04 / 10 / 2024

ankara istanbul tren seferleri ne zaman

ankara istanbul tren seferleri ne zaman

Ankara - İstanbul yolunu yaklaşık 3 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren’de test sürüşü mart ayında başlayacak. Hattın, hizmete girdiğinde günde 50 bin yolcu taşıması planlanıyor...

Ankara-İstanbul YHT Hattı'nın Bursa'ya kadar olan bölümü 2025'in sonunda hizmete açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bursa'da önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, hem YHT'nin Bursa'ya kadar olan bölümüne hem de Emek-Arabayatağı Metro Hattı'na ilişkin müjdeleri verdi. İşte ayrıntılar...

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi için tarih verildi! İki şehir arası 80 dakikaya iniyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada "Saatte 350 kilometre hızla giden Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi'nde çalışmalar başladığını belirterek, “2034 gibi bitirebiliriz. 80 dakikada İstanbul'a gidebileceğiz." dedi.

Ankara-İstanbul süper hızlı tren projesine büyük ilgi! 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara ile İstanbul arasında inşa edilmesi planlanan yeni hızlı tren projesine Güney Kore'nin ilgi gösterdiğini kaydetti.

Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya iniyor! Süper Hızlı Tren'in güzergahı belli oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu merakla beklenen Süper Hızlı Tren ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu projeyle Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya ineceğini açıkladı.

Milli Emlak'tan Ankara, İstanbul, İzmir'de 40-50 bin TL'ye arsa satışı...

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Haziran ve Temmuz 2024 tarihlerinde Konya, Tokat ve Kütahya'da uygun fiyatlarla arsa ve arazi satış ihaleleri düzenleyeceğini duyurdu. Buna göre, satışa sunulacak olan taşınmazların detayları da belirtildi.

1934 yılında tapu işleri için Ankara, İstanbul ve Bursa'ya tapu sicil müdürlükleri yapılmış!

1934 yılında Tapu Umum Müdürlüğü 934 bütçesi hazırlamaya başlamış. BU kapsamda  Ankara, İstanbul ve Bursa'ya Tapu Sicil Müdürlükleri yapılacakmış.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Ankara, İstanbul, İzmir açıklaması: Bu üç ilde yakın sürede deprem var mı?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından Ankara, İstanbul, İzmir illerindeki deprem beklentisini açıkladı. İşte Ercan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi bu yıl ihaleye çıkıyor! İki büyükşehir arası 80 dakikaya iniyor!

Büyük İstanbul Mitingi'nde önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin bu yıl ihaleye çıkacağını müjdeledi. İşte Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi ile ilgili detaylar...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-İstanbul arası hızlanıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin dört bir yanında ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha konforlu bir yaşam sunmak için durmadan, yılmadan çalıştıklarını kaydederek, Ankara-İstanbul YHT Hattı'ndaki seyahat süresini 35 dakika daha kısaltacaklarını duyurdu.

Ankara İstanbul, İzmir'in de aralarında olduğu 8 ildeki 13 gayrimenkul özelleştiriliyor!

Sümer Holding A.Ş., Afyonkarahisar, Amasya, Çorum, Ağrı, Ankara İstanbul, İzmir ve Samsun illerinde yer alan 13 adet gayrimenkul özelleştiriliyor. İşte o özelleştirme ile ilgili tüm detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 20 senede ulaştırma ve haberleşme altyapısına 250 milyar dolarlık yatırım yapıldığını bildirdi. Ayrıca Uraloğlu, İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya inecek projeye ilişkin bilgi verdi.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İstanbul arasına yeni otoyol geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasındaki otoyolların yeterli gelmediğini ifade ederek yeni proje için sinyal yaktı.

Bakan Uraloğlu'ndan yeni hızlı tren müjdesi: Ankara-İstanbul arası mesafe 80 dakika olacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek yeni bir hızlı tren projesinin olduğunu açıkladı.

ankara istanbul tren seferleri ne zaman Haberi

ankara istanbul tren seferleri ne zaman


Ankara-İstanbul yolunu yaklaşık 3 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren’de test sürüşü mart ayında başlayacak. Hattın, hizmete girdiğinde günde 50 bin yolcu taşıması planlanıyor.   


İSTANBUL-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı için geri sayım başladı. Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara-İstanbul hattında, Piri Reis test treniyle mart ayı başından itibaren aralıksız test seferlerine geçileceğini, çok kısa süre sonra da hattın açılışının yapılacağını söyledi. 




40 MİLYON LİRALIK TEST TRENİ

Ankara-İstanbul YHT hattının ölçüm testleri, dünyadaki 5-6 adet test treninden biri olan Piri Reis Treni ile yapılıyor. 35 milyon lira değerindeki YHT seti üzerine 14 milyon lira ek harcama yapılarak monte edilen ölçüm cihazlarından oluşan Piri Reis, 50 değişik ölçüm yapabiliyor. Yapımı...