12 / 05 / 2024

Allianz Küresel Varlık Raporu yayınlandı

Allianz Küresel Varlık Raporu yayınlandı

Allianz bugün 50’den fazla ülkede hane içi varlık ve borç durumlarını mercek altına alan “Küresel Varlık Raporu”nun 4’üncüsünü yayınladı. Allianz Küresel Varlık Raporu’na göre Türkiye’de mali aralıklar büyüyor ama kişisel borçlar da artıyor...

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

Küresel piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde küresel piyasalar pozitif seyrederken, İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıkları kaynaklı hareketlilik sürüyor.

Hastane saldırısı sonrası küresel piyasalar karıştı!

Küresel piyasalarda, dün gece Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırının ardından risk algısı yeniden güçlenirken, çatışmanın daha geniş alanlara yayılabileceği ve petrol arzını etkileyebileceği ihtimali varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor.

IOSCO'dan kripto varlık düzenlemesi!

Uluslararası Sermaye Piyasaları Düzenleyicileri Örgütü (IOSCO), kripto varlık ve pazarlarının düzenlenmesine ilişkin ilk küresel yaklaşımı 18 tavsiye kuralıyla açıkladı.

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı!

Küresel piyasalar, dünya genelinde ekonomik aktiviteye yönelik endişeler ve para politikasına yönelik belirsizlikler, varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor.

Dünya Bankası’ndan önemli uyarı…Bazı ülkeler küresel göçe bağımlı hale gelecek!

Varlıklı ülkelerin yanı  sıra orta gelirli orta gelirli ülkelerde nüfusun hızla yaşlandığına dikkat çeken Dünya Bankası, bu ekonomilerin gelecekte küresel göçe bağımlı hale geleceği öngörüsünde bulundu. Dünya Bankası, göç sürecinin daha iyi yönetilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Çarpıcı rapor: 2023’te küresel iflaslar artacak! Türkiye de dahil...

Allianz Trade’in Küresel İflaslar Raporu’na göre, küresel çapta ticari iflaslarda 2022 yılında yüzde 10, 2023 yılında ise yüzde 19 artış ön görüldü. Rapora göre Türkiye için 2019 yılındaki seviyelerinin üzerinde iflas tahmini yapıldı.

Binance, Bahreyn Merkez Bankası'ndan kripto varlık servis sağlayıcısı lisansı aldı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Binance yaptığı açıklamada, Bahreyn Merkez Bankası'ndan (CBB) küresel kripto varlık servis sağlayıcı lisansı aldığını kaydetti.

Küresel İslami finans varlıklarının değeri 3 trilyon doları aşabilir!

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi Prof. Dr. Şensoy, "Küresel toplam İslami finansal varlıkların 3 trilyon 400 milyar dolara ulaşması bekleniyor." dedi.

Küresel varlık alımlarının bu yıl 6 trilyon dolara ulaşması bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel varlık alım programlarının toplam hacminin bu yılın sonunda 6 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini duyurdu.

Varlık Fonu yatırımcının ilgisini Türkiye'ye çekecek!

Varlık Fonu’nun stratejik öneme sahip projelere destek olarak yeni yatırımcıların ilgisini Türkiye’ye çekmek için faaliyetler yapacağını belirten Başbakan Yardımcısı Canikli, “Türkiye’nin küresel bir oyuncu olma misyonuna destek verecektir” dedi.

Mega projelerin finansman sorunu Türkiye Varlık Fonu'yla kalkacak!

Mega projelerin önündeki en büyük engel olan finansman sorununun Türkiye Varlık Fonu ile giderilmesi hedeflenirken, fonun savunma, havacılık ve yazılım gibi alanlarda yerli şirketleri küresel bir oyuncu konumuna getirmesi bekleniyor.

Fitch, küresel ekonomi raporunu yayınladı!

Fitch, küresel ekonomi raporunu yayınladı. Fitch raporundan: " Küresel ekonomideki büyüme 2015 ve 2016 yıllarında hız kazanacak ancak aşağı yönlü riskler de söz konusu "

Allianz Küresel Varlık Raporu yayınlandı Haberi

Allianz Küresel Varlık Raporu yayınlandı

Allianz bugün 50’den fazla ülkede hane içi varlık ve borç durumlarını mercek altına alan “Küresel Varlık Raporu”nun 4’üncüsünü yayınladı. Raporun ortaya çıkardığı sonuçlara göre, küresel hane içi brüt mali varlıklar 2012 yılında %8.1 büyüdü. Bu büyüme, son altı yılda görülen en güçlü büyüme olmakla birlikte 2001-2012 yılları arasında yapılan döviz kuru düzenlemelerinden sonra yıllık %4.6 olan uzun vadeli ortalamanında çok üstüne. Geçen yılın hızlı büyümesinde etkili olan temel faktörlerden bir diğeri ise borsadaki pozitif trend oldu;  menkul değerlerde tutulan varlıklar %10.4 oranında büyürken, toplam küresel mali varlıklar 111 trilyon Avro’luk rekora taşıdı.


2012 yılında, Lehman çöküşünden tam dört yıl sonra borç büyümesi %2,9 ile durgun seyretti. 2009’da %71.6 olan küresel borç oranı (GSYMH baz alındı) %65.9’a geriledi. Bu da, küresel...