18 / 05 / 2024

alman Türkler türkiye konut satışları

alman Türkler türkiye konut satışları

1960'lı yıllarda 'Almanya acı vatan' diyerek giden Türkler'in torunları artık dönüyor. Alman ekonomisinde 2000'li yıllardan itibaren başlayan ekonomik sıkıntılar ve Alman hükümetinin Türkler'i göçe zorlayan politikaları, tersine göç başlattı.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan konut yatırımcılarını şaşırtan açıklama! Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!

Konut fiyatları son zamanlarda fahiş rakamlara ulaşırken vatandaş ev alma hayalinden gittikçe uzaklaşıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut yatırımı yapmak isteyenlere seslenerek '' Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!'' dedi.

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 

En fazla vergiyi Türkler ödüyor! Türkiye, ÖTV ve KDV'de açık ara Avrupa şampiyonu...

Türkiye, Avrupa’da otomobil satın alırken en çok verginin ödendiği ülke olarak kayda geçti. OECD’nin dört farlı araç kategorisi için yaptığı vergisiz ve tüm vergiler dahil rakamları karşılaştırıldığında her alanda Türkiye açık ara önde bulunduğu açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye Petrolleri personel alımı yapıyor! KPSS'den 60 puan almanız yeterli!

Türkiye Petrolleri KPSS’den 60 puan alma şartıyla personel alımı yapacağını duyurdu. Türkiye’de arama ve üretim faaliyetlerine kesintisiz devam eden ve enerji sürekliliğini sağlayan Türkiye Petrolleri, 126 personel alımı yapacağını duyurdu. 

Alman devi Türkiye'yi seçti! İzmir'de üretim yapılacak

30 yılı aşkın süredir Türkiye'de madeni yağ üreten TotalEnergies Turkey Pazarlama, Alman beton firması Putzmeister Türkiye ile SANY Orijinal Yağlarının üretimi için üç yıllık yeni bir sözleşmeye imza attı. İşte tüm detaylar...

Kahve markası Tchibo'dan yatırım! Türkiye'yi merkez yapıyor!

Alman perakende ve kahve titanı Tchibo, Türkiye'deki yatırımlarını yeni bir enerjiyle yoğunlaştırmaya başladı. Marka, Türkiye'yi kahve sektörünün kalbinde konumlandırmayı hedeflerken, paketleme süreci için iş birliği fırsatlarına gözünü dikti.

Alman kahve devi Tchibo yeni yatırımlarla Türkiye’yi merkez yapacak!

Alman perakende ve kahve devi Tchibo, Türkiye’yi kahvede merkez haline getirip 70 ülkeye buradan ihracat yapmayı hedefliyor. Şirket, 2027'ye kadar da mağaza sayısını 2 katına çıkaracak.

Alman devinden Türkiye'ye 40 milyon avroluk yatırım!

Alman devi ZF Group, ZF CVS Türkiye aracılığıyla ticari araç fren körükleri için Sakarya'da kurduğu fabrikasının resmi açılışını yaparak, ek tesislerin de temel atma törenini gerçekleştirdi.

Volkswagen Taigo Türkiye yollarında! İşte Taigo 11 Nisan 2022 fiyat listesi!

Alman otomotiv devi Volkswagen'in Taigo modeli Türkiye yollarındaki son model olarak dikkat çekiyor. Peki Volkswagen Taigo fiyatı ne kadar? İşte Taigo 11 Nisan 2022 fiyat listesi...

Alman TUI, Türkiye'deki 17'nci otelini aldı!

Almanya'nın en büyük turizm şirketlerinden TUI, Türkiye'den otel almaya devam ediyor.  Alman TUI, bu kez Antalya-Belek'teki Club Asteria'yı aldı. TUI böylece Türkiye’de bu yıl aldığı 3 otelle birlikte zincirdeki halka sayısını da 17’ye çıkardı...

Volkswagen Türkiye kararını yıl bitmeden açıklayacak!

Alman devi Volkswagen'in üst düzey yetkilileri yaptıkları açıklamada şirket için Türkiye'nin doğru tercih olduğunu söyledi. Şirketten resmi açıklamanın ise yıl bitmeden geleceği belirtildi.

Türkiye'nin büyümesinden pay almanın en kolay yolu hisse senedi almak!

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen, Vatandaş için Türkiye'nin ve şirketlerin büyümesinden pay almanın en kolay yolu bizden hisse senedi almak olduğunu ifade etti.

Gurbetçiler için Türkiye'de gayrimenkule yatırım zamanı!

Gayrimenkul alanında hizmet veren JLL'nin Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, sektördeki bu sürecin yurt dışındaki Türkler açısından fırsat olduğunu söyledi.

alman Türkler türkiye konut satışları Haberi

alman Türkler türkiye konut satışları

1960'lı yıllarda 'Almanya acı vatan' diyerek giden Türkler'in torunları artık dönüyor. Bugüne kadar geçinemeyenler kesin dönüş yaparken, 2006-2012 arasında eğitimli 256 bin Türk de ülkeye geldi

Yıllar önce 'Almanya acı vatan' diyerek gurbete giden Türkler'in torunları artık geri dönmeye başladı. Alman ekonomisinde 2000'li yıllardan itibaren başlayan ekonomik sıkıntılar, ırkçı saldırılar ve Alman hükümetinin Türkler'i göçe zorlayan politikaları, tersine göç başlattı. Alman hükümeti, fakirlik sınırı altında yaşayan Türkler'in dönmesi için önlemler alırken, bu ters tepti ve eğitimli Türkler dönmeye başladı. 1961-2005 yılları arasında 3.2 milyon Türk geri döndü. 2006-2012 arasında 256 bin kişi Türkiye'ye kesin dönüşle yerleşti. 2005'e kadar olan dönemde emekli olan, gitmeye zorlanan Türkler ağırlıklı olarak gelirken, 2006'dan sonra ise eğitimli, sermayesi olan yatırımcı genç nüfus Almanya'yı terk etmeye...