21 / 07 / 2024

apartmanların metrekare maliyeti

apartmanların metrekare maliyeti

1975 yılında apartman maliyetleri yüzde 66 artmış. 1974 yılında inşaat ruhsatlarında 615 lira olan metrekare maliyeti, 1975 yılında 997 liraya çıkmış. İnşaat birim maliyetleri ise metrekare başına 618 liraymış.

1942 yılında kaloriferli evde oturanlar için yeni karar: Apartmanların sıcaklık dereceleri düşürülecek!

1942 yılında İstanbul Valisi Lütfi Kırdar kaloriferli binalarda oturanlar için yeni bir karar aldığını ve bu kararın uygulamaya konulacağını açıklamış. Alınan karara göre apartmanların sıcaklık derecesinin düşürülmesine karar verilmiş. Peki neden?

Rusya'da sosyal konutların metrekare fiyatı yüzde 4 arttı!

Rusya İnşaat Bakanlığı’nın, sosyal yardım kapsamındaki konut alımları için belirlediği standart konut metrekare fiyatı 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yüzde 4 arttı.

İstanbul'da deniz gören arsanın metrekare fiyatı 40 kuruşmuş!

İstanbul'da günümüzde arsa fiyatları zirveyi görürken 1941 yılında deniz gören arsanın metrekare fiyatı 40 kuruşmuş...

Foça'da konutların metrekare fiyatı 70 bin TL'ye çıktı!

EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Uzmanı Oğuzhan Karaarslan, İzmir Foça’da konut fiyatlarının 40-70 Bin TL/metrekare, tarla fiyatlarının da; 1000-12 bin TL/metrekare aralığında değiştiğini söyledi.

İstanbul'da apartmanların amorti süresi 20-25 seneye ulaştı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. Yazıcı, İstanbul'da apartmanların amorti süresinin 20-25 seneye ulaştığını söyledi. İşte ayrıntılar...

KYK burs miktarı bin 250 TL iken günlük üç öğün yemek maliyeti bin 275 TL'ye ulaşıyor

CHP'nin 'Genç Yoksulluğu Dosyası', üniversite öğrencilerinin ekonomik zorluklarını gözler önüne serdi. Rapor, üniversiteli gençlere sağlanan aylık bin 250 TL burs miktarı ile sadece okul yemekhanesinde üç öğün yemek için gereken bin 275 TL maliyeti karşılaştırarak bu durumun zorluklarını vurguluyor.

Caddebostan’da konutların metrekare fiyatı 90 bin TL'yi geçti!

İstanbul Anadolu Yakası ve Bağdat Caddesi, son dönemlerde gayrimenkul yatırımcıları için de öncelikli hedefler haline geldi. Açıklanan rakamlara göre, Caddebostan’da konutların metrekare fiyatı 90 bin TL'yi geçti.

Apartmanların üst katlarında oturanlara son dakika uyarısı: Kavurucu sıcaklara dikkat! 

Sıcak hava dalgaları sebebiyle apartmanların üst katlarında oturanlara uyarıda bulunan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, üst katlarda yaşayan yaşlı, çocuk, obez ve yatalak kişilerin korunması gerektiğine dikkat çekti. 

'Yarısı Bizden' kampanyasının ilk yıldaki maliyeti 313,5 milyar TL! 

Eski yapı stokunun depreme karşı güçlendirilmesi kapsamında bakanlık tarafından açıklanan “Yarısı Bizden Kampanyası” ile ilk senede 200 bin konutun dönüşüm maliyeti 313,5 milyar lira şeklinde hesaplandı. İşte ayrıntılar...

Elektrikli otomobiller nasıl şarj edilir? Elektrikli araçların şarj maliyeti ne kadar? Tek tek hesaplandı! 

ODMD verilerine göre 2023 yılı ilk 3 ayında 4 bin 670 adet elektrikli araç satıdı ve pazar payı yüzde 2,7'ye yükseldi. Peki elektrikli araçların şarj maliyeti ne kadar?

İstanbul'da yaşamanın maliyeti belli oldu! 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti ne kadar? 

İstanbul’da yaşamanın ortalama maliyeti resmen hesaplandı. Peki İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti Mart ayında ne kadar oldu? 

İnşaat metrekare maliyeti ne kadar? İnşaat metrekare maliyeti 2023!

İnşaat metrekare maliyeti 2023 haberimizde yer alıyor. Peki inşaat metrekare maliyeti 2023 ne kadar oldu? İnşaat metrekare maliyeti arttı mı? İşte inşaat metrekare maliyeti 2023...

Betonarme bina metrekare maliyeti 2023! Betonarme bina metrekare maliyeti 2023'te ne kadar oldu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2023 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri resmen açıklandı. 2023 yılı inşaat maliyet bedelleri, 81 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer aldı. Peki, betonarme bina metrekare maliyeti 2023 ne kadar oldu?

apartmanların metrekare maliyeti Haberi

apartmanların metrekare maliyeti



Apartman maliyetleri %66 artmış görünüyor


İnşaat ruhsatlarında da geçen martta 618 lira olan metrekare maliyeti bu yıl 997 liraya çıktı.


  TÜRKİYE'de 1975'in mart ayı içinde verilen inşaat ruhsatları ve iskan izinlerine göre saptanan bilgiler uyarınca, ''İnşaat maliyetlerinde geçen yıla oranla yüzde 50'nin üzerinde artış olduğu'' görülmektedir.

  Tamamlanmış yapılara verilen inşaat ruhsatları 1975 martında değer olarak toplam 697 milyon TL, yüz ölçümü olarak ise 699 bin metrekare olarak saptanmıştır. Buna göre, mart ayı içindeki birim maliyetleri ise metrekare başına 618,2 liraydı.


  İSKAN'A GÖRE


  İskan verilen yapıların 1975 mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre birim maliyeti ise yüzde 61,3 oranında...