06 / 05 / 2024

Almanya Irak Kurtarılan bölgelerin yeniden inşası

Almanya Irak Kurtarılan bölgelerin yeniden inşası

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Derbaz Muhammed, terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alınan bölgelerin yeniden inşa edilmesi için Almanya hükümetinin Irak'a 500 milyon avro borç vereceğini belirtti.

Almanya fabrika siparişlerinde sert düşüş yaşandı! Avrupa’nın hasta adamı geri mi dönüyor?

Almanya'da fabrika siparişleri temmuzda bir önceki aya göre yüzde 4,3'lük beklentiye karşılık yüzde 11,7 geriledi. Uzmanlar, 1990’daki birleşmenin ardından Almanya’ya takılan “Avrupa’nın hasta adamı” etiketini yeniden gündeme getirdi.

Almanya’dan Türkiye’deki annelere çocuk başı ayda 85 ile 251 Euro arasında maaş bağlanıyor! Detaylar tek tek açıklandı! 

Almanya tarafından, ülkesinde çocuk yapmış olan ve Türkiye’ye yerleşenlere, 'çocuk başı ayda 85 ile 251 euro' arasında değişen rakamlarda maaş bağlanıyor. İşte detaylar...

Almanya'da perakende satışlar, Mart ayında yıllık yüzde 8,6 düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Almanya'da reel perakende satışlar, özellikle gıda ürünlerinde yükselen fiyatların Almanların satın alma konusunda isteksizliğini etkilemesi sebebiyle Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,4 ve yıllık bazda yüzde 8,6 geriledi.

‘Acil önlem alın! Göçük altından kurtardıklarımızı kaybedeceğiz’ uyarısı!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 6 Şubat günü meydana gelen depremlerin ardından bölgede büyük bir salgın olduğu ve önlem alınmadığı takdirde kurtarılan vatandaşların hastalık nedeniyle kaybedileceği uyarısı geldi.

Şaşırtan araştırma! Her 4 Alman gencinden biri yoksulluk riskiyle karşı karşıya !

Dünyada ekonomik krizin ve resesyon beklentisinin etkileri hissedilmeye devam ederken, yoksulluk konusunda Almanya’da yapılan bir araştırma, şaşırtıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre Almanya’da her 4 genç yetişkinden biri yoksulluk riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

Yurt dışında çalışmak isteyenlere büyük müjde geldi! Almanya bir sektörde daha Türk işçi alacak! İşte o tarih!

Avrupa'daki havaalanlarında yaşanan kaos sonrası Almanya'nın gözü Türkiye'deki kalifiye işçilere çevrildi. Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Alman hükümeti, Türklerin gelmesi için teşvik edici yeni uygulamaları tartışırken, Almanya yeni bir meslek dalı için de düğmeye bastı. İşte detay

Artan mazot fiyatları çiftçiyi tarla süremez hale getirdi! Almanya destek kararı aldı

Rusya'nın Ukrayna'da 24 Şubat'ta başlattığı savaşın petrol fiyatlarının yüksek seyrettiği bir döneme denk gelmesi dikkat çekti. Almanya'da akaryakıt istasyonlarında 2 euro 10 cent civarında satılan mazota devletin destek vermeye hazırlandığı öğrenildi.

İzmir depreminde yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok için sanıklara meslekten men talebi!

​​​​​​​Yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok'la ilgili davanın ilk duruşmasında enkaz altından kurtarılan 4 kadın, ailelerinde travmanın devam ettiğini aktararak, sanıkların mesleklerinden men edilmesini talep etti.

Almanya'da konut sayısının arttırılması için çağrı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de ırkçılık ve adaletsiz tutuma karşı yapılan protestolarda konut sayısının arttırılmasına yönelik çağrı yapıldı. 

Horadiz ve Ermenistan arasındaki demiryolu inşaatı 2.5 yılda tamamlanacak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kurtarılan topraklarda Horadiz'den Ermenistan sınırına kadar demir yolu inşaatına çoktan start verdiklerini, bu hattın en geç 2,5 senede içinde faaliyete alınacağını belirtti. 

Azerbaycan Zengilan'da yeni havalimanının temeli atıldı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Zengilan'da yeni havalimanının temelini attı. 

İlham Aliyev'den Azerbaycan'ın imarı için Macar şirketlerine davet!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerin yeniden imarında Macar şirketlerine destek çağrısında bulundu.

Devlet Bahçeli'nin Şuşa'da yaptıracağı okulun temeli atılıyor!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Azerbaycan'ın Ermeni işgalinden kurtarılan şehri Şuşa'da inşa edeceği okulun temelini Erdoğan, Aliyev ve Bahçeli'nin birlikte atması planlanıyor.

Almanya Irak Kurtarılan bölgelerin yeniden inşası Haberi

Almanya Irak Kurtarılan bölgelerin yeniden inşası

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Derbaz Muhammed, terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alınan bölgelerin yeniden inşa edilmesi için Almanya hükümetinin Irak'a 500 milyon avro borç vereceğini belirtti.


Muhammed, Kerkük kentindeki iç göçmen ve sığınmacıların durumunu yakında takip etmek için İl Valisi Necmeddin Kerim ile bir araya geldi.


Taraflar arasındaki görüşmenin ardından, Muhammed ve Kerim ortak bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.


Terör örgütü DAEŞ'in elinden geri alınan bölgelerin tekrar inşa edilmesi için ciddi çabaların seferber edildiğini belirten Muhammed, "İç göçmenlerin sağlıklı bir şekilde evlerine dönebilmeleri için bakanlar kuruluna yasa teklifinde bulunduk. Söz konusu bakanlar yasayı henüz onaylamadı ancak meclise gelmesi ve kanunlaşması halinde evlerine dönemeyen birçok vatandaşın sorunu çözülecektir" ifadelerini kullandı.


Irak'taki iç göçmeler için uluslararası yardım talebinde bulunulduğunu da hatırlatan Muhammed,...