18 / 05 / 2024

ABD ofise dönenlerin sayısı

ABD ofise dönenlerin sayısı

ABD'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele sürecinde vaka sayılarının azalmasıyla normalleşme yolunda 2'nci aşamaya geçilen New York'ta ofislere dönen çalışan sayısı yüzde 10'un altında seyretti.

Altınlarımı şimdi satıp düşünce tekrar alsam olur mu? Ünlü ekonomist cevap verdi

Altın fiyatlarında yaşanan düşüş eğilimi vatandaşın kafasının karıştırmış durumda.  Ünlü ekonomist Ramazan Kurtoğlu “Altınlarını satıp daha sonra tekrar almayı düşünenlerin” sorduğu soruya bakın nasıl cevap verdi.

Otomobil ve ev almak için doğru zaman mı? Uzmanı ayrı ayrı tarih verdi

Yüksek fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle ev ile araba almayı düşünenlerin kafası karışık. Pek çok kişi otomobil ve ev için doğru alım zamanını araştırıyor. Finans danışmanı, Hüseyin Kantürk piyasa koşullarını inceleyerek tarih verdi

Brent petrolde tahminler yükseldi: Benzin, mazot ve LPG'ye yeni zam gelecek mi? Sürücüler aman dikkat!

ABD'li dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs, Brent petrolde fiyat tahminini yükseltti. Peki benzin, mazot ve LPG'ye yeni zam var mı? İşte BP, Petrol Ofisi, Opet, Total 26 Şubat 2024 fiyat listesi...

Türkiye'nin en zenginleri listesi değişti! Hangi patron liderliği kime kaptırdı?

ABD iş dünyası dergisi Forbes, Türkiye'nin en zengin 10 ismini açıkladı. Peki hangi patron liderliği kime kaptırdı?

14 yıllık borsacıdan açıklama: Borsanın tekrar yükselmeyeceğini düşünenler ağır yanılacak!

14 yıllık borsacı Borsa Yolunda resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda borsanın tekrar yükselmeyeceğini düşünenlerin ağır yanılacağını söyledi. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşanıyor...

National Association of Realtors'a (NAR) göre ikinci el konut satışları Ekim ayında gerilediği kaydedildi. Buna göre; ABD'nin dört büyük bölgesi arasında satışlar Kuzeydoğu, Güney ve Batı'da azalırken, Ortabatı'da ise değişiklik göstermedi. İşte haberin detayları...

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

ASELSAN son 4 yılın zirvesine yerleşiyor!

ASELSAN, ABD merkezli dünyanın en prestijli savunma sanayi listesi olarak bilinen "Defense News Top 100"de 2022 verilerine göre 47’nci sıraya kadar yükseldi. Yeni sipariş konusunda başarılı bir ilk yarı performansı ortaya koyan ASELSAN, bu süreçte 1 milyar 159 milyon dolarlık yeni sipariş aldı.

Prefabrik ev yaptırmayı düşünenler hemen baksın! En ucuz prefabrik evler listelendi!

Prefabrik ev yaptırmayı düşünenlerin ilk ilgilendiği konu maliyet olmaktadır. Peki en ucuz prefabrik evler kaç TL’den başlıyor? İşte detaylar!

Prefabrik evlerde bu fırsatı kaçırmayın! 2+1 prefabrik eve 289 TL ödeyin! İşte detaylar!

Prefabrik evler kolay kurulumundan dolayı pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Prefabrik ev yaptırmayı düşünenlerin ilk ilgilendiği konulardan biri prefabrik evlerin fiyatları oluyor. 2+1 prefabrik ev yaptırmak isteyenlere müjde! İşte detaylar!

Gram altın rekorun ucundan döndü: Yatırımcılar heyecanla o saati bekliyor!

ABD'de dün açıklanan enflasyon rakamları sonrası Fed'in faiz artırımı yapacağı yönündeki beklentiler gram altının rekorun ucundan döndürdü. Peki altın fiyatları bugün ne olacak? Fed faiz kararı sonrası altın fiyatları ne olur? Yatırımcılar heyecanla o saati bekliyor.

Binance'den dolar hamlesi! Para yatırma işlemleri askıya alındı

Binance'in ABD kolu düzenleyici kurumların aleyhine açılan davadan sonra dolar cinsi para yatırma işlemlerini askıya aldı.

Amerika sigorta şirketlerinde evden çalışmayı iptal etti! Çalışanlar isyanda!

Kaliforniya merkezli sigortacı Farmers Group'ta yaşanan CEO değişimi, "ofise dönüş" politikalarının uygulanmasını beraberinde getirdi. Uzaktan çalışma sözü verilmiş olan ve buna güvenerek evini taşıyan, arabasını satan çalışanlar, yeni yönetim kararına karşı isyan ettiler.

ABD ofise dönenlerin sayısı Haberi

ABD ofise dönenlerin sayısı

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesindeki bir araştırma haberine göre, iş yerlerinin açılmasıyla New York şehrinde, binlerce işçi çalışan büyük firmaların çalışanlarının sadece yüzde 8-9'u ofislere geri döndü.

Emlak, bankacılık, teknoloji ve finans gibi çok sayıda işçi çalıştıran sektörler için çalışan uzmanlarının verdiği bilgilere dayandırılan haberde, özellikle JPMorgan, Citigroup gibi finansal kuruluşların çok az sayıda çalışanının ofise dönmesine izin vermediği, Facebook, Twitter benzeri teknoloji firmalarının ise bu konuda daha da hassas olduğu ve çalışanlarına 2020 sonuna kadar evden çalışabileceklerini bildirdikleri bilgisi paylaşıldı.

Manhattan'da ofis binalarının yönetim ve güvenliğinden sorumlu en büyük firmalar arasında yer alan CBRE şirketinin açıkladığı yüzde 8'lik doluluk oranı da ofislere dönüşteki düşük rakamları doğrularken, New York'ta ofise dönen çalışan oranının haziran ayında sadece yüzde 2 olduğu bilgisi...