25 / 08 / 2024

2015den beklenen iş verimi

2015den beklenen iş verimi

İş dünyasının önemli isimleri, 2014 yılı gerçekleşmeleri ve 2015 yılına ilişkin beklentilerini AA'ya değerlendirdi. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ''Cari açıkta 2015 yılında avantaj sağlayabiliriz'' dedi.

Beklenen müjde geldi: İçerenköy Hali tam 54 yıl sonra taşınıyor!

1970 senesinden beri mega kent İstanbul’un Anadolu yakasında hizmet veren İçerenköy Meyve ve Sebze Hali için beklenen müjde geldi. Söz konusu hal Tuzla bölgesine taşınıyor.

Bahçelievler'de 4 katlı binanın balkonu kısmen çöktü: Beklenen Marmara depremi için mesaj veriyorlar! 

Bugün Bahçelievler'de, balkonunun alt kısmında sıvalar döküldü. Deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, "Beklenen Marmara depremi için mesaj veriyorlar" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

TOKİ'den büyük müjde! İstanbul'daki 484 konutluk yeni proje için beklenen tarih geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen İstanbul Zeytinburnu projesinin ihalesi yarın yapılacak. TOKİ Zeytinburnu projesinde 484 adet konutun dışında ayrıca 40 adet dükkan da yer alacak.

TOKİ İstanbul Gaziosmanpaşa projesi için beklenen tarih geldi! 665 konutluk dev proje yarın ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen İstanbul Gaziosmanpaşa projesi için beklenen tarih geldi. 665 konutluk dev proje yarın ihaleye çıkacak.

TOKİ Ankara projesi için beklenen tarih geldi! Çankaya projesi yarın ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen Ankara Çankaya projesinin ihalesi yarın yapılacak. Çankaya TOKİ projesinde 50 adet konut ve 6 adet dükkan bulunuyor. 

Yapay zekaya dikkat! Yapay zekanın etkileri dünya nüfusunun yüzde 40'ını işsiz bırakabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel istihdama yapay zekanın yapacağı etkilerin önümüzdeki yıllarda farklı ve değişik olacağını bizlere gösteriyor. IMF konu ile ilgili etkileri açıklayan bir rapor yayımladı. Söz konusu raporda küresel bazda artması beklenen işsizlik oranı ise dikkat çekti.

Karşıyaka ve Çiğli'yi birleştiren tramvay hattı yarın açılıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki raylı sistem yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yapım çalışmaları tamamlanan ve İzmirliler tarafından merakla beklenen Çiğli Tramvayı yarın hizmete açılıyor.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

SSK, Bağkur Emekli Sandığı emeklilerine ek zam için beklenen tarih sızdı!

Milyonlarca SSK, Bağkur Emekli Sandığı emeklisinin merakla beklediği ek zam için beklenen tarih sızdı. İşte o tarih...

İlber Ortaylı: İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirler alınmıyor! Anadolu'ya taşınma başlamalı!

Beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili yorumlar peş peşe geliyor. Türk tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı da İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirlerin alınmadığına dikkat çekerek, yapılması gerekenleri tek tek açıkladı.

TOKİ Aksaray projesi için beklenen tarih geldi! 94 konutluk yeni proje bugün ihaleye çıkıyor!

Türkiye'nin 81 ilindeki dar ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapmayı sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Aksaray'da 94 konutluk yeni proje inşa edecek. Merakla beklenen projenin ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

TOKİ Karaman projesi için geri sayım başladı! Beklenen proje 14 Kasım'da ihaleye çıkıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam edem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Karaman'da 45 yeni konut inşa edecek. Merakla beklenen projenin ihalesi 14 Kasım'da yapılacak.

TOKİ Bolu projesi için beklenen tarih geldi! 236 konut, 154 dükkan ve 34 ofislik yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bolu projesi için beklenen tarih geldi. Verilen detaylara göre bu ilçeye 236 konut, 154 dükkan ve 34 ofislik yeni proje geliyor...

2015den beklenen iş verimi Haberi

2015den beklenen iş verimi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, petrol fiyatlarındaki gerilemeyle 2015 yılında Türkiye'nin enflasyon ve cari açık rakamlarında önemli bir iyileşme beklediklerini belirterek, "Cari açıkta 2015 yılında en az 15-20 milyar dolarlık bir avantaj sağlayabiliriz" dedi.


AA muhabirinin 2014 yılı gerçekleşmeleri ve 2015 yılına ilişkin beklentilerine dair sorularını yanıtlayan Büyükekşi, Türkiye ekonomisinin dünyadaki zorlu koşullara karşın 2014'te büyümesini sürdürdüğünü, yılın 9 aylık büyüme rakamının yüzde 2,8 olduğunu anımsattı.


Yılın son çeyreğinde ise ekonomik aktivitenin kademeli olarak toparlanmaya devam ettiğini, bu çerçevede aralık ayında finansal piyasalarda Rusya kaynaklı yaşanan volatiliteye rağmen büyümenin bir miktar daha hız kazanmış olduğunu belirten Büyükekşi, 2014'ün tamamında GSYH büyümesini yaklaşık yüzde 3 beklediklerini kaydetti.


2. çeyrekte ihracatta yüzde 8 artış, ithalattaki yüzde 1,8'lik gerilemeyle büyümeye net ihracatın 2...