12 / 05 / 2024

Ağartı köyü heyelan

Ağartı köyü heyelan

Muş merkeze bağlı Ağartı köyünde 5 yıl önce meydana gelen heyelanda evleri hasar gören köylüler, yaşadıkları evlerdeki tehlikenin halen geçmediğini ve korku içinde yaşamlarını sürdürdüklerini ifade etti.

Kıyıları otellere açan yönetmelik resmen iptal edildi! Kıyı kenarları artık halkın...

Vatandaşların kullanımına açık olması gereken kıyıların kenar çizgilerini ayrıcalıklı olarak turistik tesisler için değiştirilmesine yol açan yönetmelik iptal edildi. 

'Cem Yılmaz Levent'teki villasını 100 milyon liraya satıyor' iddiasına cevap: Artık şakadan çıktı...

Komedyen ve oyuncu Cem Yılmaz, Levent’teki villasını 100 milyon liraya satışa çıkardığına dair haberler gelirken, Cem Yılmaz ''artık şakadan çıktı, maksatlı bir şeye dönüştü'' diyerek çıkan haberlere tepki gösterdi.

Hatay’da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin teslimi için geri sayım başladı!

Deprem bölgesinde konutların hızla yükselmesi ile beraber teslim tarihleri merak edilenler arasına girdi. Hatay Hassa'da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin hak sahipleri belli oldu. Depremzedeler ise birkaç hafta içerisinde yeni konutlarına kavuşacak.

Peugeot 208, artık yüzde 15 daha az yakıt tüketiyor! Ekim'e özel 0.99 faiz fırsatı başladı! İşte güncel fiyatlar...

Güncellenen Peugeot 208 ile ilgili tüm özellikler açıklandı. Peugeot 208 artık yüzde 15 daha az yakıt tüketimine sahip. Bunun yanı sıra halihazırda 208 için 0.99 faiz fırsatı sunuluyor. İşte Peugeot 208 22 Ekim 2023 fiyat listesi...

Düşük faizli kredi dönemi bitti: Artık yüzde 50’nin altında kredi sunmak zor

Faiz oranlarındaki yüksek artış sonucunda, oranlar yüzde 50 seviyelerine tırmanırken, kredi talebinde ciddi bir azalma yaşandı. Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, insanlara artık yüzde 50'nin altında bir faiz oranıyla kredi sağlamanın gerçekçi olmadığını belirtti. 

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen köy evleri Kasım'da teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felakei olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Hatay'da, Hatay'da depremzedeler için inşa edilen köy evleri Kasım'da teslim edilecek.

En düşük kök emekli maaşı 11 bin 402 liraya dayandı: İşte SGK-SSK, Bağ-kur, Tarım'a yaklaşık yüzde 50 ek zam tablosu...

Emekli maaş çalışmalarına ilişkin çalışmalar devam ediyor. Yeniden hesaplanan maaşlara göre, En düşük kök emekli maaşı 11 bin 402 liraya dayandı. İşte SGK-SSK, Bağ-kur, Tarımı kapsayan yaklaşık yüzde 50'lik zam tablosu...

Doların alev alacağı tarih açıklandı! Kıyıda köşede, elinde avucunda dolar olanlar hazırlanın! Rekor geliyor...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar/TL kurunda sakin seyir devam ediyor. Yatırımcılar doların ne kadar olacağını merak ederken uzmanlar doların alev alacağı tarihi açıkladı. Kıyıda köşede elinde avucunda dolar olanlar hazırlanın! Rekor geliyor...

Merkez Bankası yıl sonunda doların geleceği seviyeyi açıkladı! Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar dikkat!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası dün piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı. Ankete göre yıl sonunda doların geleceği seviye belli oldu. Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar dikkat! Peki dolar ne kadar olacak? Dolar yıl sonunda kaç TL olur?

Banka müşterileri şaşkına döndü! ATM'lerden artık o miktardaki para çekilemeyecek. Bulursanız sahip çıkın

ATM'lerle ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre bankaların ATM'lere artık 10 ila 20 TL gibi paraları koymadığı ve daha yüksek rakamlar yerleştirildiği iddia edildi. Konuyla ilgili şu ana kadar bankalardan herhangi bir açıklama gelmedi.

Akaryakıt zammının ardı arkası kesilmiyor! Araç kullanmak artık yürek ister

Akaryakıt fiyatları artık durdurulamıyor. Seçim döneminde 19 lira seviyelerine seyreden akaryakıt fiyatları yeni zamla birlikte neredeyse iki katına çıkacak. Böylece motorinde seçim sonrası iki aydaki zam oranı yüzde 89,9’a ulaştı. İşte motorin ve benzinden güncel fiyatlar...

Vergisiz İphone'lar Artık Gerçek mi? İphone 14 ve Diğer Modellerde Büyük Fiyat Düşüşleri Ne Zaman Başlıyor?

Uzun süredir gündemde olan bir konu olan Apple İphone vergi muafiyeti ile ilgili bir gelişme yaşandı. Vergi muafiyeti tarihinin açıklanmasıyla İphone fiyatlarında da büyük düşüş beklentisi oluştu. İphone 14 ve diğer modellerde vergi muafiyeti uygulanacak. Artık vergisiz telefon almak mümkün olacak.

Euro o tarihte 30 TL olacak! Uzman isim resmen açıkladı! Kıyıda köşede elinde avucunda euro olanlar hemen baksın!

Yeni ekonomi yönetiminin  attığı adımlardan sonra rekor üstüne rekor kıran döviz kurları yakından takip ediliyor. Yatırımcılar euro ne kadar olacak? sorusunu araştırırken uzman isimden hem rakam hem de tarih açıklaması geldi. Kıyıda köşede elinde avucunda euro olanlar hemen baksın!

Ağartı köyü heyelan Haberi

Ağartı köyü heyelan


Muş'a bağlı Ağartı köyündeki vatandaşlar, evlerinin heyelan tehlikesi altında bulunduğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi.


Muş merkeze bağlı Ağartı köyünde 5 yıl önce meydana gelen heyelanda evleri hasar gören köylüler, yaşadıkları evlerdeki tehlikenin halen geçmediğini ve korku içinde yaşamlarını sürdürdüklerini ifade etti.


Köy muhtarı Mehmet Emin Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009 yılında meydana gelen heyelan nedeniyle köyde bulunan 31 ev ve caminin ağır hasar gördüğünü anımsattı.


Evleri kullanılamaz durumda olan bazı köylülerin göç etmek zorunda kaldığını ifade eden Sönmez, şöyle konuştu:


"Valiliğe defalarca müracaat ettik fakat müracaatlarımız sonuçsuz kaldı. Bu kez Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) aracılığıyla Başbakanlığa müracaat ettik. Buna rağmen Muş Tapu ve Kadastro Müdürlüğü gelip halen yer tespiti yapmadı. Özellikle bahar aylarında aşırı yağışlar nedeniyle evlerimizdeki hasarlar gün geçtikçe artıyor. 31 hanede...