08 / 05 / 2024

adana depremi için önlem

adana depremi için önlem

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, Ceyhan depreminin üzerinden geçen 16 yılda da afet yönetim sisteminin hala çözümün değil, sorunun bir parçası olmaya devam ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi için yeni açıklama geldi!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'un büyük bir afetle karşı karşıya kalabileceğini ve yaşanacak depreme hazırlanmak için acil adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy olası İstanbul depremi için '100 yıl beklemeyecek' dedi! Yeni fay hattını açıkladı!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy olası İstanbul depremi için '100 yıl beklemeyecek' diyerek, yeni fay hatlarını işaret etti.

İstanbul depremi için alarm zilleri çalıyor: Rant beklentisi olmadan dönüşüm yapılmalı! 

TÜRMOB tarafından hazırlanan deprem raporuyla ilgili bilgi veren Emre Kartaloğlu, İstanbul için de alarm zillerinin çaldığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den İstanbul depremi için en kötü senaryo!  

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara için deprem tekrarlama aralığının dolduğunu açıkladı. Tüysüz, en kötü senaryoda fayın kırılarak 7,5 civarı bir deprem üretmesi bekleniyor. Deprem uzmanı, 1 milyon 120 bin binanın en azından 700 bin tanesinin olası bir depremde hasar alacağını kaydetti.

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Adana Ticaret Odası açıkladı! TOKİ Adana'da inşaat için ‘fahiş’ fiyat uyguluyor...

Adana Ticaret Odası (ATO) Ayakkabıcılar Meslek Komitesi Başkanı Efgan Kumlu ve ATO Meclis Üyesi Ayhan Kaliç, yaptıkları açıklama kapsamında, TOKİ‘nin inşaat için ‘fahiş’ fiyat istediğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı ve yol konusunda destek vermekten kaçındığını kaydetti.

Depremlerin ardından Antakya için korkutan tablo ortaya çıktı! Olası Antakya depremi için o bölgeler işaret edildi...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Antakya'da araştırma yapan Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, Antakya için korkutan tabloyu gözler önüne serdi. O bölgeleri işaret eden Kadıoğlu, yapılaşma olmamalı dedi. 

Olası İstanbul depremi için düğmeye basıldı! Önlemler peş peşe alınacak!

Kartal Belediyesi olası İstanbul depremi farkındalığı için deprem ve kentsel dönüşüm konulu panel gerçekleştirdi. 

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan Silivri depremi açıklaması: Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam saatlerinde Marmara'da meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? İşte deprem uzmanının o açıklaması...

AFAD duyurdu: Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe hangileri? Megakentte büyük şok! 

AFAD tarafından olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe tek tek açıklandı. Ardından, DASK da İstanbul’un depreme karşı sigortalılık oranını duyurdu. İşte en riskli ilçeler ve sigortalılık oranları...

Olası İstanbul depremi için tahliye planı hazır! Asıl sorun ''Acil Ulaşım Yolları'

Olası İstanbul depremi için, Kuzey Marmara Otoyolu aort damarı olarak görülüyor. İstanbul'un tahliye planı hayati öneme sahipken, 'Acil Ulaşım Yolları' endişe yaratıyor.

İstanbul depremi için korkutan açıklama: Çok geç kalındı! Özellikle burası büyük risk altında!

İstanbul depremine hazırlık için geç kalındığının vurgusunu yapan TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Başkanı Eyüp Muhçu, olası İstanbul depremi için en riskli bölgeleri açıklayarak, yapılması gerekenleri sıraladı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür olası İstanbul depremi için 'Biz hala hazır değiliz' dedi! Tarihi açıkladı...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir programda olası İstanbul depremi için tarih verirken 'Biz hala hazır değiliz' ifadesini kullandı.

adana depremi için önlem Haberi

adana depremi için önlem

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, depremlerde yaşanan acıların son bulması için depremden sonra çare arama politikası yerine, deprem öncesi önlemleri içeren halkın yararına bir deprem politikası oluşturulmasını istedi. 


Türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde 93'ünün aktif deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu ve yüzde 98'inin deprem riski altında olduğunu belirten JMO Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, "Bilinen bu ciddi risklere rağmen yapılan uyarılar dikkate alınmadığı için doğa olaylarının afete dönüşmektedir. 


Depremlerde binlerce insanımızı yitiriyor, önemli maddi kayıplara uğruyoruz. 

Doğal afetlerin türü ne olursa olsun her yıl ortalama Gayri Safi Milli Hasıla'nın yüzde 3'ü oranında zarara neden olmaktadır. Deprem zararlarının azaltılmasının bu konudaki temel politikaların saptanmasına bağlıdır. Depremden sonra çare arama politikası yerine, deprem öncesi önlemleri içeren halkın yararına bir...