03 / 05 / 2024

araplar alanyaya neden ilgi gösteriyor

araplar alanyaya neden ilgi gösteriyor

ALEKOD Başkanı Balıktay "Yabancılar gereksiz prosedürlerle yoruluyor" dedi Balıktay " Emlak sektörü biraz ağır bir sektör olduğu için her yıl olduğu gibi Haziran, Temmuz, Ağustos ayları havaların sıcak olmasından dolayı duraksama dönemine geçer. " dedi.

Araplar Trabzon'da emlak fiyatlarını uçurdu!

Arap yatırımcıların Karadeniz'e ve Trabzon'a olan ilgisi bölgede fiyatları yükselmesine neden oldu. Araplar Trabzon'da emlak fiyatlarını uçurdu.

Arapların konut ilgisi, Yalova'daki ev fiyatlarını artırdı!

Yalova'da, Arapların konut ilgisi fiyatların artışına neden oldu. Emlakçılar, Arapların sahil kısımlarındaki arsa ve dairelerin yüzde 20'sini aldıklarını söyledi.

Araplar Sapanca'da ev ve arsa fiyatlarını arttırdı!

Sapanca'da, yaz-kış önemli bölümü Suudi Arabistan ve Katar'lı olmak üzere Araplara rastlanıyor. Birçoğu daha önce yapılan villalarda oturan Arapların gelişiyle, bölgedeki ev ve arazi fiyatları da katlandı.

Araplar'ın yeni gözdesi Sapanca!

İstanbulluların hafta sonu tatil mekanı olan Sapanca, artık Arapların gözde mekanı. 3-4 yıldır ilçeye akın eden Arap turistler, son aylarda orman içine yapılan villaları 650 bin dolardan satın alıyor.

Araplar Ordu'dan 50 milyon dolarlık mülk aldı!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son yıllarda yaptıkları tanıtım çalışmalarının sonuç verdiğini belirterek, "Araplar il genelinde 50 milyon dolar civarında gayrimenkul satın aldılar" dedi.

Araplar Ordu'da tatil köyü kuracak!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kente gelen Arapların 50 milyon dolarlık gayrimenkul satın aldığını söyledi. Çambaşı ve Perşembe yaylasına da tatil köyü yapmaya talip olduklarını söyledi.

Araplar Ordu’da 50 milyon dolarlık gayrimenkul aldı!

ORDU Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kente gelen Arapların 50 milyon dolarlık gayrimenkul satın aldığını, Çambaşı ve Perşembe yaylasına da tatil köyü yapmaya talip olduklarını söyledi.

Araplar Bursa'da konut kiralarını yükseltti!

Türkiye'nin en kalabalık dördüncü şehri olan Bursa'da konut kiraları son 6 ayda yüzde 10 oranında arttı. 600 bin Arap turisti ağırlayan Bursa'da Arapların sezonluk ev kiralaması kiraların artmasına yol açıyor.

Türkiye'de yatırım yapan Araplar'ın gözü Türk mobilyasında!

MASKO, katıldığı Dubai Fuarı’nda Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapan Araplar’ın yoğun ilgisiyle karşılaştı. MASKO Başkanı Selahattin Erdoğan, Ortadoğulu zenginlerin Türk mobilyası almak için bağlantılar kurduğunu anlattı.

Mardan Palace Otel neden icralık oldu?

Mardan Palace, bugünlerde borçlar nedeniyle ihtişamını kaybetti. Telman İsmailov’un “Aile mirası olarak yüzyıllar boyunca yaşayacak” dediği Mardan Palace Otel, neden icraya düştü?

Rant Vergisi neden yasalaşmalı?

Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Kerem Alkin, Şeffaflık için, 'Rant Vergisi' yasalaşmalı başlıklı yazısında Rant Vergisi'nin neden yasalaşması gerektiğinden bahsetti. İşte o yazı..

Maşukiye Motali Otel Araplar tarafından reğbet gördü!

Maşukiye'deki Moteli Otel açılalı çok kısa bir süre olmasına rağmen Araplar'ın istilasına uğradı, geçen hafta kraliyet ailesi buradaydı Kadın Kadına Sohbet'in bu haftaki konuğu Maşukiye'de bulunan otelin işletmecisi Gülay Bayramin Burhan.

Fikret Bila Anthill Residence Kat 54'ü neden tercih ediyor?

Fikret Bila, vakit buldukça Anthill Residence Kat 54'e uğrayan bir Ant Yapı dostu. Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila Anthill Residence Kat 54'ü neden tercih ediyor?

araplar alanyaya neden ilgi gösteriyor Haberi

araplar alanyaya neden ilgi gösteriyor

Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Kerim Balıktay emlak sektöründeki satışlarda olağan bir duraksama olduğunu söyledi. Geçen yıla oranla bu yıl yüzde 30'luk kaybın yaşandığını vurgulayan Balıktay "Bu duraksamanın da belli sebepleri var. Emlak sektörü biraz ağır bir sektör olduğu için her yıl olduğu gibi Haziran, Temmuz, Ağustos ayları havaların sıcak olmasından dolayı duraksama dönemine geçer. Çünkü gayrimenkul alan insanlar genelde yaşlı insanlardan oluşuyor. Bunlar da aşın sıcakta tatil yapmak istemeyen insanlar. Onların gelme zamanlan ilkbahar ve sonbahar aylan oluyor genelde. Bir ikinci sebep bütün Orta Doğu'da hala devam eden olumsuz şartlar. Bunlardan mutlaka Türkiye de etkileniyor. 

Üçüncü olarak Avrupa'da devam eden ekonomik kriz tam manasıyla sona ermiş değil. En büyük gayrimenkul satışlarımızın olduğu ülke Rusya. Rusya'da devalüsyon oldu. Devalüsyon neticesinde...