25 / 07 / 2024

2B taşınmaz satışlarından 4 milyar TL tahsis sağlandı

2B taşınmaz satışlarından 4 milyar TL tahsis sağlandı

Hazine taşınmazları, kurumlararası entegrasyonla yakın takibe alındı. 2B arazileri için sadece 2016 Ocak’ta 771 bin kişi satın alma başvurusu yaparken, bugüne kadar toplam 4 milyar lira değerinde tahsis yapıldı.

Sümer Holding'e ait 8 ildeki 14 taşınmaz satılıyor!

Sümer Holdinge ait 8 şehirdeki 14 taşınmaz satış yöntemiyle özelleştiriliyor. Konu ile ilgili duyuru, bugünkü 32576 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Milyarlık satış! Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın taşınmaz satışları ve imar planı değişiklikleri onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul, Erzurum, Ankara ve Bursa'da bulunan bazı taşınmazlara ilişkin kararlarına onay verildi.  Erzurum'dan İstanbul'a satışlar dikkat çekti.

Hem ÖİB hem de karayolları yeni taşınmaz satışları için düğmeye bastı!

Özelleştirme İdaresi tarafından açıklanan verilere göre, 2003 - Mart 2024 tarihleri arasında devlete ait 5 binden fazla taşınmaz özel mülkiyete devredilmişti. Şimdi de pek çok taşınmaz beş ayrı koldan satışa çıkarıldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Hazine, kamu arazisi satışından 10 yılda 6 milyar dolar gelir elde etti...

2013-2023 yılları arasında hazinenin taşınmaz satışlarından 6 milyar dolar gelir elde edildiği kaydedildi. 

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! 4 şehirdeki 5 taşınmaz satışa çıkarıldı...

Özelleştirme İdaresi, Ankara, Aydın, Sakarya ve Yalova'da bulunan 5 taşınmazı satışa çıkardığını duyurdu.İşte haberin ayrıntıları...

O ilde 5 taşınmaz satılacak!

Bayburt İl Özel İdaresi, Bayburt’ta 5 adet taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazlar için 15 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Karayolları, Sivas’taki 4 taşınmazı satışa çıkardı!

Karayolları Genel Müdürlüğü 16’ncı Bölge Müdürlüğü, Sivas’ta 4 adet taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazlarının tümünün Suşehri ilçesindeki farklı köylerde yer aldığı öğrenildi.

2024'te taşınmaz satışlarından 8 milyar 57 milyon TL gelir bekleniyor! En yüksek gelir arazilerden olacak!

Devlet, gelecek sene aralarında lojman, sosyal tesis ve arazilerin de bulunduğu taşınmazlardan 13,2 milyar TL gelir sağlanmasını planlıyor. İşte kalem kalem o gelirler...

ADÜAŞ'ın KDV’den muaf merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacak! İşte o iller…

ADÜAŞ'ın merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacağı belirtildi. İşte 6 taşınmazla ilgili geçici teminat bedeli ve ihale şartları…

Taşınmaz satışlarından 6 milyar TL gelir bekleniyor!

Devlet, gelecek sene aralarında lojman, sosyal tesis, arazi ve arsaların yer aldığı taşınmazları satarak yaklaşık 6 milyar lira gelir elde etmeyi planlıyor.

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesine dair pek çok soru sorulmaktadır. Peki Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Özelleştirme İdaresi 13 ildeki 37 taşınmazı satıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 şehirde yer alan 37 ayrı taşınmazın özelleştirilmesi yapılacak. İdare tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilan kapsamında, söz konusu özelleştirme işleminin "satış" yöntemi kullanılarak gerçekleştirileceği belirtildi. 

2B taşınmaz satışlarından 4 milyar TL tahsis sağlandı Haberi

2B taşınmaz satışlarından 4 milyar TL tahsis sağlandı

Hazine taşınmazlarının yönetiminde teknolojik altyapı güçlendiriliyor. Bu kapsamda Milli Emlak Otomasyon Projesi çalışması başlatan Maliye Bakanlığı, öncelikle tahakkuk ve tahsilata dayalı işlemleri kurumlar arası sağlanacak entegrasyonla tamamen çözecek. Hazine taşınmazlarının tespiti için bir yandan coğrafi bilgi sitemi kurulurken, diğer yandan da Harita Genel Komutanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında da entegrasyon tamamlandı. Ayrıca mobil uygulamalar da devreye alınarak, anlık şekilde coğrafi değişiklikler tespit edilmeye başlandı. Coğrafi bilgi sistemi tamamlanmasıyla hazineye ait taşınmazların da kurumlar arasında paylaşımının önü açılmış oldu. Bu kapsamda da Orman Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye İstatistik Kurumu, Hazine Müsteşarlığı, TOKİ ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ile paylaşım başladı.

GELİR GELMEYE BAŞLADI

Hazine arazileri kontrol edilince, gelir de elde edilmeye başlandı.Bu çerçevede 2016'nin ilk 2 ayında...