09 / 05 / 2024

amerikalıların serveti arttı mı

amerikalıların serveti arttı mı

Merakla beklenen ve açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de hanehalkı serveti, 2021 yılının son çeyreğinde 150,3 trilyon dolara ulaştı ve böylece tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

Konut satışı en çok Hatay'da arttı! İşte satışların en çok arttığı iller ve artış oranları...

TÜİK mart ayına ilişkin istatistikleri açıkladı. Hemen ardından satışların en çok arttığı iller ve artış oranları da belli oldu. İşte burada deprem bölgesi dikkatleri çekti. 

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 7.9 arttı!

2023'ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreği ile kıyaslandığında yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 7,9, daire sayısı yüzde 16,0 ve yüzölçümü yüzde 8,8 yükseldi. İşte son dakika rakamlar...

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay yine konut kredilerinin!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluştururken, söz konusu borç kalemi 12,25 trilyon dolar şeklinde hesaplandı

Amerikalıların serveti 3. çeyrekte azaldı!

ABD Merkez Bankası (Fed), temmuz-eylül dönemine ait merakla beklenen "ABD'nin Finansal Hesapları" raporunu yayımladı. Söz konusu rapora göre ülkede hane halkının net serveti bu yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 151 trilyon dolar şeklinde kaydedildi.

Depremlerin ardından nüfusun arttığı o ilçede imar ve inşa çalışmalarına bir yenisi eklendi: 40 km'lik yol yatırımı!

Yeşilyurt Belediyesi, 81 mahallesinde hayata geçirdiği yatırımlarla Malatya’nın yeniden imar ve inşa sürecine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Depremlerin ardından nüfusun arttığı Kuyulu Mahallesinde 40 km'lik yol yatırımına imza atıldı. 

Vatandaşların borsaya yatırımları zirveye ulaştı!

Borsaya yatırımcı hücumu devam ederken vatandaşların finansal varlıkları arasında hisse senedinin payı da tarihinde ilk kez yüzde 14,5’e yükseldi. Yatırımcıların yoğun ilgisi ile sadece hazirandan bu yana hisse senedinin payı 4 puan arttı.

Fırsatçıların yeni oyunu: Arazi fiyatlarını değerlenecek diye arttırıyorlar!

Fırsatçıların yeni adresi tarım arazileri oldu. Son dönemde satışa çıkarılan küçük tarım arazilerinin, "değerlenecek" diye yüksek fiyatlarla satıldığı ortaya çıktı. Uzmanlar arazi alacakları tek tek uyardı.

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Amerikalıların serveti 2023'ün 2. çeyreğinde rekor seviyeye ulaştı!

ABD'de hane halkının net serveti, 2023 yılının 2. çeyreğinde yükselen borsa ve emlak fiyatlarının da etkisiyle 154,3 trilyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükseldi.

Enerji şirketleri borsada yatırımcıların odak noktası haline geliyor

Bu hafta borsada yatırımcıların ilgisini çeken hisseler belirlendi. Enerji şirketleri öne çıktı ve yatırımcılar bu hisselere yoğun ilgi gösterdi. Hisselerin fiyatlarının artışıyla birlikte işlem hacimleri de arttı, bu da yatırımcıların ilgisinin yükseldiğini gösteriyor.

Amerikalıların serveti 2023'ün ilk çeyreğinde 148,8 trilyon dolara ulaştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de hane halkının net serveti, bu senenin ilk çeyreğinde yüzde 2 arttı ve 148,8 trilyon dolara yükseldi.

Nisan'da markaların hem satışları hem ciroları arttı! Yerli müşterilerden yoğun alışveriş!

BMD'den yapılan son dakika açıklamasına göre, Nisan'da markaların hem satışları hem ciroları arttı. İşte o veriler...

Antalya'da konut yüzde 551 arttı! Ruslar ve Ukraynalılar'ın yeni durağı Mersin oldu!

Yabancıların ülkemizde en çok konut satın aldıkları bölgelerin başında gelen Antalya'da konut fiyatları uçtu. Yüzde 551 artan fiyatlar karşısında Ruslar ve Ukraynalılar, Mersin'e yönelmeye başladı. İşte detaylar...

amerikalıların serveti arttı mı Haberi

amerikalıların serveti arttı mı

ABD Merkez Bankası (Fed), geçen yılın ekim-aralık dönemine ait merakla beklenen "ABD’nin Finansal Hesapları" raporunu resmen açıkladı.

Merakla beklenen ve açıklanan resmi rakamlara göre, ülkede hane halkı toplam serveti 150,3 trilyon dolara çıktı. 

Anadolu Ajansı'nın geçen senenin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,7 artış gösteren toplam hane halkı serveti, 2020 yılının son çeyreğine göre de yüzde 14,4 yükseldi.

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, söz konusu bu dönemde toplam hane halkı servetinde görülen artışla, gayrimenkullerin toplam değerinin 1,5 trilyon dolar artması ve Amerikan hisse senetlerinin toplam 2,5 trilyon dolar değer kazanması da oldukça etkili oldı.

Peki ABD'de konut kredisi kullanımı ne oldu? ABD'de konut kredisi kullanımı arttı mı? İşte detaylar...

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikan hanehalkının toplam borçları da geçen...