liraya kadar kredi kullanılabilecek

Bakan Şimşek, kredi garanti sistemi kapsamında KOBİ başına kullanılabilecek azami kredi garanti limitlerini artıracaklarını belirterek, 150 milyon liraya kadar kredi kullanabileceklerini açıkladı.

Çin'de kredi kullanımı azaldı: Konut krizi derinleşiyor! Dünya devinde neler oluyor?

Çin ekonomisi, emlak piyasasındaki yeni stres ve büyüme görünümünü tehdit eden deflasyon ile birlikte çok az toparlanma işareti gösteriyor. Ekonomistlerin 780 milyar yuan olarak beklediği kredi kullanımı temmuz ayında 345.9 milyar yuan olarak açıklandı.

Kredi kartlarında deprem: Bankalar ticari kredi musluğunu kıstı!

Bankalar ticari kredi musluğunu kısmaya devam ediyor. Ticari kredi büyümesi yüzde 4,61'e geriledi. ÖSellikle özel bankalardan kredi kullanımında sert daralma dikkat çekiyor.

Oteller nakit paraya sıkıştı! Kredi borçları 100 milyara dayanacak!

Nakit akışını yönetemeyen oteller, kredi yoluna gitti. 2022’nin ilk altı ayında oteller bankalardan 21 milyar lira kredi kullanırken, bu yıl rakam 64 milyar liraya yükseldi. Artışın yıl sonuna kadar 100 milyar lirayı bulması bekleniyor.

Hangi tapuda kredi kullanılabilir?

Vatandaşlar, "Hangi tapu tipleri için ve kredisi kullanılabilir?" sorusunun yanıtını arıyor. İşte ayrıntılar...

2014 kredi kullanımları Haberi

2014 kredi kullanımları


Tüketici kredisi ve konut kredisi kullanan toplam kişi sayısı haziran sonu itibariyle 14 milyon 958 bin kişiye, kredi bakiyesi ise 242 milyar liraya ulaştı. Yılın ikinci çeyreğinde 2 milyon 642 bin kişiye 35.8 milyar lira tutarında tüketici kredisi ve konut kredisi kullandırıldı. 


İkinci çeyrekte kullandırılan kredilerin yüzde 58'ini ihtiyaç kredileri oluşturdu. Bunu sırasıyla yüzde 22 ile konut ve yüzde 16 ile diğer krediler izledi. Aynı dönemde 2 milyon 22 bin kişi 21 milyar lira tutarında ihtiyaç kredisi, 82 bin 919 kişi 8 milyar lira tutarında konut kredisi ve 510 bin 869 kişi yaklaşık 6 milyar lira tutarında diğer başlığı altına giren krediler kullandı. Tüketici kredileri ve konut kredilerinde en fazla tercih edilen vade 25-36 ay...