05 / 05 / 2024

Akdenize dökülen petrol

Akdenize dökülen petrol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Aksa’nın elektrik santraline ait gemide petrol boşaltımı sırasında meydana gelen kaza sonrası denize yayılan petrolün temizlenme çalışmalarına başlandı. Kirliliğin sahil bölgelerine ulaşmaması için önlemler alınıyo

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

İstanbul Kartal’da 84 dairenin bulunduğu 3 bloklu sitenin kolonlarında oluşan çatlaklar, çürüyen demirler ve dökülen beton parçaları sitede yaşayanları tedirgin ediyor.

Brent petrolün varil fiyatı son bir ayın en düşük seviyesinde!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen brent petrolün varil fiyatı 88,79 dolara gerileyerek son bir ayın en düşük seviyesini gördü...

ABD'de konut başlangıçları Haziran 2020'den bu yana en düşük seviyeye indi!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Ağustos ayında yüzde 11,3 azaldı ve 1 milyon 283 bine geriledi. Söz konusu rakamlar Haziran 2020'den bu yana görülen en düşük rakamlar...

İngiltere konut satışlarında sert düşüş! Pandemiden beri en düşük seviye

İngiltere'de konut satışları Temmuz ayında yüzde eksi 44'e düştü. Bu rakam pandemiden beri görülen en düşük seviye oldu.

OPEC açıkladı: Küresel petrol arzı 1 milyon varil azaldı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Küresel petrol arzında mayıs ayında önceki aya göre günlük düşüş olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Emekliye bomba haber! En düşük maaş asgari ücret olacak!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin masada tek formülün olduğunu ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar kapsamında olmayan iki grubu açıklamıştı. Öte yandan EYT düzenlemesinde en düşük emekli maaşının düzeyi için düşünülen taban belli oldu.

Yargıdan kilometresi düşürülen araç için karar!

Ankara 19’uncu Asliye Mahkemesi kilometresi düşürülen araçlar için emsal bir karar verdi. Mahkeme kilometresini usulsüz düşürdüğü tespit edilen otomobil satıcısının oluşan 8 bin liralık değer kaybını müşteriye ödemesine hükmetti.

Rg İç Ve Dış Mimarlık Turizm Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rg İç Ve Dış Mimarlık Turizm Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da Rüstem Güney tarafından kuruldu.

ABD için çanlar çalıyor! 38 yılın en düşük seviyesine geriledi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) stratejik petrol rezervindeki (SPR) ham petrol oranı 450 milyon varille 1984 yılından beridir ilk defa en düşük seviyeye indi.

Brent petrol son 4 ayın en düşük seviyesine geldi! Brent petrol fiyatları ne kadar oldu?

Dünya üzerinde pandemiyle başlayan ekonomik daralma, Rusya Ukrayna savaşıyla iyice ipleri gerdi. Dünyanın en büyük ekonomisi ABD başta olmak üzere diğer ülkelerin ekonomilerinde beklenen resesyon endişesi brent petrol fiyatlarını son 4 ayın en düşük seviyesine çekti.

Petrol fiyatlarında şok! 3 haftanın en düşük seviyesinde! İşte yeni fiyatlar...

Petrol fiyatlarında hızlı bir düşüş yaşandı ve Salı günü, geçtiğimiz 3 haftadaki en düşük seviyeyi gördü. Yaşanan bu hızlı düşüşe Rusya tarafından İran nükleer anlaşmasıyla ilgili görüşmelerin en kısa sürede başlamasından taraf olduğuna dikkat çekmesi etki etti.

Petrol fiyatları son iki haftanın en düşük seviyesinde: Petrolün varili dibe çöküyor!

Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda kapanışa göre yüzde 5,14 değer kaybederek hızla düşmeye devam ediyor. Şu dakikalarda petrolün varili 100,61 dolardan işlem görüyor. Peki, petrol fiyatları düşmeye devam edecek mi? Akaryakıt fiyatları ne zaman düşecek?

Akdenize dökülen petrol Haberi

Akdenize dökülen petrol

KKTC’de Aksa elektrik ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında 300 işçi temizliğe başladı. Acil müdahale yapılmadığı için geniş bir alana yayılan kirliliğin denize girilen sahil bölgelerine ulaşmaması için gerekli önlemler alınıyor.


KKTC Başbakanı Sibel Siber ile Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar ve beraberindeki heyet acil müdahale planını görüştü. Atıkların denize döküldüğü anda acil müdahale yapılmadığı için kirliliğin çok geniş alana yayıldığını belirleyen Bakanlık heyeti temizlik çalışmaları için 9 ayrı bölgede 300 personelle çalışma başlattı.


Bakanlık koordinasyonunda yürütülecek temizlik çalışmaları için Türkiye’den temizliğe katılacak firmalar Kıbrıs’a yönlendirildi. Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı benzer kazalarda alınacak önlemler konusunda KKTC hükümetine bilgilendirme toplantıları yapacak.  Temizlik çalışmalarında Kıbrıs’a her türlü altyapı ve teknik desteği sağlayacak olan Bakanlık, denizden çıkan...