29 / 04 / 2024

Ankara 870 konutun temelleri atıldı

Ankara 870 konutun temelleri atıldı

Ankara'nın Mamak ilçesinde 870 konutun temel atma töreni, Başbakan Yardımcısı Yalçm Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce ve TOKİ Başkam Mehmet Ergün Turan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

15 yıllık hasret son buldu! Ankara Büyükşehir, Mamak'taki 342 konutun kuralarını çekti!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak'taki 342 konutun kura çekilişini gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen kura çekilişiyle 15 yıllık hasret de son buldu...

TOKİ Ankara Sincan Saraycık’taki 5 bin 701 konutun inşasını tamamladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Ankara Sincan Saraycık’ta yapımına başlanan 5 bin 701 adet konutun inşaatı tamamlandı.

TOKİ Ankara'da 91 bin 594 konutun inşasını tamamladı! 

TOKİ başkent Ankara'da inşasına başladığı 100 bin 87 konutun 91 bin 594'ünü tamamladı. Ayrıca kent genelinde 7 hastane, 191 okul, 59 cami, 5 kütüphane, 7 öğrenci yurdu, 22 spor salonu ve 38 kamu kurumu da inşa edildi. 

TOKİ, Ankara'daki 85 bin 979 konutun inşaatını tamamladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada, başkent Ankara'da inşa ettikleri 94 bin 994 konutun 85 bin 979'unu tamamlayarak vatandaşlara teslim ettiklerini söyledi.

Ankara Nallıhan’da 173 konutun hak sahipleri belirlendi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  tarafından Ankara’nın Nallıhan İlçesi, Çayırhan Mahallesi’nde hayata geçirilen 173 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi.

Sincan Ankara'daki 217 konutun kura sonucu açıklandı!

Sincan Ankara'daki 217 konutun kura sonucu açıklandı. Projede 81 adet 2+1 konut için 97 geçerli başvuru, 136 adet 3+1 konut için 322 geçerli başvuru kabul edildi. 

TOKİ Ankara Bala projesinin ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara’nın Bala İlçesi, Şentepe Mahallesi’nde hayata geçirilecek 137 konutun ihalesi yapıldı. 

TOKİ Ankara Sincan Konutları'nın ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara Sincan’da yaptırılacak 541 adet konutun ihalesi gerçekleştirildi

Ankara’da konutun ortalama geri dönüş süresi 16 yıl!

Ankara genelinde konutların geri dönüş süresinin ortalama 16 yıl olduğu görülüyor. Endeksa verilerine göre Ankara’da 2+1 konutların geri dönüş süresi ortalama 13 yıl iken, 3+1 konutlarda bu oran 19 yıl olarak belirleniyor.

Konutun geri dönüş süresi belirlendi!

Endeksa.com verilerine göre konutun geri dönüş süresi Trabzon’da 25 yıl, İstanbul’da 21 yıl, İzmir ve Antalya’da 20 yıl, Samsun’da 19 yıl, Konya’da 18 yıl, Bursa ve Diyarbakır’da 17 yıl, Ankara’da ise 16 yıl.

Kuzey Ankara Girişi Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekiliyor!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yer alan 145 adet konutun kuraları yarın çekilecek.

Ankara Gölbaşı'nın imar planı değişti!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, Gölbaşı İncek Mahallesi'ndeki imar planı değişti. Onaylanan planlarda “kentsel dönüşüm ve gelişim proje” alanı içinde kalan 25 adet konutun yapılması 15 kat artırıldı.

Ankara Yaşamkent'teki konutun hastane olarak kiralandığı iddiaları mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ankara Yaşamkent'te bulunan konut olarak projelendirilmiş bir binanın üst düzey bir bürokratın talimatıyla hastane olarak kiralandığına dair iddialar meclis gündemine taşındı..

Ankara 870 konutun temelleri atıldı Haberi

Ankara 870 konutun temelleri atıldı

Ankara'nın Mamak ilçesinde 870 konutun temel atma töreni, Başbakan Yardımcısı Yalçm Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakam İdris Güllüce ve TOKİ Başkam Mehmet Ergün Turan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. 


TÜRKİYE KALKMIYOR, GELİŞİYOR 

Güllüce, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de 7 milyondan fada binanın iki sebepten dolayı değişmesi gerektiğini söyledi. Bu sebepleri ise ülke'ııin deprem kuşağı bölgesinde olması ve yeni Türkiye'ye uygun hale getirilmesi olarak açıkladı. Ülke'nin her tarafının şantiyeye çevrilmiş olmasını, refah seviyesinin yükseldiğini gösteren bir ölçüt olduğunu ifade eden Güllüce, beton makinelerinin çalışmasının da Türkiye'nin kalkındığı anlamına geldiğüıi belirtti. 


ŞEHRİN DOKUSU BOZULMAYACAK 

TOKİ Başkam Mehmet Ergün Turan ise 2023 yılma kadar 6,5 müyon konutun dönüştürülmesinin hedeflendiğini anlattı. Yapüacak TOKİ projelerinin şehirlerin tarihi, kültürel ve doğal çevresini titizlikle koruyacağım belirten Turan, "TOKİ'nin ürettiği konut sayısının, yeni kalkınma programı...