02 / 10 / 2024

Aliya İzzetbegoviçin doğdu ev

Aliya İzzetbegoviçin doğdu ev

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in, Bosanski Şamac şehrindeki doğduğu ev, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA ) tarafından restore edildi.

Ev almak isteyenler dikkat! 2. el konut almak için doğru zaman mı? 

Gaziantep Emlakçılar Odası eski Başkanı Ramazan Aslan, emlak sektörünün durgun olmasına karşın fiyatlarda düşüş olmadığını dile getirerek, ikinci el konut almak için doğru zaman olduğunu söyledi.

İnşaat sektöründen arsa politikası değişsin talebi! Konut almak için doğru zamanda mıyız?

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, arsa politikasının bir zulüm haline geldiğini dile getirdi ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki şu an konut almak için doğru zamanda mıyız? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları bir yılda yüzde 14 düştü! Ev sahibi olmak için doğru zaman mı?

Rekor düzeye yükselen faizler konut sektörün­de talebi baskılayarak satışları düşürürken, fiyatlar da son bir yılda reel bazda yüzde 14 dola­yında geriledi. Peki ev sahibi olmak için doğru zaman mı?

Ekonomist Remzi Özdemir açıkladı! Konut almak için doğru zaman mı?

Ekonomist Remzi Özdemir konut ve araba almak isteyenler için doğru dönemin ne zaman olacağını açıkladı.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Uzmanlar açıkladı! Konut almak için doğru zaman mı? 

Konut fiyatlarında pandemi ile başlayan fiyatlar artışları 2024 yılı itibariyle gerilemeye başladı. Peki  konut almak için doğru zaman mı? 

Konut almak için doğru zaman! Yatırımcılar konuta geri dönüyor! 

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, konu sahibi olmak için doğru zaman olduğunu ve yüzde 25 kira artışının kalkmasıyla piyasanın canlanacağına işaret etti.

İnşaat Mühendisleri Odası: Bu ay ile başlayıp Eylül’e kadar olan süreç konut almak için doğru zaman! 

Konut fiyatlarının düşüp düşmediği son günlerde sık sık tartışma konusu oluyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, konut almak için doğru zamanı açıkladı. İşte detaylar... 

Ev almak isteyenler için doğru zaman yaklaşıyor mu?

İnşaat  maliyetlerindeki artış devam ederken konut satışları düşmeye devam ediyor. Prof. Dr. Cemal Arslan inşaat maliyetleri ile konut fiyatları arasındaki makasın 25 puana yaklaştığını söyledi.  Peki bu makas konut fiyatlarına yansırsa ne olur? Ev almak isteyenler için doğru zaman yaklaşıyor mu?

Otomobil ve ev almak için doğru zaman mı? Uzmanı ayrı ayrı tarih verdi

Yüksek fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle ev ile araba almayı düşünenlerin kafası karışık. Pek çok kişi otomobil ve ev için doğru alım zamanını araştırıyor. Finans danışmanı, Hüseyin Kantürk piyasa koşullarını inceleyerek tarih verdi

Ev fiyatlarında düşüş başladı! Ev almak için doğru zamana ne kadar var?

Ev sahibi olmak isteyenlerin akıllarındaki en önemli soru, “Alım için doğru zaman mı? sorusu. Satılık ilanlarındaki rakamların dikkate alınmaması gerektiğini ifade eden analist Tardu Barlas, düşüşün süreceğini belerterek, doğru zamana ne kadar olduğunu açıkladı.

Konutta fiyatlar dolar bazlı düşüyor! Şimdi ev almak için doğru zaman mı?

'Şimdi ev almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları düşüyor mu?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor. Borsa ve Eurobond Yatırımcısı 32,8 bin takipçili Zengin Muallim isimli kullanıcı, konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

2024 konut almak için doğru yıl mı? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Emlak piyasasında durgunluk devam ederken, konut fiyatlarında da artış hızı yavaşladı. Broker İlker Şenocak, x sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, yatırımcılar için “2024 yılı konut almak için doğru yıl mı?” sorusunun cevabını verdi.

Dolar yükselecek mi, altın almak için doğru zaman mı? İslam Memiş tek tek açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten belirsizlik uyarısı geldi. Peki dolar ne kadar yükselecek? Altın almak isteyenler için doğru zaman mı? Borsa kazandıracak mı? İslam Memiş tek tek açıkladı...

Aliya İzzetbegoviçin doğdu ev Haberi

Aliya İzzetbegoviçin doğdu ev

Aliya İzzetbegoviç Hatıra Evi’ olarak hizmet verecek olan ev, aynı zamanda Bosna Hersek'teki insani yardım kuruluşu 'Merhamet’in de bölge merkezi olarak kullanılacak. Merhum İzzetbegoviç'e ait özel eşyaların sergileneceği bir müzeyi de içerisinde barındıracak hatıra evi, aynı zamanda kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Uzun yıllar kullanılmayan ve yıkılmaya yüz tutan söz konusu ev, TİKA tarafından geçtiğimiz Nisan ayı başlarında restore edilmeye başlanarak, 2013 yılı Eylül ayı itibariyle tamamlandı. Merhum Aliya İzzetbegoviç'in oğlu ve Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç tarafından da desteklenen, mimari tasarım danışmanlığını Prof. Dr. Şahziya Dreca, estetik ve konsept danışmanlığını ise Prof. Dr. Kazim Hacimeyliç'in yaptığı projenin çalışmaları kısa süre önce tamamlandı.

 İKİ KATLI YEREL MİMARİ ÖRNEĞİ

Osmanlı'nın son dönemlerinde Belgrad'ı Müslüman ailelerin terk...