08 / 07 / 2024

alman konut tercihi

alman konut tercihi

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından açıklanan ‘GYODER Gösterge 3. Çeyrek Raporu’na göre, ‘Türkiye’yi tercih eden ilk 10 ülke’ sıralamasında Almanlar öne geçti.

Sur Yapı'dan Ev Almanın Tam Zamanı kampanyası! Yüzde 25 indirimle konut fırsatı!

4 yılda 10 bin konutu sahipleriyle buluşturan Sur Yapı, 4 farklı ödeme koşulunun yer aldığı ‘Ev Almanın Tam Zamanı’ indirimli konut kampanyasını başlattığını açıkladı.

Orman arazisine cephe arsa almanın avantajları ve dezavantajları!

Artan konut fiyatları arsa ve arazilere olan talebi de artırırken pek çok kişi de arsa yatırımları ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, orman arazisine cephe bir arsa satın almanın avantajlarını ve dezavantajlarını paylaştı.

Ruslar’ın konut tercihi değişti: Antalya'yı terk ediyorlar!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatlarında yaşanan rekor artışlar, ekonomik kriz, Rusların da tercihlerini değiştirdi. 2022'de tatilcilerin gözdesi Antalya’da 22 bin konut satın alan yabancılar, 2023'te yalnızca 12 bin 901 ev aldı.

Yurt dışında ev almanın riskleri!

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasını ardından vatandaşlar yurt dışına yöneldi. Peki yurt dışından ev almak mantıklı mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci yurt dışında ev almanın risklerini 3 maddede açıkladı.

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Yeni konut inşaatlarındaki keskin düşüşle dikkat çeken Alman inşaat sektörü, konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırıyor. 

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan konut yatırımcılarını şaşırtan açıklama! Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!

Konut fiyatları son zamanlarda fahiş rakamlara ulaşırken vatandaş ev alma hayalinden gittikçe uzaklaşıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut yatırımı yapmak isteyenlere seslenerek '' Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!'' dedi.

Alman Emlak Federasyonu: Konut krizi göründüğünden daha derin!

Alman Emlak Federasyonu (ZIA) yayımladığı raporda ülkede yaşanan konut krizinin göründüğünden daha derin olduğunu belirterek, 2027 yılında 830 bin konut açığının olabileceğini kaydetti.

Konut arayanların yeni tercihi çelik evler oldu! Üretim iki kat arttı!

Güvenli konut arayışı içerisinde konut sahibi olmak isteyenler çelik evleri tercih etmeye başladı. 2023'te çelik ev üretimi iki kart artış gösterdi. 

Tatilcilerin yeni konut tercihi hazır konteyner ev!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, konteyner ev modelinin son dönemde tatilciler tarafından ikinci konut tercihi olarak değerlendirildiğine vurgu yapıyor. 

'Ev almak zorlaşıyor, konut üretim seferberliği başlatılmalı'!

Türkiye’nin 3. büyük kenti İzmir’de kooperatifler aracılığıyla 150 bin kişinin barınma sorununa çözüm getiren Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ev almanın zorlaştığını ve konut üretim seferberliğinin başlatılması gerektiğini belirtti.

Yeniden konut edinme şansı giderek azalıyor! İnşaat sektörü alarm vermeye başladı!

Almanya'da inşaat sektörü alarm vermeye başladı. Alman hükümetinin yılda 400 bin yeni konut inşa etme hedefi giderek uzaklaşıyor hatta 2025 yılına kadar 100 bin sınırının altına düşmesi bekleniyor.

Gayrimenkul İktisatçısı açıkladı! Konut almanın mı, satmanın mı zamanı? Fiyatlardaki düşüş kiralara yansır mı?

Gayrimenkul İktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman, konut satışlarındaki düşüşü, fiyatlardaki reel düşüşün kiralara olası etkilerini, rezerv alan tartışmalarını ve inşaat maliyetlerindeki artışların kira fiyatlarını nasıl etkiyeceğini açıklayarak uyarılarda bulundu.

alman konut tercihi Haberi

alman konut tercihi

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından açıklanan ‘GYODER Gösterge 3. Çeyrek Raporu’na göre, ‘Türkiye’yi tercih eden ilk 10 ülke’ sıralamasında Almanlar öne geçti.


Ocak-Eylül arası dönemi yansıtan veriye göre, daha önce ilk sırada Suudi arabistan yer alırken, Almanlar bu yıl 599 bin metrekare ile birinciliğe çıktı. Suudi Arabistan da 564 bin metrekare ile ikinci sırada yer aldı. Listenin devamında ise İngiltere, Kuveyt ve Irak bulunuyor. Ardından Lübnan, Rusya, KKTC, Bahreyn ve Katar geliyor. 


Yabancılar tarafından tercih edilen ilk 10 il ise yılın ilk 9 ayında ‘alan’ olarak Muğla, ‘kişi’ olarak ise İstanbul ilk sırada yer alıyor. Ardından ise Bursa, Antalya, Sakarya, Adana, Yalova, Aydın, Hatay ve Kocaeli geliyor. 


Türkiye geneli yabancılara yapılan konut satış sayılarının da bulunduğu rapora göre, 2016...