29 / 04 / 2024

abd ekonomi resesyon

abd ekonomi resesyon

ABD küresel ve jeopolitik riskler, Rusya Ukrayna savaşı, arz talep dengesindeki belirsizliklerden kaynaklı enflasyondan ötürü ekonomisinde yaşanan gerilimle ilgili açıklama yaptı. Faiz artırım kararlarıyla doların ateşini yükselten ülke ekonomide resesyon tehlikesi olmadığını duyurdu

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

Yellen: Küresel ekonomi ABD ve Çin ekonomisine bağlı!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin Merkez Bankası Başkanı Pan Gongsheng ile görüşeceğini belirterek, “Dünya ekonomisine ilişkin endişeleri gidermek için her iki ülke birlikte çalışmak üzere bir role sahip” ifadesini kullandı.

ABD'de tarım dışı istihdamın artması piyasaları tedirgin etti!

ABD'de eylül ayı istihdam verilerindeki güçlü artış ekonomist beklentilerini ikiye katlarken piyasalarda endişe yarattı. Allianz baş ekonomi danışmanı Mohamed El-Erian, verinin ekonomi için iyi, piyasa ve Fed için kötü haber olduğunu söyledi.

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam verisinde!

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişesiyle negatif seyrine devam ederken, bugün gözler ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilere çevrildi.

Küresel piyasalarda resesyon endişeleri azaldı!

Aktarılan detaylara göre, Küresel piyasalar, ABD'de cuma günü açıklanan iş gücü piyasası verilerinin resesyon endişelerini azaltmasıyla birlikte pozitif seyrediyor.

Avrupa ve ABD'deki şirketler resesyon endişeleriyle işten çıkarma dalgasını sürdürüyor!

Artan enflasyon ve faiz oranları, Avrupa ve ABD ekonomilerinde resesyon endişelerini tetikliyor ve şirketlerin yeniden yapılanmaya gitmesine neden oluyor. Bu süreçte, işten çıkarmalar da kaçınılmaz hale geliyor.

Dr. Kıyamet’ten ‘kıyamet’ gibi senaryo! Resesyon tehlikesi kapıda, ekonomi durgunluğa sürükleniyor!

Küresel piyasalara ilişkin belirsizlikler ve bankacılık sektörüne ilişkin endişeler alınan önlemlere rağmen halen tam anlamıyla dinmedi. Dünyaca ünlü finans kuruluşları ve bankalar yıl sonunda resesyon tehlikesine dikkat çekerken, son uyarı da kriz kahini olarak bilinen Nouriel Roubini’den geldi.

Altında ‘resesyon’ baskısı! Uluslararası borsalarda gerileyen altın Kapalıçarşı’da da düşüşte! Gram altın kaç lira oldu?

Para piyasaları yine ABD’den gelecek haberlere kilitlenirken, bankacılık krizine ilişkin endişeler nedeniyle artan resesyon korkusu varlık fiyatlarını da etkiliyor. Uluslararası borsalarda altının ons fiyatı gerilerken, gram altın fiyatı da aşağı yönlü bir seyir izliyor.

Microsoft verisi ortalığı toz duman etti, ABD borsalarında önemli kayıplar başladı!

ABD borsaları güne düşüşle başladı. Daha ilk dakikalarda, karlılığının düştüğünü bildiren Microsoft’un hisseleri değer kaybetti. Yaşanan bu gelişmeler ve bilanço dönemiyle ilgili son veriler, ABD’li şirketlere ilişkin endişeleri ve ülkedeki resesyon korkularını artırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyasına konuştu!

ABD'nin önde gelen iş insanlarıyla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye, yenilenebilir enerji alanında yeni yatırım fırsatları sunuyor. Turizm de diğer bir önemli potansiyele sahip sektör" dedi. Erdoğan, Türk ekonomi modelini anlattı.

Ekim, Kasım. Aralık için korkutan tahmin

Ekonomi profesörü Hurşit Güneş'e göre resesyon riski nedeniyle ABD Merkez Bankası Fed, bir süre sonra sıkı para politikasını gevşetme yoluna gidecek. Güneş'in Türkiye ile ilgili öngörüleri ise hiç de iç açıcı değil.

Doları satacaksan ne alacaksın?

Ünlü finans gazetesi Financial Times'ta yer alan güçlü dolar ve ABD ekonomi politikasıyla ilgili analizde doların yukarı yönlü gidişi engelleyebilecek bir neden olmadığı vurgulanarak, "doları satacaksan ne alacaksın" ifadesi kullanıldı. İngiliz Gazete doların karşısında diğer para birimlerinin de gü

ABD'de ikinci el konutları pandemi ve savaş vurdu

ABD ekonomisinde beklenen resesyon ikinci el konut piyasasını da etkiledi. Konut satışları Haziran 2020 yılından bu yana en düşük seviyeden işlem gördü. Uzmanlar konut satışlarındaki düşüşün nedeni olarak iki faktöre dikkat çekti.

abd ekonomi resesyon Haberi

abd ekonomi resesyon

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ülke ekonomisinde şu anda resesyon görmediklerini ve daha istikrarlı bir ekonomiye doğru geçiş sürecinde olduklarını açıkladı.

Jean-Pierre, düzenlediği günlük basın toplantısında ABD Başkanı Joe Biden'ın geçen hafta resesyonun "kaçınılmaz" olduğuna ilişkin yorumlarını değerlendirdi.

Şu anda tüm dünyadaki ekonomilerin zorluklarla mücadele ettiğine değinen Jean-Pierre, Biden yönetiminin attığı adımlarla ekonomide büyük ilerlemeler kaydettiklerini söyledi.

Jean-Pierre, "Şu anda bir resesyon görmüyoruz. Şu anda resesyonda değiliz. Şu anda daha istikrarlı bir büyüme kaydedeceğimiz döneme geçiş sürecindeyiz. Bu da bizim odak noktamız." ifadesini kullandı.

ABD EKONOMİSİNDE RESESYON OLUR MU?

ABD Merkez Bankası (Fed) St. Louis Şubesi Başkanı James Bullard, dün yaptığı açıklamada, makroekonomik verilerin beklentileri doğrultusunda gerçekleşmesi halinde temmuzda da güçlü bir faiz artışını destekleyeceğini, ABD ekonomisini resesyona sokmadan enflasyonu aşağı çekebileceklerini düşündüklerini kaydetmişti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da...