05 / 05 / 2024

2017 göç eden sayısı

2017 göç eden sayısı

İstanbul, 2 yıldır net göç veriyor. 2016’da 71 bin göç veren İstanbul’dan 2017’de de 6 bin kişi kaçtı. Sahil hattına göç edenler bu bölgelerde konut fiyatlarını artırdı.

İstanbul’dan tersine göç başladı! En çok hangi bölgelere göç ediliyor?

İstanbul’dan göç eden kişilerin sayısı son zamanlarda artış gösteriyor. Şehirden ayrılanlar sırasıyla Doğu Marmara, Batı Marmara, Batı Karadeniz ve ayrıca Ege’yi tercih ediyor. “Daha iyi konut ve yaşam imkânlarına kavuşmak”, ön plana çıkan göç nedenleri arasında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan göç eden depremzedelere müjdeli haber! Dönüşlerini hızlandıracak iş imkanları oluşturuyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremlerden dolayı memleketlerinden göç etmek zorunda kalan depremzedelere müjdeli haberi verdi. 

Fahiş kira fiyatlarına rekor ceza! Kiracılar rahat bir nefes alacak!

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem 11 kentte büyük yıkıma yol açtı. Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır’da göç eden depremzedelere fahiş kira artışı uygulayan kişilere üçlü denetim başladı.

Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır'da göç eden depremzedelere yapılan fahiş kira artışının ardından adım atıldı. Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

Salgın döneminde kırsal yaşamı tercih edenler şehre dönüş trendinde!

Koronavirüs salgını sırasında büyük kentlerden küçük yerleşim birimlerine göç eden beyaz yaka çalışanlar geri dönüyor. Fakat şehir hayatına geri dönmek isteyen ABD’li beyaz yakalılar, birçok ülkedekine benzer bir şekilde yeni bir şokla karşılaşıyor: Konut fiyatları...

Türkiye, en çok milyoner göçü veren 3. ülke oldu!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Türkiye'nin milyonerlerini ve göç eden milyonerleri kaleme aldı.

İHH, İdlib'de Yaşam Evleri projesiyle briket ev inşa edecek!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki iş savaş sebebiyle İdlib'e göç eden Suriyelileri daha iyi imkanlara kavuşturmak için  "Yaşam Evleri" projesi kapsamında 40 metrekarelik briket evler inşa edecek.

Tabiata göç eden ünlülerin tercihi Beykoz oldu!

Bir zamanlar İstanbul’un en merkezi semtlerinde oturan ünlüler, son dönemlerde tabiata doğru göç ediyor. Birçok sanatçı, geçmişte akıllarına bile getirmedikleri Anadolu yakasının uzak diyarı olarak bilinen Beykoz’da yaşıyor.

İdlib'te briket evler inşa ediliyor ve çadırlar kuruluyor!

İdlib'te Esed rejimi ve Rusya'nın saldırıları devam ederken, göç eden binlerce insanın barınması için briket ev ve çadır kuruluyor.

Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler briket evlere yerleştiriliyor!

Suriye'den Esad rejimi ve destekçilerinin ağır bombardımanlarından kaçan ve Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile inşasına hız verilen briket evlere yerleştiriliyor. 

Yunanistan AEK'in yeni stadının kaba inşaatı bitti!

Yunanistan’ın önde gelen spor kulüplerinden olan AEK yeni stadının yapımında sona gelindi. İstanbul’dan Atina’ya göç eden Rumların kurduğu sarı-siyahlı kulübün başkentteki yeni stadının kaba inşaatı bitti.

Suriyeli mülteciler taşınmazlarıyla ilgili hak talep edebilecek!

Suriye’de göç eden mültecilerin taşınmazlarına kamulaştırma yolunu açan yasadan vazgeçmeyen Esad rejimi, değişikliğe gitti. İlk yasa hak talebi için 30 gün süre tanırken şimdi bu bir yıla çıkarıldı.

Melikgazi Emniyet Hizmet Binası tamamlanıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince 11 Ağustos 2017 günü temeli atılan Gesi Fatih Mahallesindeki emniyet hizmet binasının tüm hızla devam ettiğini ve hava kış mevsiminde dahi inşaatın tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi.

2017 göç eden sayısı Haberi

2017 göç eden sayısı

Gazete Vatan'da yer alan habere göre; TÜİK’in açıkladığı göç istatistiklerine göre,  2016 rakamlarına göre, İstanbul’dan 71 bin kişi kaçarken, 2017 yılında bu rakam 6 bin oldu. 


Ege ve Akdeniz sahillerini tercih edenler gayrimenkul piyasasını da etkiliyor. Sahil kentlerinde hem konut satışları hem de fiyatlar yükselişe geçti.  
 

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık konutta trendleri değerlendiren bir rapor hazırladı. Raporu değerlendiren TSKB Gayrimenkul Değerleme Kurumsal Kalite ve İş Geliştirme Departmanı Yönetici Yardımcısı Gamze Ertaş Karcıoğlu, şunları söyledi: “İstanbul gibi büyük şehirlerin karmaşasından uzaklaşarak yazlık bölgelere yerleşen nüfusun, göç istatistiklerini incelediğimizde göz ardı edilemeyeceği görülüyor. TÜİK’in açıkladığı göç istatistiklerine göre, İstanbul’da 2016’da net göç hızı - % 4.8 oldu. 2017 yılında da - % 0.4 net göç hızı görüldü. Bunun yanında yazlık...