05 / 05 / 2024

AFAD Hırvatistan konteyner evleri

AFAD Hırvatistan konteyner evleri

AFAD, Hırvatistan’da 29 Aralık’ta meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremle sarsılan afetzedeler için 100 yaşam evi konteyner gönderdi.

İnanılmaz ama gerçek! Avrupa'nın göbeğinde 4 TL'ye ev satıyorlar!

Macaristan sınırında yer alan Hırvatistan'ın Legrand kasabasında yeni bir konut sahibi olmanın bedeli sadece 4 TL 20 kuruş. Türkiye'de 4 TL'ye ekmek almak bile mümkün değil. Peki bu konutlara sahip olmak için hangi şartlar aranıyor? İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Malatya'da bulunan konteyner kentte "Hayat İyi Yaşam Merkezi" açıldı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, Hayat Holding ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile, AFAD koordinasyonu ve Malatya Valiliği desteği kapsamında konteyner kentte kurduğu Hayat İyi Yaşam Merkezi açıldığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Karmod'dan KKTC'deki lüks villa projesi için konteyner şantiye binası!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Karmod, KKTC'de hayata geçirilecek olan lüks villa projesi için için konteyner şantiye binası kurdu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre konteyner şantiye binası, lüks villa konut projesinin inşası süresince kullanılacak.

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'a 120 milyon euroluk beş yıldızlı otel! 202 yıllık Marashka binası 'Hyatt Regency' olacak!

Hırvatistan'daki Marashka fabrika binasını 2015 yılında satın alan Doğuş Grubu, binaya 120 milyon euro yatırımla 133 odalı beş yıldızlı ''Hyatt Regency'' markasıyla hizmet vermeye hazırlanıyor.

Depremzedeler konteyner kentlerde kış şartlarıyla mücadele ediyor!

6 Şubat deprem felaketinin üzerinden 9 ay geçti. Bir senede kalıcı konutlara geçiş sözünün verildiği bölgede ise hâlâ enkaz kaldırma ve yıkım çalışmaları sürerken, konteyner kentlerde yaşayan depremzedelerin kış şartlarıyla mücadelesi başladı.

Kahramanmaraş'ta 19 bin 418 kalıcı konutun inşası son sürat devam ediyor!

Kahramanmaraş'ta 6 bin 995 konutun inşası tüm hızıyla sürüyor. Baykar Konteyner Kenti’ni gezen AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Tayfun Temur, 19 bin 418 kalıcı konutun inşasının devam ettiğini açıkladı.

Silivri'ye büyük yığınak: AFAD olası İstanbul depremi için kolları sıvadı!

AFAD olası İstanbul depremi için harekete geçti. Afet durumunda kullanmak için Silivri'de hayata geçirilen merkeze konteyner depolanmaya başlandı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta 57 futbol sahası büyüklüğündeki konteyner kentte sona yaklaşıldı!

AFAD İl Müdürü Tayfun Temur, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki 57 futbol sahası büyüklüğündeki konteyner kentte sona yaklaşıldığını söyledi.

AFAD: Deprem bölgesine 140 bin 838 konteyner kuruldu!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan vatandaşlar konteyner kentlerde misafir ediliyor. Bu kapsamda AFAD 140 bin 838 konteyner kuruldu bilgisini verdi.

Adıyaman'da 1342 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından toplamda 1.342 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor.

Kahramanmaraş'a 57 futbol sahası büyüklüğünde dev konteyner kent kurulacak!

AFAD tarafından Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen afetzedeler için 57 futbol sahası büyüklüğünde konteyner kent kurulacak.

Baykar'dan AFAD'la koordineli konut seferberliği! Depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent yapılıyor!

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent hayata geçiriyor. Selçuk Bayraktar, "AFAD'la koordine olarak konut seferberliği başlattık" dedi. İşte ayrıntılar...

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki Hyatt otelini açıyor! 130 odalı otel ve 160 rezidans geliyor!

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki 202 yıllık Marashka binasını Hyatt oteli olarak bu hafta açıyor. Projede 160 konut, seçkin mağazalar, restoranlar, kafeler, kulüpler ve çocuk alanları da yer alıyor. İşte ayrıntılar...

AFAD Hırvatistan konteyner evleri Haberi

AFAD Hırvatistan konteyner evleri

Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hırvatistan’da 29 Aralık’ta meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremle sarsılan afetzedeler için 100 yaşam evi konteyner gönderdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; konteyner evler, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve DFDS Ro-Ro Lojistik işbirliği ile Zagreb’e ulaştırılmak üzere Pendik Limanı’nda gemiye yüklendi.

Pendik Limanı’nda gerçekleşen törenle uğurlanan gemi, İtalya’nın Trieste Limanı’na ulaştıktan sonra buradan da UND üyesi firmaların çekicileri ile konteynerler, Hırvatistan’a ulaştırılacak.

UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin depremin acısını bilen bir ülke olarak Hırvatistan’ın acısını paylaştığından bahsederek, "Hırvatistanlı kardeşlerimize, Hırvatistan halkına AFAD’ın yardım evlerini gönderiyoruz. Bu konuda derneğimizin üyeleri, bu evleri Hırvatistan’a ulaştırmak için seferber oldular. DFDS’ye de teşekkür ediyorum. 50 araç bu operasyonda görev alıyor. 100 yaşam...