07 / 07 / 2024

Arjantin Çin anlaşması

Arjantin Çin anlaşması

Pekin'de imzalanan anlaşmanın ardından açıklama yapan Arjantin Ekonomi Bakanı Axel Kicillof, Çin'in projeye 5,8 milyar dolar finansman sağlayacağını ve nükleer santralin inşasının 8 yıl süreceğini söyledi.

Türk inşaat firması Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladı

Afganistan'daki yatırımlarını sürdüren Türk şirketi 77 İnşaat, Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladığı kaydedildi. 

Zorlu Enerji ile Schaeffler ortaklık anlaşması imzaladı

Zorlu Enerji, rüzgar türbinlerindeki major ekipmanların atölye seviyesi bakım hizmetleri ve bu alandaki yenilikçi çözümlerini arttırmak için Almanya merkezli olan teknoloji firması Schaeffler ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Galatasaray ile Başkent İnşaat sponsorluk anlaşması imzalandı!

Galatasaray Kulübü ile Başkent İnşaat arasında, sponsorluk anlaşması imzalandı. Söz konusu imza töreni RAMS Park'ta gerçekleştirdi.

Limak ve BAE’li Alpha Dhabi Holding'ten iş birliği: Sürdürülebilir kalkınma için Mutabakat Anlaşması imzalandı!

BAE şirketi Alpha Dhabi Holding ile Limak arasında, Türkiye ve BAE’de sürdürülebilir kalkınma için teşvik sağlayacak olan Mutabakat Anlaşması (MoU) imzalandı. Anlaşma kapsamında inşaat, kalkınma, altyapı, enerji ve turizm sektörleri de yer alıyor. İşte ayrıntılar...

QNB Finansbank ve EBRD deprem bölgesi için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı!

QNB Finansbank ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), depremden etkilenen kişi ve kurumlara kullandırılmak için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kat karşılığı anlaşmada nelere dikkat edilir?

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kat karşılığı anlaşması ne anlama gelmektedir? Bu sorular çok sık sorulmaktadır. Peki Kat karşılığı anlaşması nedir?

Açıklama yapan Fed Başkanı Powell'in konuşmasında endişelendiren detay!

1994 yılından bu yana en büyük faiz artırımını gösteren Fed ile ilgili konuşan Fed Başkanı Powell'in konuşmasındaki 'işsizlik' detayı ekonomistleri endişelendirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri ile swap anlaşması imzalandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında 64 milyar liralık swap anlaşması yapıldı.

Paris İklim Anlaşması inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili kararları masaya yatırdı. İşte Mehmet Sami Kılıç'ın o açıklamaları...

Ukrayna Parlamentosu'ndan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasını onay!

Ukrayna Parlamentosu, Türkiye Cumhuriyeti ve Ukrayna arasında imzalanmış olan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasına onay verdi.

Türkiye'nin swap anlaşması için görüştüğü ülkeler belli oldu!

Reuters haber ajansı, Türkiye'nin swap anlaşması için birçok ülke ile görüşme halinde olduğunu ve Azerbaycan ile anlaşmaya yakın olduğunu bildirdi. Ankara'nın Malezya, Güney Kore, Rusya ve İngiltere'nin yanı sıra Asya'dan bazı ülkelerle de görüştüğü belirtildi.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması Resmi Gazete'de yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Tercihli Ticaret Anlaşması'nın onaylanmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Arjantin Çin anlaşması Haberi

Arjantin Çin anlaşması


 Arjantin, Çin ile yeni bir nükleer enerji santralinin yapımı konusunda anlaşma imzaladığını duyurdu.


Anlaşma, Arjantin'de inşa edilecek dördüncü nükleer enerji santrali ile iki hidroelektrik santralinin Çin tarafından finanse edilmesine izin veriyor.


Pekin'de imzalanan anlaşmanın ardından açıklama yapan Arjantin Ekonomi Bakanı Axel Kicillof, Çin'in projeye 5,8 milyar dolar finansman sağlayacağını ve nükleer santralin inşasının 8 yıl süreceğini söyledi.


Arjantin'in devlete ait nükleer enerji şirketi Nucleoelectrica Argentina, 800 megavatlık kurulu gücü olacak "Atucha III" isimli nükleer enerji santralini, Buenos Aires'in 110 kilometre kuzeybatısındaki Zarate'de bulunan "Atucha II" nükleer santralinin yanına kuracak.


Arjantin, Çin ile ayrıca Patagonia bölgesinde inşa edilecek iki hidroelektrik santraline finansman desteği sağlaması konusunda anlaşmaya vardı. Kicillof'la Pekin'e giden Arjantin Planlama Bakanı Julio De Vido, barajların inşaatının en kısa zamanda başlayacağını söyledi.


Halen çalışan...