04 / 05 / 2024

altın madenciliği nasıl yapılmalı

altın madenciliği nasıl yapılmalı

Avrupa kıtasında en çok altın madenciliği yapılan ve 19 adet aktif altın madeni bulunan Türkiye'de, altın madenciliği tartışmaları yeniden alevlendi. Uzmanlar, altın madenciliğinin çevreye ve halk sağlığına olan etkilerine ilişkin konuştu...

Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!

Yunanistan'da yatırım yapma karşılığında kişilere oturma izni sağlanmasını öngören 'altın vize' için gereken minimum tutarın 800 bin euroya çıkarılacağı söyleniyor. 

Altın hafta sonuna nasıl başladı? 3 Şubat Cumartesi gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, gremse, Atabeşli altın kaç TL?

3 Şubat 2024 Cumartesi altın fiyatları merak ediliyor. Dün yüksek seviyelerde seyrden altın fiyatlarının haftasonu fiyatları araştırılıyor. Bugün  gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, gremse, Atabeşli altın kaç TL? 3 Şubat Cumartesi altın fiyatları.

Altın fiyatlarının kaderini belirleyecek veri açıklandı! Şimdi gözler olacaklarda

Altın fiyatlarında sürpriz gelişme. ABD Merkez Bankası faizi sabit tuttuğunu duyurdu. Altın fiyatlarında yeni döneme giriliyor. Peki altın fiyatlarının geleceği nasıl olacak? Altın fiyatlarının kaderi ile ilgili uzman isimden dikkat çeken bir tavsiye geldi. İşte tüm detaylar...

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Altın borcu olanlar dikkat! Gram altın 1.580 TL! 26 Haziran çeyrek, yarım altın fiyatları belli oldu!

Altın fiyatındaki sert hareketler yurt içinde yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Merkez Bankası faiz kararından sonra altın fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Peki, altın yeni haftaya nasıl başladı? İşte detaylar...

Memura kira desteğinde maaş katsayısı kullanılacak mı? Memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

AK Parti seçim beyannamesinde yer verilen düzenlemelerden biri de kamu çalışanları için kira yardımı olmuştu. İstanbul başta olmak üzere, kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesi masada yer alıyor. Peki memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?

Yapılacak olan evlilik desteği hakkında ebeveynlerin yanında yuva kuracak çiftler yakından takip ediyor. 7 bin TL tutarındaki ödemeler sosyal incelemeler neticesinde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen çiftlere ödeniyor. Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?

Meb 45 bin öğretmen ataması ön başvuru süreci başladı! Öğretmen ataması ön başvuru nasıl yapılır? 103 branşta atama!

'Öğretmen ataması ön başvuru ne zaman, nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. Öğretmen atamaları ön başvuru işlemleri bugün resmen başladı. Peki öğretmen ataması ön başvuru nasıl yapılır?

TOGG ön siparişi nasıl verilir? TOGG ön sipariş ne kadar?

TOGG’a dair merak edilen sorular son hızla sorulmaya devam ediliyor. İşte “TOGG ön siparişi nasıl verilir?” sorusu ve diğer merak edilen soruların yanıtları!

Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Deprezemzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek verilecek. Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

AFAD gönüllüsü nasıl olunur? AFAD gönüllüsü olmak için ne gerekli? AFAD gönüllüsü deprem bölgesine nasıl gider?

AFAD gönüllüsü nasıl olunur, ne gerekir? soruları yaşanan deprem felaketinden sonra çok sık sorulmaktadır. İşte bu soruların devamı ve onların yanıtları…

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

altın madenciliği nasıl yapılmalı Haberi

altın madenciliği nasıl yapılmalı

Avrupa kıtasında en çok altın madenciliği gerçekleştirilen ülkeler arasında yer alan Türkiye'de maden mühendislerinin fikir ayrılıkları gündeme geldi. Altın Madencileri Derneği tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de 19 adet aktif altın madeni bulunuyor ve son 22 senede 421 tondan fazla altın üretimi yapıldı. Ülke genelinde 2012 yılından bu yana maden ruhsatı için yapılan başvuru sayısı 20 binden fazla olurken, düzenlenen arama ruhsat sayısı 19 bin oldu. 

Altın madenciliğinin çevreye ve insan sağlığına olan etkileri, altın madenciliğinin ekolojik yöntemlerle yapılıp yapılamayacağı uzun zamandır tartışılan konular arasında yer alıyor. Altın madenciliği tartışmaları, Erzincan'a bağlı olan ve 2010 yılından beri faaliyet gösteren İliç bölgesindeki Çöpler Altın Madeni'nde kapasite artışı yapılmak istenmesiyle tekrar gündem oldu.

Uzman isimlerin altın madenciliği konusunda gerçekleştirdiği açıklamalar dikkatleri çekti. Altın madenciliğindeki...