02 / 05 / 2024

Akbili İstanbulkarta çevirmek ücretli mi

Akbili İstanbulkarta çevirmek ücretli mi

İstanbul'da Akbil kullanımına bugün itibariyle son verildi. Akbil, İstanbulkart'a dönüşecek. Akbil dönüşümü ücretsiz olacak. Akbil değişiminden ücret aldığı tespit edilen veya yolcular tarafından bildirilen bayilerin bayilikleri aynı gün iptal edilecek.

Kayseri'deki kat mülkiyeti tapusu sorunu Meclis'te: Vatandaşlar mağdur edilmesin!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri'de pek çok yoksul vatandaşın seneler önce yapı ruhsatı alarak ev yaptırdığını şimdi ise arsa tapularını kat mülkiyeti tapusuna çevirmek istediklerini ancak bunu yapmak için istenen bedeli ödeyemediklerini belirtti. İşte Ataş'ın o açıklaması...

Depremin ardından yeniden Hatay’a göç için çalışmalar başladı!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden sonra Hatay’dan nüfusun üçte biri göç etmek zorunda kaldı. Sabancı Holding ise göçü tersine çevirmek amacıyla çalışma başlattı.

Miras hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Eviniz, arsanız, tarlanız buhar olabilir! Tapuyu müstakile çevirmek için...

Miras yoluyla paylaşılan gayrimenkuller, hisseli tapu olarak kaydediliyor. Hisseli tapuların, sorunsuz ve tek bir sahibe ait müstakil tapulara dönüşümü, büyük bir önem taşırken bazı koşulları gerektiriyor.

Ev ve yurt kiralayacak öğrenciler aman dikkat! Bu tuzağa sakın düşmeyin!

Üniversitelerin açılmasına kısa süre kala öğrenciler barınma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Bu durumu lehine çevirmek isteyen fırsatçılar öğrencilere kiraladıkları yerlerle şaşkına çevirdi. Uzman isimler öğrencileri uyardı. İşte detaylar...

Ev kiralamada yeni boyut: Evi pansiyona çevirdiler, ranza başına 3.500 TL istediler!

Ev sahiplerinden yeni kiralama trendi evi pansiyona çevirmek. Bazı ev sahipleri artık odalara ranza koyup kaçak pansiyonculuk yapıyorlar. Ranza başına ise 3.500 TL istiyorlar.

Hisseli tapusunu müstakile çevirmek isteyenler dikkat! Bakın bunları yapmanız gerekiyor!

Hisseli tapusu olanlar için müjdeli haber: Artık hisseli tapular müstakil tapuya dönüşecek! Bu uygulama milyonlarca kişiyi kapsıyor ve büyük bir kolaylık sağlıyor. 

Ramazan bereketiyle geldi! Domates, salatalık, biberde yüzde 50 indirim uygulanıyor

Ramazan ayının girmesiyle beraber gıdadaki fiyatlar vatandaş tarafından yakın mercek altında. İftar sofralarını ziyafete çevirmek isteyen haneler sebzelerin fiyatlarının düşmesini beklerken müjdeli haber geldi ve Domates, salatalık ve biberde yüzde 50 indirim başladı!

Maliye Bakanlığı’ndan o kişilere çok önemli uyarı!

Yaşanan deprem felaketini fırsata çevirmek isteyenlere çok sert uyarı geldi! Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, art niyetli bu kişilere gereken yaptırımların uygulanacağı uyarısında bulundu.

Bakanlık teyakkuzda! Asgari ücret zammını fırsata çevirmek isteyenlerin ensesinde boza pişecek!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, asgari ücret zammını fırsat bilen kişiler için harekete geçtiklerini söyledi. İşte detaylar!

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır? Kişiselleştirilmiş kart ne demek? İstanbulkart kişiselleştirme zorunlu mu?

İstanbulkart, İstanbulluların toplu ulaşımda kullandığı karttır. Bu İstanbulkarta kişiselleştirme zorunluluğu getirildi. Vatandaşlarda İstanbulkart kişiselleştirmenin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor.

1 Dolar kaç TL alış? Dolar fiyatları nasıl?

Dolar alıp yatırım yapmak isteyenler en doğru zamanı bekliyor. Birikmişini dolara çevirmek isteyenler, “1 Dolar kaç TL alış? Dolar fiyatları nasıl?” şeklinde sorduğu sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar!

Anahtarları geride bırakan Ruslar ev ve arabalarını yok pahasına satıyor

Seferberlik ilanından sonra ülkelerini hızla terk etmeye başlayan Rusya vatandaşları ev ve arabalarını bir an önce nakde çevirmek için zarar etmeyi göze alıyor.

İETT zamlı öğrenci akbilinde onay krizi! Ekrem İmamoğlu imzayı atmadı

Toplu taşımada öğrenci akbili zamlı mı olacak zamsız mı olacak tartışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde krize neden oldu. Yakıta gelen aşırı zamlar nedeniyle toplu ulaşıma yapılan yüzde 40 zam öğrencilere de yansıdı! UKOME'den yeni karar çıktı ama...

Akbili İstanbulkarta çevirmek ücretli mi Haberi

Akbili İstanbulkarta çevirmek ücretli mi

İstanbul'da 1995 yılından beri kullanılan Akbil kullanımdan kaldırıldı. Akbilini değiştirme esnasında problem yaşayanlar, ALO 153 çağrı merkezini arayarak bildirimde bulunabilecekler.


Akbil kullanıcıları, Akbillerini 2 bin İstanbulkart yükleme bayisinden, 22 İstanbulkart başvuru merkezinden, İstanbulkart mobil başvuru merkezinden, 60 İETT gişesinden ücretsiz olarak...