18 / 05 / 2024

Ankara Porsuk uçurumu korkutuyor

Ankara Porsuk uçurumu korkutuyor

Ankara Etlik Yayla Mahallesi Porsuk Sokak üzerinde yer alan uçurum vatandaşları korkutuyor. Mahalleli, bölgede alınan önlemlerin yetersiz olduğunu söyleyerek, daha koruyucu tedbirlerin alınmasının yetkililerden bekliyor.

Günübirlik evlerdeki saat oyunu ağızları açık bıraktı!

Ramazan Bayramı'nın gelmesi ve yaz sezonunun yaklaşmasıyla günübirlik konutlara talep de arttı. Emlak platformlarındaki ilanda gösterilmiş olan rakamla gerçek fiyat birbirini tutmazken ev sahipleri aradaki bu uçurumu ise, 'saatlik ücret, fiyat güncellendi' gibi bahanelerle açıklıyor.

Milyarderler 2020'den sonra yüzde 34 daha da zenginleşti! Krizlerde, zengin daha zengin, yoksul daha yoksul oluyor!

İngiltere merkezli uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, 2020 sonrasında yaşanan küresel salgın, savaş, hayat pahalılığı ve iklim değişimi gibi krizlerin zenginler ve yoksullar arasındaki uçurumu daha da genişlettiğinin altını çizdi. Buna göre, milyarderler 2020'den sonra yüzde 34 daha da zengi

Öğretmen ve aşçı maaşları arasındaki fark gözlerinizi açacak!

Bir Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki (YİBO) maaş uçurumu, Hür-Sen Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı öğretmen Levent Kuruoğlu tarafından gündeme getirildi. Yapılan açıklamaya göre, aynı okulda çalışan aşçı 27 bin TL maaş alırken öğretmenler ise sadece 18 bin TL maaşla yetinmek zorunda

Hâl çıkışı farklı raf ücreti farklı! Aradaki uçurumu karekod okutarak öğrendiler

Ürünlerin hal çıkış ücretleri ile raf ücretleri arasında oluşan büyük fark, 'Hal Kayıt Sistemi' ile tespit edildi. Halden kilosu 18 TL'ye çıkış yapan eriğin ücretinin raflarda 59 TL'ye satılması vatandaşın tepkisine sebep oldu.

Tekne ve yelkenlilere talep patladı marinalarda yer kalmadı

Küresel ekonomik kriz, tüm dünyada gelir dağılımındaki uçurumu tetiklerken Türkiye'de tekne ve yelkenlilere olan talep artışı, marinalarda bağlı tekne sayısının ikiye katlanması dikkat çekti. Tekne bir yatırım aracı olurken siparişlerin teslim tarihleri 2024'e kadar uzadı.

FOY Token 16 milyon TL'lik vurgunla battı!

Ankara Kuşu olarak kripto para borsasında işlem gören FOY Token'in 16 milyon TL'lik vurgunla battığı iddia edildi.

Uğur Okulları'ndan Ankara'ya yeni kampüs!

Ankara’da Balgat, Batıkent ve Yaşamkent’te bulunan kampüslerinde eğitime devam eden Uğur Okulları, başkent Ankara Doğukent Kampüsü'nde de öğrencilerle buluşacak. 

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir YHT projesinin ihalesi mecliste!

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir yüksek standartlı demiryolu projesi için yapılan ihale meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zenginler ve dar gelirliler arasında kira uçurumu!

Harcamalar içinde kira ve faturaların payı dar gelirli için artarken zengin için azalıyor. Bugün dar gelirli bir aile her 3 lirasının birini barınmak için harcıyor.

Dünyada servet eşitsizliği uçurumu derinleşiyor!

Oxfam raporuna göre 2018'de dünyanın en zengin 26 kişisinin varlıkları, 3,8 milyar yoksulun toplam varlığına eşit hale geldi...

Ankara-İzmir YHT 2019'da tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir YHT hattında inşaatın 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Ankara'daki eski hava gazı fabrikasının bulunduğu parsel kimin?

Ankara'daki eski hava gazı fabrikasının bulunduğu adadaki 1, 2, 3 ve 4 nolu parsellerin mülkiyeti meclis gündemine taşındı. Emir konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ankara Anadolu Bulvarı'na ikinci U dönüş köprüsü!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Bulvarı üzerinde trafik yoğunluğunun yaşandığı ASKİ İvedik Arıtma Tesisleri önüne yapılan “U” dönüş köprüsündeki çalışmalar tamamlandı.

Ankara Porsuk uçurumu korkutuyor Haberi

Ankara Porsuk uçurumu korkutuyor

Uçurumun çok küçük bir bölümünde Büyükşehir Belediyesi’nin yerleştirdiği New Jersey tarzı bariyerlerden bulunduğunu ancak önlemin yetersiz kaldığını belirten Yayla Mahallesi sakinleri şöyle konuştu:

“Uçurum özellikle hava karardığında araçlar için büyük bir tehlike arz ediyor. Bölgeyi bilmeyen ve hız yapan sürücüler her an bir kaza yapabilir. Uçuruma sadece 3 tane bariyer yerleştirilmiş, büyük kısmı halen açıkta. Üzücü bir kaza yaşanmadan Büyükşehir Belediyesi’nin önlem almasını...