07 / 05 / 2024

Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi

Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi

Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi, iki yıl süren bir çabanın ardından, "3. Derece Doğal SİT Alanı" olarak tescil edildi. Fen Fakültesi'ne ev sahipliği yapan Tandoğan Yerleşkesi'nde yüzlerce çeşit bitki yetişiyor

Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı! Bursa’da bulunan Kayapa-Yenişehir Fayı büyük İstanbul depremini tetikler mi?

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği çalışma doğrultusunda Bursa’da haritalarda yer almayan bir fay keşfedildiği açıklandı.

Haritalarda yer almayan aktif fay keşfedildi: 7.3'lük deprem üretebilir!

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada daha önce haritalarda yer almayan yeni bir fay keşfedildi. Söz konusu bu fayın, 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği  belirtiliyor. 

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Elif İkra Sadak, İnanç Mert Tandoğan ve Zuhal Funda Tandoğan ortaklığında kuruldu.

Marmara depremi er ya da geç olacak! Prof. Dr. Kadıoğlu, İstanbul için acil eylem planını açıkladı!

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, beklenen büyük Marmara depreminin er ya da geç olacağını dile getirdi ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Depremlerin ardından Antakya için korkutan tablo ortaya çıktı! Olası Antakya depremi için o bölgeler işaret edildi...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Antakya'da araştırma yapan Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, Antakya için korkutan tabloyu gözler önüne serdi. O bölgeleri işaret eden Kadıoğlu, yapılaşma olmamalı dedi. 

5a Tandoğan İnşaat Madencilik Nakliyat Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

5a Tandoğan İnşaat Madencilik Nakliyat Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Tandoğan tarafından kuruldu.

Lise mezunu 252 memur alınıyor! Ankara Üniversitesi resmen açıkladı! Başvuru ekranı ve şartları belli oldu!

Ankara Üniversitesi lise mezunu 52 memur alımı yapacağını açıkladı. KPSS puan sıralaması esas alarak görevlendirilme yapacak olan üniversite kadrolara ilişkin detayları açıkladı.

Cumhuriyetin ilk üniversitesi çok sayıda öğretim görevlisi alıyor! Son başvuru tarihi 14 Temmuz 2023!

Cumhuriyetin ilk üniversitesi olan Ankara Üniversitesi çok sayıda öğretim görevlisi alıyor. İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

KPSS’den 50 puan alanlara müjde! Ankara üniversitesi 952 personel alım sonuçları açıklandı mı? İşte detaylar!

KPSS’den üniversite personeli oluyor. Akara üniversitesi 952 personel alım sonuçları merakla araştırılıyor. İşte detaylar!

Ceda Proje İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Ceda Proje İnşaat Taahhüt Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Yağmur Tandoğan tarafından kuruldu.

O kurum tam 942 personel alacak! Şoför, aşçı, temizlik personeli, mühendis, bakım onarım elemanı, güvenlik görevlisi...

Ankara Üniversitesi tam 942 personel alımı yapacağını duyurdu. Personel alım ilanı Resmî Gazete’de yayımlanırken, başvurulara ilişkin şartlar ve detaylar belli oldu.

Belediye o ilde 18 bin 944 metrekarelik arsa satacak! 

Muş Belediye Başkanlığı, Muş Tandoğan Köyü'nde yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 12 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi Haberi

Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi

TANDOĞAN Yerleşkesi, sahip olduğu rekreasyonel ve sportif olanakları ile insan-doğa etkileşimi misyonunu yerine getiriyor. 

Dünyanın değişik bölgelerinden getirilmiş 134 çalı ve ağaç formunda bitki türü barındırmasıyla Arboretum ve Botanik Bahçesi özelliği taşıyor. 

180 omurgasız, 2 iki yaşamlı, 6 sürüngen, 14 kuş ve 13 memeli hayvan olmak üzere toplam 216 hayvan türüne ev sahipliği yapan yerleşke, canlılar için adeta bir sığmak niteliği taşıyor. Bu özellikleri dikkate alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Tandoğan Yerleşkesini 3. Derece Doğal SİT Alanı olarak tescil etti. 


KENTİN MERKEZİNDE DOĞA HARİKASI 

Tandoğan Yerleşkesi Başkent Ankara'nın en merkezi noktalarından birinde tam bir doğa harikası özelliği taşıyor. Üniversitede Arziona servisi gibi anıt ağaçlar ile 39 farklı mantar Türkiye'de sadece Tandoğan Yerleşkesi'nde tespit edilmiş durumda.



AFRİKA PAPAĞANLARI

Anavatanlarından uzakta sığınacak...