29 / 04 / 2024

adres bildirimi cezasına itiraz

adres bildirimi cezasına itiraz

Kabahatler Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde idari yaptırım kararına esas savunmanın kişiye tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde ilçe nüfus müdürlüğüne bilgi ve belgelerle müracaat edilmesi gerekiyor. İşte adres beyanı cezasına itiraz esasları

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ev sahibini şikayet eden kiracıya iftira suçundan 10 ay hapis!

Mega kent İstanbul'da bir kiracı, ev sahibinin imzasını taklit ederek tahliye davası açtığını öne sürdü. Söz konusu imzanın kendisine ait çıkması üzerine kiracı, "iftira" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gizli zam tuzağına düşmeyin! Bakanlık hangi uyarıları yaptı? Hemen bakın!

Ticaret Bakanlığı, gizli fiyat artışı yapan firmaları para cezasına karşı uyardı. Satış fiyatlarını değiştirmeyen bir çok firma adet ve gramajda eksiltme yaparak tüketiciyi aldatıyor.

Güncel araba muayene ücretleri ne kadar? Muayene yaptırmayan ne kadar ceza ödeyecek? 

Ehliyet sahibi olan kişilerin bazı uyarıları dikkate alması gerek. Bazı uyarılara uyulmaması durumunda ise para cezasına ödemek zorunda kalıyorlar.  Son uyarılardan biri de 1130 TL ödeme yapma uyarısı oldu. Bu uyarı dikkate alınmadığında 951 TL ödenecek. Sürücülerin dikkate alınması gereken detaylar

Arabası olanlar dikkat! Bu cezaya itiraz ederek iptal ettirebilirsiniz!

Bir vatandaş, aracıyla trafikteyken telefonla görüştüğü gerekçesiyle fahri trafik müfettişinin bildirmesi sonrası kesilen idari para cezasına, herhangi bir görüntü ya da fotoğraf bulunmadığı için itiraz etti. İtiraz sonrası mahkeme heyeti de somut delile dayanmadığı gerekçesiyle cezayı iptal etti.

Ürün ve kirada fahiş fiyatlara hapis cezası geliyor!

Son dakika haberine göre; Türk Ceza Kanunu'na (TCK) ilave edilecek yeni maddeyle, deprem ve salgın dönemlerinde kiraların ve ürünlerin fiyatlarını fahiş oranda yükseltenler 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak, ayrıca bu kişilere adli para cezası da uygulanacak. İşte detaylar...

Coinbase dudak uçuklatan ceza! İşte sebebi

Amerika Birleşik Devletleri merkezli kripto para borsası Coinbase, kayıt olmadığı için Hollanda merkez bankası tarafından  3,3 milyon avro (3,6 milyon dolar) para cezasına çarptırıldı.

KYK'dan trafik cezasına onlarca cezaya af kapıda! Borçların tamamı devreye alındı: Milyonların borcu tek kalemde silinecek!

Tarihin en büyük vergi affı yolda. Bu kapsamda borcu olan vatandaşlar konuya ilişkin araştırmalarına hız kazandırdı. Daha fazla detay için haberimize göz atabilirsiniz…

WhatsApp'a öyle bir ceza verildi ki! İşte cezanın nedeni

 Meta'nın (META.O) WhatsApp yan kuruluşu, Perşembe günü AB'nin önde gelen gizlilik düzenleyicisi İrlanda Veri Gizliliği Komiseri (DPC) tarafından  bloğun gizliliğini ek bir şekilde ihlal ettiği için 5,5 milyon avro (5,95 milyon dolar) para cezasına çarptırıldı.

Herkesi ilgilendiriyor! Pasaport, ehliyet, MTV, emlak vergisi, trafik cezası… Yeni zamlı tarifeler belli oldu!

Pasaport, ehliyet, MTV, emlak vergisi, trafik cezasına gelecek zamların ne kadar olacağını belirleyen yeniden değerleme oranına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yüzde 122,93 olarak açıklanan oranda indirim için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetki kullanıp kullanmayacağı merak e

Kim Kardashian’a 1,2 milyon dolarlık kripto para cezası!

ABD'li ünlü reality şov yıldızı Kim Kardashian kripto reklamı yüzünden "kripto parayı övmek" suçundan 1,2 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldı. İşte detaylar...

Türkiye'de bir ilk yaşandı! Yabancıya evini kiraya vermeyen emlakçıya ne kadar para cezası kesildi

İstanbul’da ırkçılık yapan bir emlak ofisi idari para cezasına çarptırıldı.

adres bildirimi cezasına itiraz Haberi

adres bildirimi cezasına itiraz

Adres beyanı cezasına itiraz!

Kabahatler Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde idari yaptırım kararına esas savunmanın kişiye tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde ilçe nüfus müdürlüğüne bilgi ve belgelerle müracaat edilmesi gerekiyor.


Aynı Kanunun 27 nci maddesinin birinci fıkrasında İdari para cezası ve mülkiyetin kamuya geçirilmesine ilişkin idari yaptırım kararına karşı, kararın tebliği veya tefhimi tarihinden itibaren en geç on beş gün içinde sulh ceza mahkemesine başvurulabilir.  


Adres Beyanında bulunmama cezası 2014..

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi gereğince, 2014 yılı için adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 436,00 TL, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise, 875,00 TL idari para cezası uygulanması öngörülmüştür.


Adres Bilgisini almaya yetkili kişiler kimlerdir?

1-Adres Bilgisini;

a) Bakanlık,

b) Kurumlar,

c) Kaydın sahipleri,

d) 5411 sayılı Bankacılık Kanunu çerçevesinde...