06 / 05 / 2024

ali dumankaya sektör değerlendirmesi

ali dumankaya sektör değerlendirmesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanlığı, 8 bakanı ve başta KONUTDER, GYODER olmak üzere, sektör temsilcilerini yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini konuşmak için ‘İnşaat Sektörü Zirvesi’nde ağırladı.

Ali Kurt'tan vatandaşlara, kamu bankalarına, sektör temsilcilerine ve merkezi yönetime dönüşüm çağrısı!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden sonra kentsel dönüşüm de en çok konuşulan konular arasında yer alırken, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da riskli yapıda oturduğunu düşünen vatandaşlara, kamu bankalarına, sektör temsilcilerine ve merkezi yönetime çağrı yaptı.

Konut sektöründe kriz çıkacak! Şirketler iflas edecek, inşaatlar tamamlanamayacak!

Kıbrıs emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, konut sektöründe krizin çıkacağını belirterek, şirketlerin iflas edeceğini inşaatların tamamlanamayacağını açıkladı.

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

Emlak sektöründe kriz büyüyor!

Sektörün duayen isimleri arasında yer alan Ali Özmen Safa’nın yaptığı uyarı gerçek oldu. Kriz her geçen gün giderek derinleştiği Kıbrıs İskele Long Beach’te fiyatlar 200 bin sterlinden 150 bine düştü. işte konu ile ilgili detaylar...

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

Madencilik sektörü hedefi belirledi: Yılda 100 ton altın!

Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, "Madencilik sektörü için 15 milyar dolar ihracat ve 100 ton altın üretim hedefi artık bir hayal değil" dedi.

40 yıllık emlak sektörü yöneticisindan piyasa itirafı: Aşırı yükselen fiyatlar...

Konut piyasasında yaşanan fiyat dalgalanmaları, yüksek inşaat maliyetleri, talebin artıp arzın düşmesi sektörü kısır döngünün içine soktu. Emlak sektöründe 40 yılını geçiren Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan ilginç bir itirafta bulundu.

İnşaat sektöründen arsa maliyetlerinde ve vergilerde indirim talebi!

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Girdi maliyetlerindeki fahiş zamların altını çizen Aydın, arsa maliyetlerinin, vergilerin ve konut kredisi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Pandemi inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Çuhadaroğlu Metal Pazarlama Müdürü Ali Tuna Şenatlı, koronavirüs salgınının inşaat sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi. 

Turizm sektöründe kira ödeyen işletmelerin yüzde 95'i faaliyetlerini durdurdu!

MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi Başkanı Muhammet Ali Özeken, turizm sektörünün koronavirüsten olumsuz etkilendiğini belirterek, kira ödeyerek faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 95'inin faaliyetlerini durdurduğunu belirtti...

Koronavirüs Antalya'da inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Antalya'nın Kepez İlçesi Müteahhitler Derneği Başkanı Mehmet Ali Ünal, koronavirüsün inşaat sektörüne olan etkilerini anlattı. Ünal, müteahhitlerin sınıflandırılması, hafriyat ve yapı denetim konularında sıkıntı yaşadıklarını belirtti...

Koronavirüs gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Koronavirüs, dünyayı ve ekonominin her alanını olumsuz yönde etkiliyor. Gayrimenkul sektörü de durumdan endişeli. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, virüsün gayrimenkul sektörüne etkisini anlattı...

ali dumankaya sektör değerlendirmesi Haberi

ali dumankaya sektör değerlendirmesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanlığı, 8 bakanı ve başta KONUTDER, GYODER olmak üzere, sektör temsilcilerini yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini konuşmak için ‘İnşaat Sektörü Zirvesi’nde ağırladı. Davutoğlu zirvede, konut hesabı açarak yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşa devletin yüzde 15 katkı sağlayacağını açıkladı.

Kararı değerlendiren DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, yüzde 15’lik devlet katkısının sektöre pozitif bakış açısı sağlayacağını söyledi. İlk kez ev alacakların faydalanabileceği katkı ile insanların ev alma kararının hızlanacağını ifade eden Ali Dumankaya, “Yeni getirilen teşviğin konut alıcısında önemli bir farkındalık oluşturacağını ve bugüne kadar konut alımını düşünmeyen bir kitleyi harekete geçireceğini düşünüyoruz. Bu karar aynı zamanda kentsel dönüşümü de hızlandıracak, dar ve orta gelirli kesim için konut alma fırsatı yaratacak” dedi.

Bu destek ile devletin hem...