22 / 05 / 2024

3 artış

3 artış

2012 yılının son çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,4, bir önceki yılın aynı dönemi göre de yüzde 2,3 artış yaşandı...

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni dönem başladı! 

Sürücüleri yakından ilgilendiren Zorunlu trafik sigortasında mayıs poliçeleri, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) bugün itibarıyla devreye aldığı hasar maliyet endeksine göre azami yüzde 3 artışla kesilecek.

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira bedelinin tespiti davasında bu 3 şarta çok dikkat!

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan yüksek gerilim sık sık gündeme gelirken, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de kira bedelinin tespiti davası için önemli olan 3 şartı açıkladı.

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 92,1'lik artış!

Kasım 2023 döneminde AVM metrekare verimlilik endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 92,1, bir önceki aya göre ise yüzde 13,3 artış gösterdi.

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi'nde yüzde 84,3'lük artış!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa olarak oluşturulan AVM Endeksi’nin Eylül ayı sonuçlarına göre, AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 84,3 artış gösterdi.

Her 100 liralık vergi gelirinin 20 lirası faize gidiyor!

Bu yıl ilk dokuz ayda yüzde 127,3 artışla 471 milyar liraya ulaşan yönetimin iç ve dış borç faiz ödemeleri geçen yılın tamamındaki rakamı 160 milyar lira da aştı. 2024-2026 döneminde toplam 5,4 trilyon lira faiz ödemesi yapılacak.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

Konut fiyatları yüzde 90,3 arttı! İstanbul'da ortalama fiyatlar ilk kez 4 milyon TL'yi geçti!

TCMB tarafından açıklanan verilere göre, ortalama konut fiyatları 2023 Ağustos'ta yıllık bazda yüzde 90,3 artış gösterdi. Aktarılan detaylara göre, mega kent İstanbul'da ise ortalama fiyatlar ilk defa 4 milyon TL'yi aştı.

Nükleer silahlara yapılan harcama 3 kat arttı!

Nükleer Silahların Yasaklanması Takibi ve Kaldırma Girişimi’nin (ICAN) kamuoyuyla paylaştığı raporuna göre, nükleer silahlara yapılan küresel harcamalar 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 3 artışla beraber 82.9 milyar dolara çıktı.

Konut Fiyat Endeksi nisan ayında yüzde 4,7 arttı!

Fiyat Endeksi, nisan ayında aylık yüzde 4,7 artış yaşanırken, yıllıkta yüzde 121,3 artış meydana geldi. İşte detaylar!

EmlakJet'ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

Emlakjet verilerine göre Nisan ayında konut fiyatları yükseldi, seçimlerin etkisi hissedildi. Ankara'nın ilçelerinde satılık arsa fiyatları yüzde 15,3 artış gösterdi. Mersin en çok konut aranan il oldu.

LPG ithalatında yüzde 43,3 artış!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun Şubat Ayı verilerine göre, LPG ithalatı yıllık olarak yüzde 43,3 oranında artış gösterdi. Buna karşılık LPG üretiminde ise yüzde 30,7 azalma meydana geldi.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 6,3 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere’de konut fiyatlarının Ocak ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 6,3 artış gösterdiği kaydedildi.

Deprem konutlarının detayları peş peşe geldi! En çok zemin artı 3-4 katlı ve 3+1 konutlar yapılacak! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehirde ilk etapta 199 bin 739 kalıcı konut ile 73 bin 972 köy evi inşa edilecek. Zemin artı 3-4 katı aşmayacak konutlar, brüt 105 metrekare, net 85 metrekare ve 3 artı 1 şeklinde yapılacak. İşte ayrıntılar ve görseller...

3 artış Haberi

3 artış

TÜİK'in açıkladığı 2012 yılının Ekim- Kasım- Aralık aylarını kapsayan dördüncü çeyrekte bina inşaatı maliyet endeksinde, toplamda bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde ise 2,3 ve dört çeyrek ortalamalarına göre ise yüzde 5,4 artış...