17 / 05 / 2024

Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü

Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü

Almanya’da emlak sahiplerinin mal varlığı arttı. Fakat Almanya’da ortalama varlık seviyesindeki artışa rağmen yoksul ve varlıklı kesim arasındaki uçurum kapanmıyor...

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

TEPAV’dan çok konuşulacak araştırma! ‘Enflasyonun düşmesi için faiz yüzde 45 olmalı’

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı, hazırladığı Türkiye'nin Ekonomik Görünümü raporunda dikkat çeken bir öngörüde bulundu. Rapora göre, politika faiz oranının bu yıl yüzde 40 seviyesine ve gelecek sene de yüzde 45 seviyesine çıkarılmasının "enflasyondaki düşüş için gerekli" olacağına vurgu

Şaşırtan araştırma! Her 4 Alman gencinden biri yoksulluk riskiyle karşı karşıya !

Dünyada ekonomik krizin ve resesyon beklentisinin etkileri hissedilmeye devam ederken, yoksulluk konusunda Almanya’da yapılan bir araştırma, şaşırtıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre Almanya’da her 4 genç yetişkinden biri yoksulluk riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alıyor! Son başvuru 30 Ocak 2023!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alım ilanını yayımladı. Son başvuru 30 Ocak 2023! İşte detaylar…

Evlilik hazırlığı yapan çiftler için araştırdık! İşte en uygun beyaz eşya çeyiz paketleri 29 Kasım 2022 fiyat listesi…

Evlilik arefesinde olan, ev kurarken bütçeyi sarsmak istemeyen çiftler en kaliteli eşyaları en uygun fiyata almanın yollarını ararken birçok markanın beyaz eşya setlerinden oluşan çeyiz paketi fiyatlarını araştırdık. İşte 29 Kasım 2022 fiyat listesi…

İklim krizi ev fiyatlarını nasıl etkiliyor?

ABD Ulusal Ekonomi Araştırmaları Bürosu tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre emlak fiyatları ve iklim değişikliği arasında bir bağlantı bulunuyor. Araştırmada iklim değişikliği sebebiyle emlak fiyatlarının gerilediği kaydedildi. 

Kripto paralar için araştırmalar hızlandı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, kripto para borsalarına yönelik araştırmaların hızlanacağını söyledi. 

AFAD, ev alırken yapı güvenliğinin araştırılmasını önerdi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), vatandaşlara, konut alma ve kiralama sürecinde yapı güvenliğini araştırmalarını tavsiye etti.

İnşaat mühendisleri deprem araştırması için İzmir'e gitti!

Deprem ve etkileriyle ilgili araştırmalar yapan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü, İzmir'de yaşanan deprem alanında incelemelerde bulundu.

GYODER gayrimenkul araştırmacılarını ödüllendiriyor!

Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER, İAV (İktisadi Araştırmalar Vakfı) iş birliği ile GYODER Lisansüstü Tez Ödülleri' yarışmasını hayata geçiriyor. Yarışmaya  yüksek lisans ve doktora mezunları katılabilecek. Katılımcılar 30 Eylül 2021'e kadar başvurabilecek.

Antalya İpekçilik Mektebi, Kent Araştırmaları Merkezi oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin hafızasına sahip çıkıyor. Karaalioğlu Parkı'nda yıllarca Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı olarak kullanılan "İpekçilik Mektebi", Kent Araştırmaları Merkezi olarak yeniden tasarlanıyor.

Equal Spaces / Kentsel Araştırmalar serisi The Circle'da başlıyor!

İsveç Enstitüsü, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ve In-Between Tasarım Platformu işbirliği ile, kentsel sorunları Türkiye ve İsveç arasında diyalog oluşturarak tartışan “Equal Spaces / Kentsel Araştırmalar” etkinlik serisi Ekim ayından itibaren The Circle’da gerçekleşecek...

Facebook’un Libra'sından gelişmekte olan piyasalara mali özerklik!

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü, “Libra gelişmekte olan ülkelere daha fazla mail özerklik getirebilir.” açıklamasını yaptı.

Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü Haberi

Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü

Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre, Alman nüfusunun ortalama olarak son yıllarda mal varlıklarını artırdığını ortaya koydu. Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü’nün (DIW) araştırmasına göre, ülkedeki bu zenginleşme uluslararası ortalamaya göre hâlâ oldukça adaletsiz bir dağılıma işaret ediyor.

Araştırmada özellikle emlak sahibi olanların mal varlığının arttığı belirtilirken, kendi evlerinde oturanların sahip olduğu servetinin yaklaşık 225 bin euro, kiracıların ise servetinin 24 bin euro düzeyinde kaldığı belirlendi.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; araştırmacılardan Markus Grabka, "Mal varlığı eşitsizliği Almanya’da uluslararası ortalamayla karşılaştırıldığında oldukça yüksek, ancak bu oran son on yıldır aynı seviyede" dedi.  

Araştırmada, Almanya nüfusunun en varlıklı yüzde 10’luk kesimi toplam mal varlığının yüzde 56’sına sahipken, daha yoksul kesimin yalnızca yüzde 1,3’üne sahip olduğu ifade edildi. Bu oranlarda özellikle taşınmaz sahibi...