24 / 07 / 2024

apartman boyu ne ile ölçülür

apartman boyu ne ile ölçülür

Apartman yapılırken apartmanın taban alanı kat sayısı,kat alanı katsayısı esas alınıp yapılması gerekiyor.Bu alanların ölçümlerine dikkat edilerek inşaata başlanıyor.Peki apartmanın boyu neyle ölçülür?

12 daireli bir apartmanın maliyetlere göre dağılımı ortaya çıktı! İşte o hesaplama...

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 72,78 artarken, aylık yüzde 1,11 arttı. İnşaat maliyetleri artarken binlerce kişi bir binanın maliyetinin ne kadar olduğunu merak ediyor. İşte 12 daireli bir apartmanın maliyet dağılımı...

Zamlı 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti dün açıkladı. Buna göre, Bakan Işıkhan 2024 senesinde uygulanacak olan asgari ücret tutarının 17.002 TL olduğunu belirtmişti. Peki 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Caddebostan Ulaş Apartmanı 2023 fiyat listesi!

Caddebostan Ulaş Apartmanı'ndaki dairelerde satışlar devam ediyor. Peki, Caddebostan Ulaş Apartmanı 2023 fiyatları ne kadar?

Adana'da depremde yıkılan Zeray Apartmanı'nı yapan kooperatifin kurucusu ve fenni mesulüne dava!

Adana'da Zeray Apartmanı'nın depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, binayı yapan kooperatifin kurucuları arasında yer alan tutuklu Şevik ile firari fenni mesul inşaat mühendisi Çampınarı hakkında dava açıldı.

New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı: Lüks apartman neden yıkıldı?

New York Times tarafından yapılan bir araştırma ve adli analiz, büyük depremde kusurlu tasarım ve asgari denetimin nasıl ölümcül sonuçlar oluşturduğunu gözler önüne serdi. New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı. İşte o lüks apartmanın ölüm tuzağı olmasının nedenleri...

Yeksa Yapı Şükrüpaşa apartmanında son konut!

İstanbul'un en nezih semti Kadıköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeksa Yapı tarafından hayata geçirilen Şükrüpaşa apartmanında son konut. Peki Şükrüpaşa apartmanında son konutun fiyatı ne kadar?

Binanızın sağlamlığından ne kadar eminsiniz? Apartman sakinleri toplanıp hemen bu testi yaptırın!

Deprem gerçeği herkesin hayatında. Peki bu gerçeğe karşı neler yapıyorsunuz? Apartman sakinleri hemen bu testi yaptırmalı! İşte detaylar!

Altın alyans fiyatı kaç lira? Altın alyans fiyatı ne kadar? 4 Ocak 2023 Elizi fiyat listesi

Alyans, mutluluğa atılan adımda taşıdığı anlamla çiftlerin bir ömür boyu birlikteliğini simgeler. Her evlenen çift tarafından mutlaka alınması gereken alyasların fiyatları merak ediliyor. Peki Altın alyans fiyatı ne kadar? 4 Ocak 2023 Elizi fiyat listesi.

Aile boyu otomobil Egea Cross Wagon'a tam 10 bin TL indirim geldi! Egea Cross Wagon 23 Kasım 2022 fiyat listesi! 

Aile boyu otomobil Egea Cross Wagon'a bu ay tam 10 bin TL indirim geldi. Peki Egea Cross Wagon'un Kasım ayı fiyatları ne kadar? İşte Egea Cross Wagon 23 Kasım 2022 fiyat listesi...

Apartman inşaatı maliyeti 2023 yılı fiyatları ne kadar oldu? İşte apartman inşaatı maliyeti fiyatları...

Apartman inşaatı maliyeti 2023 yılı fiyatları geçtiğimiz gün itibarıyla Resmi Gazete’de yayımladı. Peki, apartman inşaatı maliyeti 2023 yılı ne kadar oldu? Apartman inşaatı maliyetleri yükseldi mi? İşte apartman inşaatı maliyeti 2023 senesi...

Apartman inşaatı maliyeti 2023 fiyatları ne kadar oldu? İşte apartman inşaatı maliyeti fiyatları...

Apartman inşaatı maliyeti 2023 fiyatları bugün itibarıyla Resmi Gazete’de yayımladı. Peki apartman inşaatı maliyeti 2023 ne kadar oldu? Apartman inşaatı maliyetleri arttı mı? İşte apartman inşaatı maliyeti 2023 yılı...

Milli Emlak Bursa'da 10.2 milyon TL'ye apartman satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Bursa'da yer alan apartman için satış ihalesi düzenliyor. Peki merakla beklenen satış ihalesi ne zaman gerçekleştirilecek? İşte Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesindeki o ilan...

Kiracı aidat ödemezse ne olur?

Apartman ya da site yönetimi tarafından ortak kullanım giderlerinin karşılanabilmesi için aidat adı altında ücretler toplanıyor. Bu aidat kiracı veya ev sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, Kiracı aidat ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidattan ev sahibi mi sorumludur? İşte tüm merak edilenler.

apartman boyu ne ile ölçülür Haberi

apartman boyu ne ile ölçülür

Apartmanın boyu neyle ölçülür?

Bir inşaat yapılırken ona ilişkin hesaplamaların doğru bir şekilde yapılması gerekiyor.Apartmanların ne kadar yükseklikle,ne şekilde yapılması gerektiği yapılacak olan bölgenin imar planında yazıyor.


Binanın inşa edileceği  arsanın imar planı göz önünde bulundurularak yapılan hesaplamalar TAKS hesabı ile KAKS (Emsal) hesabı olarak sıralanıyor. 


TAKS, bir yapının taban alanının ne kadar olacağını belirliyorTaban Alanı Katsayısı olan TAKS, arsadaki inşaatın taban oturum alanının arsaya oranı oluyor.Taban alanı bahçede yapılan eklenti ve müştemilatı dahil yapıların tabi zemin veya tesviye edilmiş zemin üzerinde kalan kısmının parseldeki izdüşümünün kapladığı alana deniyor. 


Taban alana girmeyen alar ise, ana yapının dışında kalan binaya ait arıtma tesisi ve trafolar, akaryakıt pompaları ve taşıyıcıları hariç olmak üzere kanopiler ve arkatlar, yangın merpenleri, toprağa dayalı asansör boşlukları, ışıklıklar, zemine oturan...