15 / 05 / 2024

75 baz puan

75 baz puan

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in enflasyon yüzde 2'ye düşene kadar mücadeleye devam edeceğini açıkladı.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi seviyesi ne kadar oldu?

Türkiye'nin 5 senelik kredi risk primi (CDS), Şubat 2021'den bu yana ilk defa 282 baz puanın altına gerileyerek 281,75 puana kadar düşüş yaşadı..

Kredi faizleri fırladı! 1 haftada 7 puanın üzerinde artış!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50’ye çıkarmasından sonra bankalar da kredi faizlerinde artışlar yaptı. Paylaşılan detaylara göre ihtiyaç kredilerindeki artışlar 40-200 baz puan arasında kalırken, ticari kredilerde 700 baz puanlık artırım oldukça dikkat çekti.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

KPSS puanı olanlara sevindirici haber!  65, 70, 75 KPSS puanına sahip olanlar başvuru yapabilir!

Türkiye'nin köklü kargo ve posta şirketi olan PTT, yeni ekip arkadaşları için işe alım sürecini başlattı. KPSS puanı esas alınarak gerçekleşecek bu personel alımıyla ilgili başvuru kriterleri ve ilgili bilgiler de duyuruldu. İşte, PTT'nin personel alım sürecine dair bilinmesi gerekenler...

2023 KPSS lisans sonuçları belli oldu! Son dakika: KPSS 60, 70, 80 puan ile nereye girilebilir? 

23 Temmuz - 6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen KPSS Lisans sınavı sonuçları ÖSYM tarafından resmen açıklandı. Peki KPSS lisans 60, 65, 70, 75, 80 puan ile nerelere girilebilir? İşte ayrıntılar...

Fed’den 25 baz puanlık faiz artışı fiyatlanıyor!

Para piyasalarında Fed’in gelecek haftaki toplantısında faizi 25 baz puan artırması Haziran başından beri ilk kez yüzde 100 olarak fiyatlanmaya başladı.

Morgan Stanley, Ağustos'ta 500 baz puan artış bekliyor

Morgan Stanley tarafından bugün yayımlanan raporda, TCMB’nin politika faizini 2 toplantıda toplam 500 baz puan yükseltilerek yüzde 20'ye çıkarmasını bekleniyor.

CDS 720 puanı gördü! Türkiye temerrüte mi düşüyor?

14 Mayıs seçimleri evvelinde 500 baz puanın altına düşen Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) 720 baz puana kadar yükseldi. Tabloda tereddüt etkili oluyor. Seçim evveli son 4 işlem günü süresince oynaklığın yüksek oranlarda devam etmesi bekleniyor.

Türkiye'nin kredi risk primi 500 puanın altına indi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), günlük 50 puandan fazla düşüş ile 500 baz puanın altına geriledi. İşte detaylar...

Fed faizleri 25 baz puan artırdı! Altın fiyatları ve döviz kurları yükselişe geçti!

ABD Merkez Bankası politika faizini 25 baz daha artırarak son 16 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Fed’in faiz kararının ardından piyasalar hareketlendi. Ons altın 2 bin 43 seviyelerine çıkarken, euro/dolar paritesi de yükseldi.

Altın ve dolara Fed etkisi! İslam Memiş rekor için net tarih açıkladı

Altında son dakika gelişmesi. ABD Merkez Bankası, politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak, yüzde 4,75-5.00 aralığına yükseltti. Bu gelişmenin ardından altın ve doların tepkisi araştırılıyor. Uzman isim İslam Memiş, Fed'in kararından sonra dikkat çeken bir açıklama geldi. Alt

Fed'in faiz kararı gözler altına çevrildi! İşte uzman isimden bomba tahmin

ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini beklentilere paralel olarak 25 baz puan artırarak yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseltti. Finans Uzmanı Belgin Maviş'ten dikkat çeken bir tahminde bulundu. İşte tüm detaylar...

Altın fiyatları Fed'e odaklandı! Faiz 50 baz puan artarsa ne olur? 75 baz puan artarsa ne olur?

Ekonomist Ağaoğlu, Fed'in faiz indirimine ilişkin beklentiyi gerçekçi bulmadığını faiz indiriminin gelecek yılın son çeyreğinde görülebileceğini söyledi. Ağaoğlu, gelecek hafta yapılacak faiz artırımının ise altın fiyatları üzerinde etkili olacağını belirtti.

75 baz puan Haberi

75 baz puan

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in politika faizini 75 baz puan artırmasının sonra basın toplantısı gerçekleştirdi.

Enflasyonun yüzde 2'lik hedeflerinin çok üzerinde olduğunu ifade belirten Powell, yüksek enflasyonun sürdüğünü ve bunun çok büyük bir zorluk meydana getirdiğini ifade etti.

Powell, "Önümüzdeki aylarda enflasyonun yüzde 2'ye doğru geldiğini görmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Sıkı para politikasının etkilerini enflasyon üzerinde görmek istediklerinin altını çizen Powell, erkenden para politikasının gevşetilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Fed'in enflasyonu yüzde 2'ye düşürme taahhüdüne sıkı sıkıya bağlı olduğunu dile getiren Powell, "Fed, enflasyon yüzde 2'ye düşene kadar mücadeleye devam edecek." dedi.

Powell, Fed'in enflasyonun düştüğünden emin olana kadar kısıtlayıcı duruşu sürdüreceğini söyleyerek, enflasyonun bir kısmının çok ciddi tedarik şoklarından kaynaklandığını açıkladı.

Powell, fiyat istikrarını sağlamaları gerektiğini yoksa daha sonra daha...