06 / 05 / 2024

arsa ipotekli kredi

arsa ipotekli kredi

İpotekli kredi, bir taşınmaz malın ipotek gösterilerek bankalardan çekilen kredi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, arsa ipotek edilir mi? Arsa ipotekli kredi nasıl alınır? İşte yanıtı..

Arsa ipotekli kredi nedir?

Bankalar arsalar üzerinden iki türlü kredi kullandırılıyor. Bunlardan biri arsa ipotekli kredi olarak karşımıza çıkıyor. Peki arsa ipotekli kredi nedir? Arsa ipotekli kredi nasıl alınır?

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Faizlerdeki ve fiyatlardaki yükselişlerle beraber, toplam konut satışları içinde ipotekli payı aralıkta yüzde 4,4'e kadar gerileyerek 14 yılın dibine geriledi. Bu oran üç sene önce yüzde 57'ye kadar çıkmıştı. İşte ayrıntılar...

Konut satışları düştü! Gayrimenkulün yeni gözdesi arsa ve tarla oldu!

Değişen talepler, yükselen fiyatlar, kredi olanaklarının sınırlı olması gayrimenkul piyasasında dengeleri değiştirdi. Toplam satış içinde uzun seneler boyunca lider konumda olan konut, yerini arsa-tarlaya kaptırdı. İşte detaylar...

Bankaların kredi freni ipotekli konut satışlarına darbe vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ipotekli konut satış adetlerinde ve kredili satışların toplamdan aldığı paylarda düşüş devam ediyor. İpotekli konut satışı 2023 Ocak-Ekim döneminde yüzde 16,7'ye kadar geriledi.

Arsada yaz festivali başladı! Yüzde 30 indirim ve 0,99 faizle kredi imkanı!

Gayrimenkul sektörünün önemli markalarından biri olan Nef, yatırım değeri yüksek ‘Nef Arsa’larını yeni sahipleri ile buluşturmak için ‘yaz kampanyası’ başlattı. Yüzde 30’a varan indirim ve 0,99 kredi fırsatı sunulan kampanya ile yatırımcıya ‘festival’ havası yaşatılıyor.

Tarım Kredi Kooperatifi elindeki arsa ve daireleri satışa çıkardı! İşte o iller ve fiyatları

Geçtiğimiz Ocak ayında birden fazla maaş aldığı iddiaları ve uyguladığı politikalar nedeniyle çiftçilerin tepkisini çeken Fahrettin Poyraz'ın görevden alınmasıyla gündeme gelen Tarım Kredi Kooperatifleri elindeki arsa ve daireleri satışa çıkardı.

Tarım Kredi Kooperatifleri'nden Ankara Yenimahalle'de satılık 2 arsa! 77.7 milyon TL'ye!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Ankara İli, Yenimahalle İlçesi, Susuz Mahallesi, 43544 ada, 2 nolu parselde ve 43545 ada, 2 nolu parselde yer alan 2 arsayı satıyor...

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği'nden Ankara'da 90.2 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Ankara, Yenimahalle ilçesi, Susuz Mahallesi'ndeki 3 adet arsayı 9 milyon 250 bin TL'ye icradan satıyor...

Banka kredi risklerinin sınıflandırmasında değişiklik yapıldı!

Kredi riskleri arasında bulunan "ipotekli menkul kıymetler" başlığı "teminatlı menkul kıymetler" adı altında değiştirildi.

İdealist GYO Şile arsası için çektiği 3.8 milyon TL'lik kredi borcunu kapattı!

İdealist GYO yüzde 49 hisse ile ortağı olduğu İstanbul Şile Çavuş Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin finanse edilmesi amacıyla, Akbank T.A.Ş.'den kullanılan kredi tutarından kalan borcunu ödenerek erken kapattı. 

İpotekli konut alımı arttı! İpotekli konut satışı nasıl yapılır?

Konut kredi faiz oranlarındaki kampanya ve indirimler ipotekli konut satışını da etkiledi. Bir önceki aya göre kıyaslandığında ipotekli konut satışlarında yüzde 449 artış yaşandı. Artış; tarihteki en yüksek aylık veri oldu.

İpotekli konut satışlarında tarihi rekor!

Kredi faizlerindeki indirim ve kampanyaların da etkileriyle ipotekli konut satışları haziranda bir önceki aya göre yüzde 449 artarak 101 bin 504 adede ulaştı ve tarihin en yüksek aylık verisi oldu.

arsa ipotekli kredi Haberi

arsa ipotekli kredi

Arsa ipotekli kredi nasıl alınır?

İpotekli kredi, bir taşınmaz malın ipotek gösterilerek bankalardan çekilen kredi olarak karşımıza çıkıyor. İhtiyaç için ipotekli kredi çekilebileceği gibi, konut için de çekilebiliyor.


Bu yöntemi genellikle yüksek tutarlı kredi çekmek isteyen ancak kredi skoru düşük olan kişiler kullanıyor. Bu kişiler kendilerine ait olan arsaları bankaya teminat olarak gösterebiliyor.


Arsa ipoteği karşılığı kredi veren bankalardan bazıları:

Vakıfbank

Kendinize ya da 3. bir şahsa ait arsayı ipotek göstererek alınabilir.

Belirli ve düzenli bir geliri olan (ticari nitelikli müşteriler hariç) ve istihbaratı olumlu olan gerçek kişilere kullandırılır.


Kredi kullanan kişiye, Hayat Sigortası yapılır.

Kredinin limiti ipotek alınacak gayrimenkulün ekspertiz değerinin %75’i ile sınırlıdır.


Ziraat Bankası:

Arsa ipoteği karşılığında Ziraat Bankası ipotekli ihtiyaç kredisine (ipotekli bireysel finansman kredisi) daha uygun faiz oranlarıyla ve 120 aya varan vadelerle başvurabilirsiniz. 


Bu...