06 / 01 / 2025

antalyada binalar riskli mi

antalyada binalar riskli mi

İnşaat Mühendisi Turgut Yalçın, Konyaaltı, Işıklar, Güllük, Şarampol, Demirgül, Dokuma, Kanalboyu, ve Meltem Mahallesi’ndeki 2000 yılı öncesi yapılan tüm binalardan acilen karot alınarak, sonuçların raporlandırılması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Ramazan Sever Malatya için acı gerçeği açıkladı! Zemini riskli! Yüksek binalar tehlike saçıyor!

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Sever, Malatya’nın zemininin riskli olduğunu söyleyerek yüksek binaların tehlike saçtığını belirtti.

Kentsel dönüşümle yenilenemeyen riskli binalar için çözümler! İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan tek tek sıraladı! 

Kentsel dönüşümde zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanabiliyor ve imar durumu sebebiyle dönüşüm süreci çıkmaza girebiliyor. Peki riskli binaların dönüşümü için çözümler neler? İşte İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan'ın konu ile ilgili önerileri...

Didim'deki 1.137 konutluk Sahil Sitesi'nde kentsel dönüşüm adımı: Tabut binalar için riskli yapı kararı çıktı! 

Aydın Didim'de yaklaşık 2 bin 500 kişinin yaşadığı 53 yıllık 1137 konuttan oluşan Sahil Sitesi'ndeki tabut binalarda Didim Belediyesi’nin yıllardır bir adım atmaması sebebiyle kentsel dönüşüm başlatılamıyordu. Bakanlık devreye girdi ve test sonucu binalar riskli yapı ilan edildi. İşte ayrıntılar...

Rezerv alan uygulaması Meclis'te! Hasarsız binalar riskli yapılara mı dönüştürülüyor? 

CHP'li Nermin Yıldırım Kara, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplaması istemiyle Meclis'e soru önergesi sundu. İşte o önergenin gerekçesi ve sorular...

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Ümraniye'deki riskli binalar yıkılıyor!

Türkiye'deki depremler sonrası riskli binaların dönüşüm süreci Ümraniye'de de başladı. Yasal süresi dolan riskli binaların yıkımına başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Mühendis ve mimarlar, depreme karşı riskli binaları ortaya çıkaracak!

Erzincan'da Valilik tarafından mühendis ve mimarlardan oluşturulan bir komisyon, tüm yapıları depreme karşı inceleyip riskli binaları ortaya çıkaracak.

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Riskli binalar acilen yenilenerek dönüştürülmeli! 

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, riskli binalar, kentsel dönüşüm ve beton kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Eskişehir'deki riskli binalar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Eskişehir'de bina stokunun tamamını tarayıp, riskli binaları belirlediklerini belirtti.

Antalya'da riskli binalar ortadan kaldırılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yer alan riskli binalar ve kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Denetlenen binaların yüzde 95'i riskli çıkıyor!

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (AFAM) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan yaptığı açıklamada "Üniversitemizdeki laboratuvara gelen binaların yüzde 95'i riskli çıkmıştır" şeklinde konuştu.

antalyada binalar riskli mi Haberi

antalyada binalar riskli mi

İnşaat Mühendisi Turgut Yalçın, Antalya’da 2000 yılı öncesi yapılan binalar konusunda mülk sahiplerini uyardı. İnş. Müh. Yalçın, özellikle Konyaaltı, Işıklar, Güllük, Şarampol, Demirgül, Dokuma, Kanalboyu ve Meltem Mahallesi’nde, 2000 yılı öncesi yapılan tüm binalardan acilen karot alınarak, sonuçların raporlandırılması gerektiğini vurguladı. Eski binalarda, üzerine beton atılan demirin ağırlık nedeniyle toprağa çakıldığını belirten Turgut, “Bu nedenle Antalya’daki 2000 yılı öncesi yapılan binaları vatandaşların can ve mal güvenliği açısından sağlıklı görmüyorum” dedi.


İnşaat Mühendisi Turgut Yalçın, yeni ev almak isteyenlere de uyarılarda bulunarak, “ Vatandaşlar ev alırken, 2007 yılı sonrası yapılan binaları tercih etsinler” diye konuştu. Yalçın, “Alacağınız evin, camı, penceresi değil, demiri ve betonun sulanması önemlidir’ dedi. Antalya’da son yıllarda bina betonlarının müteahhitler tarafından yeterince sulanmadığına da değinen İnş. Müh. Yalçın,...