06 / 05 / 2024

anıtkabire neden çocuk parkı yapıldı

anıtkabire neden çocuk parkı yapıldı

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan bugün köşesinde "Anıtkabir'e yapılan çocuk parkı"yla ilgili bir yazı yazdı. İşte yazının detayları..

AVM'ler neden teker teker batıyor?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Nuri Şapkacı’ya göre, an itibariyle 447 AVM’nin 60 – 70 kadarı bankaların eline geçtiğine dikkat çekmişti. Peki AVM'ler neden teker teker batıyor?

Çalışan anneler dikkat! Doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

2024 asgari ücret zammı yüzde 49, memur zammı da yüzde 49.25 olarak açıklanırken çalışan anneleri ilgilendiren zam ve iyileştirme haberleri de geldi. Peki doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

Doğanşehir'de deprem konutlarından 350'si ay sonuna kadar tamamlanacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, martta temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin, ay sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi planlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Borsa İstanbul'da hesap açan altın ve dolar yatırımcısı neden zarar etti? İşte cevabı!

Son zamanlarda Borsa İstanbul'da milyonlarca hesap açıldı. Bunlar arasında çok sayıda altın ve dolar yatırımcıları bulunuyor ve büyük bölümü de kaybetti. Peki ya neden? Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay sosyal medya hesabı X'ten açıkladı.

Ev hanımları emekli oluyor! Prim desteği, çocuk sayısı detayları

Milyonlarca ev hanımı artık emekli olabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında olan ev kadınlarına emeklilik ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Yeni düzenlemede prim desteği ve çocuk sayısına göre yaşın düşürülmesi ve yıpranma tazminatı gibi çalışmaların yapılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısı karşılık buldu! Onlar da iğneden ipliğe indirim yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısına destek sürüyor. İTO Başkanı Şekip Avdagiç ve ATO Başkanı Gürsel Baran, oda üyelerini indirime ve yıl sonuna kadar zam yapmamaya davet etti. Ayrıca, İstanbul Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere de bütün sektörleri enflasyonla mücadeleye çağırdı.

Çalışan emekliye ikramiye tartışmasında flaş gelişme! Anayasa Mahkemesine gidebilir! Çalışan emekliler dikkat!

Çalışan emeklilerin 5 bin TL'lik ikramiyeden faydalanamayacak olması tepkilere neden oldu. CHP, düzenlemenin bu şekilde meclisten geçirilmesi halinde AYM'ye gitmeyi planlıyor. İşte detaylar...

SGK, 12,5 yıl çalışan bireylere erken emeklilik imkanı sunuyor! EYT beklemek artık tarih oluyor! 

Türkiye'de emeklilik sistemine önemli bir yenilik geliyor. Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yürütülen çalışmalar, emeklilik şartlarına annelik ve çocuk sayısını etkileyici faktörler olarak eklemeyi planlıyor. İşte ev kadınlarını ve çalışan kadınları kapsayan EYT konusundaki önemli düzenlemeler…

Anne adaylarına güzel haber: Her doğumda 3 farklı ödeme yapılıyor! Maaşlar hesaplara tıkır tıkır anında yatırılıyor! 

Devlet çalışan kadınlara destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda anne adaylarına doğum süresince çocuk parası, doğum parası, süt parası gibi üç farklı ödeme yapıyor. 

Merkez Bankası enflasyonun neden yüksek olduğunu açıkladı!

TCMB’den neden enflasyonun yüksek olduğuna ilişkin bir açıklama geldi. Tüketici enflasyonun tarihsel temmuz ayı eğilimine kıyasla yüksek bir artış yaşadığını paylaşan TCMB, bu gelişmede vergi artışlarının yanında, liradaki değer kaybının ve ücret artışlarının etkili olduğunu ifade etti.

Karaca'nın konuşan airfryeri bir gecede zamlandı: İşte Karaca Air Pro Cook XL 2 in 1 Konuşan Airfryer güncel fiyatı

Yükselen döviz kuru birçok ürünün fiyatlarında artışlara neden oldu. Ayrıca yapılan vergi arttırımı da fiyatların yükselmesinde önemli bir rol oynadı. Peki Karaca Air Pro Cook XL 2 in 1 Konuşan Airfryer ne kadar, kaç TL oldu? İşte Karaca Air Pro Cook XL 2 in 1 Konuşan Airfryer güncel fiyatı...

Boş evlerle savaş: İstanbul'da konut sorunu ve dünyada çığır açan çözümler!

İstanbul'da konut sorunu, emlak sektöründeki ilerlemelerle birlikte artış göstermeye devam ediyor. Bu dönemde şehirde on binlerce boş evin bulunması da yoğun tartışmalara neden oluyor. Peki, dünya kentlerinde bu sorunun nasıl yaşanıyor ve hangi tür çözümler gündeme geliyor? İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin CDS primi neden yükseliyor?

Türkiye'nin beş senelik CDS'i çarşamba günü 10 baz puan düşerek 668'e indi. Fakat CDS, 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde tamamlamasının ardından 200 baz puan artarak 702 puana kadar yükselmişti. Peki, neden CDS primi yükseliyor?

anıtkabire neden çocuk parkı yapıldı Haberi

anıtkabire neden çocuk parkı yapıldı

ANITKABİR’e plastik kaydıraklı çocuk parkı yapmak, hangi aklı evvelin fikri acaba?


Hangi aklı evvel buna onay verdi acaba?


Bunca aklı evvele karşı bir kişi bile çıkıp...


“Yapmayalım, olmaz, yakışmaz, mekânın ruhuna aykırı kaçar” falan demedi...