10 / 05 / 2024

Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü

Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü

Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü tarafından kurulumu devam eden gözlemevi yıl sonuna kadar faaliyete geçecek. En büyük 3. teleskop Adıyaman Üniversitesi Araştırma Merkezi Gözlemevi’nde bulunuyor.

DEÜ'lü jeofizikçilerden deprem ön raporu: Adıyaman, Malatya, Gaziantep'te deprem riski yüksek!

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerince hazırlanan ön raporda, Adıyaman, Malatya ve çevresi ile Gaziantep ve çevresinde deprem riskinin yüksek olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Adıyaman Üniversitesi 81 öğretim üyesi alıyor! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları!

Adıyaman Üniversitesi birçok fakülte ve Meslek Yüksekokuluna toplamda 81 Öğretim Üyesi alacağını duyurdu. İşte kadro Adıyaman Üniversitesi’nin öğretim üyesi dağılımı ve başvuru şartları!

Adıyaman Üniversitesi Hastanesi Çocuk İzleme Merkezi projesi TBMM'de!

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzleme Merkezi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman Üniversitesi yeni fakülte için inşaat başladı!

Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi yeni binası yapım çalışmaları devam ederken, inşaat alanına temel betonu döküldü.

Adıyaman Altınşehir Taziye Evi'nin temeli atıldı!

Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Altınşehir Mahallesinde hayata geçirilecek olan taziye evinin temeli atıldı.

Adıyaman'da kent yatırımları devam ediyor!

Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, Altınşehir Mahallesinde taziye evinin temeli atıldı.

Adıyaman 3. Çevreyolu Atatürk Bulvarı'na bağlanıyor!

Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, 3. Çevreyolu’nu Atatürk Bulvarına bağlamak için Siteler Mahallesinde kazı çalışmalarına başladı.

Adıyaman Belediyesi ek hizmet binasının inşaatı başladı!

Adıyaman Belediyesi, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon İşleri, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri Müdürlükleri ile Saha Amirliği birimlerinin yer alacağı yeni ek binasının inşaatına başladı.

Adıyaman Bahçecik'e taziye evi inşa ediliyor!

Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, Bahçecik Mahallesine inşa edilecek olan taziye evinin temel kazı çalışması gerçekleştirildi.

Adıyaman Mara ve Musalla'nın yolları yenileniyor!

Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Mara ve Musalla mahallelerinde asfaltlama çalışmaları sürdürülüyor.

Adıyaman'da evler kamulaştırılarak yıkılıyor!

Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen yol genişletme çalışmalarının bulunduğu alanlarda kalan evler tek tek kamulaştırılarak yıkılıyor.

Adıyaman Üniversitesi'ne müze yapılıyor!

Adıyaman Üniversitesi tarafından, Adıyaman’da Yaşayan Kültürel Hazine Müzesi kuruluyor. Adıyaman Üniversitesi merkez külliyesinde kurulması amaçlanan müze Adıyaman’ın yerel kültürünü yaşatacak.

Adıyaman 2. çevre yolunda son kısım tamamlanıyor!

Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2. çevre yolunun son kısmını tamamlamak için kolları sıvadı. Yolun kısa süre içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Haberi

Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden sonra en büyük teleskop Adıyaman Üniversitesi Araştırma Merkezi Gözlemevi’nde bulunuyor.

Kurulan teleskop uluslararası bilimsel araştırmaların yanı sıra, halk gözlemleri ve öğrenci gözlemlerinde, ayrıca meteorolojik verilerin elde edilmesinde kullanılacak.


Gözlemevinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eda Sonbaş’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Rektör Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi’nin bu gözlemevi ile bilimsel çalışmalarında bir adım daha ilerlediğini ifade ederek, “Üniversitemiz bir yeniliğe daha imza atıyor. Eğitimi ile kampüsü ile adından söz ettiren üniversitemize bilimsel araştırma yapabilmek ve gözlem verileri elde edebilmek için gözlemevi kuruyoruz. Yaklaşık 2 yıldır bir teleskobu alma ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu teleskobumuzu inşallah bu senenin sonuna doğru...