30 / 06 / 2024

abdde pay piyasaları ne durumda

abdde pay piyasaları ne durumda

Küresel piyasalar, veri takviminin zayıflığının etkisiyle genel olarak yatay bir seyir izlerken, yurt içinde bugün açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarına odaklanıldı.

Borsada yeni rekor! Yatırımcı sayısı 7 milyonu geçti!

Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısındaki hızlı yükseliş sürüyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)  tarafından paylaşılan verilere göre, pay piyasalarındaki bakiyeli yatırımcı sayısı da 7 milyon 140 bin 215 kişiye ulaşarak rekor kırdı.

SPK'dan şok karar: 2 hissede 6 kişiye işlem yasağı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Konya Çimento Sanayii AŞ (KONYA) ve Plastikkart Akıllı Kart İletişim Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (PKART) pay piyasalarındaki şüpheli işlemlere karşı harekete geçti. 

Dünya borsaları son bir yılı kazançla tamamladı!

Küresel enflasyonun yükselmesine rağmen merkez bankalarının parasal sıkılaştırma adımları, jeopolitik risklerin sürmesi ve artan resesyon endişeleri pay piyasalarında dalgalı bir seyre sebep olurken, dünya borsaları son bir seneyi kazançla tamamladı.

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı!

Verilen detaylara göre, küresel pay piyasaları, yoğun veri gündeminin olduğu haftada karışık bir seyir izlerken, gelecek hafta için dünya merkez bankalarının faiz kararları da yatırımcıların odağında...

İşte 11 Mayıs borsada en çok işlem gören hisseler! Hangi hisseler değer kazandı? Altın ve döviz fiyatları ne oldu?

Resesyon endişeleriyle küresel piyasalarda karışık bir seyir gözlenirken, Borsa İstanbul ise küresel pay piyasalarından pozitif ayrıştı. BIST 100 endeksi yüzde 7,87 oranında değer artışıyla günü 4 bin 848 puandan tamamladı.

İşte 17 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Küresel pay piyasaları, geçen haftayı pozitif kapatırken, şimdi gözler gelecek haftaya çevrildi. Gelecek hafta Avrupa’da enflasyon verileri piyasaların yakın takibinde olacak. Amerika’da ise Fed’in ‘Bej Kitap’ raporu bekleniyor.

İşte 10 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları yeni haftada nasıl seyredecek?

Küresel piyasalar, geçen hafta ABD ve Avrupa’dan gelen makro ekonomiye ilişkin veriler ile karışık bir seyir izledi. Yeni haftada ise piyasaları yurt içi ve yurt dışında açıklanacak yoğun bir veri takvimi bekliyor. Pay piyasaları, dolar ve altın haber akışına göre yönünü tayin edecek.

İşte 3 Nisan haftasının piyasa takvimi! Dolar ve altın fiyatları ne olur? Borsada yükseliş ne zaman başlar?

Küresel pay piyasaları haftayı pozitif tamamlarken, gelecek hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam başta olmak üzere yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti. Yurt içinde ise enflasyon ve imalat sanayi verileri yakından takip edilecek.

Borsada tepki alımları ne zaman başlayacak? BIST 100 endeksinde kritik seviyeler neresi?

Bir yandan küresel piyasalardaki bankacılık krizi bir yandan yurt içinde seçim ile ilgili gelişmeler pay piyasalarını kıskaca almış durumda. Pay piyasalarında yurt içi ve yurt dışından gelen haber akışına bağlı olarak karışık bir seyir gözlenirken, yatırımcılar şimdilik temkinli bekleyişte...

İşte 27 Mart piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları ne olacak? İşte gelecek hafta beklentileri…

Küresel pay piyasaları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararları ve bankacılık sektöründeki endişelerin yatırımcıların odağında olduğu haftayı pozitif tamamlarken, gelecek hafta gözler yoğun veri gündemine çevrildi.

Borsa yine kayıpta! 21 Mart BIST 100 endeksi ne oldu? En fazla hangi hisse senetleri işlem gördü?

Küresel piyasalardaki riskler nedeniyle pay piyasalarındaki moral bozukluğu devam ediyor. Borsa İstanbul günü yine düşüşle kaybederken, döviz fiyatlarında sınırlı yükselişler gözlendi.

Borsada ‘iflas’ şoku! Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler geriledi?

ABD’de peş peşe yaşanan banka iflasları pay piyasalarını olumsuz etkiliyor. Bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin artmasıyla dünya borsalarındaki olumlu hava terse dönerken, Borsa İstanbul BIST 100 endeksi de günü yüzde 1,14’lük değer kaybıyla tamamladı.

Borsa İstanbul’da hangi hisseler kazandırdı? En fazla hangi hisseler prim yaptı?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,14 oranında değer artışıyla kapadı. Piyasa çevreleri, dünya genelinde para politikalarına ilişkin belirsizliğin devam etmesi nedeniyle pay piyasalarında dalgalı seyrin hakim olduğunu belirtiyor.

abdde pay piyasaları ne durumda Haberi

abdde pay piyasaları ne durumda

ABD'de dün açıklanan konut satışları ve inşaatbaşlangıçları verilerinin ekonomik aktiviteye ilişkin net bir sinyal vermemesinin ardından pay piyasaları dar bant içinde hareket ettikten sonra günü sınırlı düşüşlerle tamamladı. Dolar endeksi, 95 seviyesinin hemen altındaki yatay seyrini sürdürdü. Dün Dow Jones endeksi yüzde 0,08, S&P 500 endeksi yüzde 0,14 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,50 değer kaybetti. Analistler, bu hafta açıklanan 3'üncü çeyrek şirket karlarının pay bazlı hareketlere neden olduğunu belirterek, veri takvimin zayıflığı nedeniyle sakin bir seyir izlendiğini ifade ediyor.


Avrupa tarafında, perşembe günü açıklanacak Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları öncesinde tahvil piyasasındaki hareketlenme öne çıkarken, avro/dolar paritesi ve borsalar yatay bir seyir izliyor. Almanya 10 yıl vadeli tahvil faizleri dün yüzde 0,55'ten yüzde 0,64'e çıktı, avro/dolar paritesi ise 1,1360 seviyelerinden...